Hurtigt madbrød af koldthævet dej, med oregano, hvidløg og ost

DSC_7129I dag blev der serveret endnu et lækkert madbrød på matriklen. Vi spiste det til en lækker kyllingekødsauce som du kommer til at høre om i morgen.

Tiden løb fra mig i aften. Familien er ved at planlægge ferien (vist på høje tid!) og vupti var aftenen væk. Du må nøjes med at “spise brød til” i aften – og så vente med hovedretten til i morgen. 🙂

Jeg “kom til” at spendere en time på terrassen efter hjemkomst, så menuen blev igen en haste-haste-menu. Jeg var igen i dag SÅ taknemmelig for min store skål koldthævede dej i køleskabet, hvorfra man kan trylle lækkert brød i dagevis. Se her hvordan man laver en kæmpe portion koldthævet grunddej.

DSC_7120

Jamen jeg hørte jo lige om det hurtige madbrød i går også? Javist og indlægget kan du finde lige her, men dagens variant er med revet ost på toppen og det gør det endnu lækrere!

Hvordan laver man så hurtigt madbrød med hvidløg, oregano og ost?

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Du starter med at følge anvisningerne her.
  • Madbrød laver du ved at tage en god portion fra af din koldthævede dej.
  • Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og “træk” dejen ud i alle ender og hjørner med en dejskraber godt dyppet i olie. Dryp evt. lidt olie på toppen også.
  • Drys med hvidløgspeber/salt/oregano/og 3-4 friskpressede hvidløgsfed og slut af med lidt revet ost på toppen.
  • Du kan bruge lige nøjagtig de krydderier du synes allerbedst om. Paprika er også godt, du kan dryppe med pesto, du kan lægge baconskiver på toppen eller proppe lidt cocktailtomater ned oveni.
  • Bag brødet i 15-20 minutter. Det er færdigt når det er sprødt og gyldent og osten gratineret.

DSC_7091 DSC_7117Så er der serveret. Hurtige madbrød med ost, som fungerede fint som “dyppebrød” til kødsaucen som du kommer til at høre om i morgen. Det blev en LÆKKER kødsauce, og den kunne trylles på et kvarter. Jep det passer, og den var skøn og smagfuld og der er rester nok til i morgen også. Endnu mere fantastisk. Kan vi ikke lige udskyde regnvejret lidt, så der bliver terrassetid igen imorgen også? 😉DSC_7120Menuen blev spist på terrassen, selvom vinden var kølig og drilleskyer sneg sig ind. Familien blev mæt – igen – selvom moren drev den af på terrassen. Ja tak til super-hurtige-sommermenuer 🙂

Stay tunet – i morgen venter endnu en opskrift.

DSC_7131

Mere inspiration

Læg en kommentar