Hurtiglavet smørstegt æbledessert med makronknas og flødeskum

DSC_2738

Så er vi igang med hverdagen igen.

Hu hej hvor det går, første arbejdsdag er slut og jeg er træt helt ind til knoglerne og er snart på vej til køjs. Du skal ikke snydes for et aftenindlæg, i dag springer vi dog lige til desserten. En hurtig lille stop madspilds-æbledessert.

Da vi kom hjem fra vinterferie var der god anledning til at tjekke køleskabets skuffer og lytte til nødskrig fra frugt- og grøntssagsskufferne: “brug mig, nu!” var der en pose æbler der råbte. 10 stk. runkne æbler, der var i så ringe forfatning, at det var NU!

DSC_2687

Jeg skrællede æblerne i både og kogte en hurtig mos. Jeg tilsatte et par spsk. vand og 1 tsk. vanille og smagte til med lidt sukker til sidst. Æblerne simrede ved svag varme i 20 minutter ca. DSC_2688

Hold lidt øje med æblerne, pludselig er væden fordampet  og så brænder de altså på. Jeg fik reddet min mos i sidste øjeblik.DSC_2704

Jeg fik en idé. Altså jeg har jo en forkærlighed for æbleflæsk og smørstegte æbler, og som et forsøg tilsatte jeg et par spsk smør til æblemosen, der jo nærmest havde et lidt stegt udseende. Jeg lod smørret svitse med et par minutter.

DSC_2709

Jeg fordelte lidt æblemos i portionsglas og lagde et lag knuste nogle makroner ovenpå. Toppede med lidt mere æblemos og lidt mere makronknas. DSC_2714

Altså nu tror du jo at mit køkken er ualmindeligt velassorteret, men altså jeg kan jo prale af, at det var ægte hjemmeimporterede italienske makroner jeg brugte. Vi var i Italien sidste sommer og der var TO ÅRS holdbarhed på disse makroner. Jeg fandt dem i køkkenskabet, hvor de havde været gemt og reserveret til særlige dessert-lejligheder. Åh jeg havde jo håbet at få kokkereet de mest lækre italienske desserter, hvor jeg også kunne få brugt noget af min specialimporterede Amaretto-likør?

DSC_2690

Nå men sådan gik det så ikke, tiden gik og pludselig er makronerne ved at løbe ud. Jeg håber Amarettoen har længere holdbarhed? Tip mig gerne lige om hvad jeg kan bruge den likør til, ikke?

Nå men makronerne led den skæbne, at havne i en dansk lynhurtig æbledessert. Det blev hverken makronerne eller æbledesserten ringere af.

Bare rolig. Du behøver ikke køre til Italien for at shoppe, du kan fint bruge danske makroner. De italienske smager bare bedre, og er ikke så søde. Smager lidt mere som rigtige makroner, der er lavet af rigtige knuste mandler? Jeg ved det ikke, jeg tror det, men kan ikke tyde ingredienslisten.  Jeg TROR bare de er mere ægte, ja tro kan vel flytte bjerge?

DSC_2692

Jeg pyntede med flødeskum på toppen og et strejf nesquick-kakaopulver, som det sidste pift. DSC_2737Så var der lynhurtige æbledesserter. Stop madspilds-desserter. Smid aldrig dine æbler ud, du kan stoppe dem i brød, kage og æbledesserter, ja alt muligt lækkert.

Æbledesserterne smagte fantastisk og smørret gav lige et ekstra pift. Smørstegt æblekage, ja så har jeg også prøvet det 😉 Er du også så dristig?

Stille! Er det æbler jeg kan høre kalde fra din frugtskål?

“Brug mig, NU!”? 🙂

DSC_2741

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. Rikke Nomaden 24. december 2015 af 11:12 - Svar

  Kære Gitte

  Nu ved jeg jo ikke om amarettoen forlængst er død og borte, men jeg bruger den altid i min tiramisu, som jeg laver hver nytårs aften (ramaskrig, hvis ikke jeg gør) til at dyppe ladyfingers i, sammen med en mild kaffe.

  Derudover laver jeg altid en god jordbær/rabarberkompot og kommer i den. Det syrlig/søde op mod den fede, cremede tiramisu er fantastisk 🙂

  Bon appetit

  • Gitte Hansen 26. december 2015 af 10:53 - Svar

   Hej Rikke
   Tak for din hilsen Rikke – hyggeligt du har fundet vejen forbi her 🙂
   Uhm hvor lyder det lækkert! God ide til tiramisu – måske det kunne blive et bud på en nytårsdessert? Tak for tippet og fifs til at få brugt Amaretto.
   Godt nytår til dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Malene 18. marts 2014 af 15:42 - Svar

  Hvad du kan bruge amaretto til: min mor laver aktive de lækreste havregrynskugler, som stikker alle andres. Der er nemlig kaffe og amaretto i , så bliver lidt mindre søde end dem man kender!

  • Gitte Hansen 18. marts 2014 af 21:35 - Svar

   Hej Malene.
   Det var dog en fantastisk idé. Hvorfor har jeg ikke tænkt på det? Oh la la. Sådan en Amaretto-havregrynskugle kunne jeg bestemt godt guffe nu, hvorfor skulle da også lige give mig disse tanker?? 😉
   Det tip skriver jeg mig bag øret. Tusind tak for det.
   Med venlig hilsen
   Gitte

Læg en kommentar