Guacamole. Uhm – i dag får du opskriften på en dejlig nem guacamole med mayonnaise og hvidløg.
Uhm guacamole! En lækkerbisken, som dip til grøntsager eller som tilbehør til kylling eller lasagne f.eks.?
ELSKER bare avocado. Jeg nyder den som de er eller rører det til den lækre grønne avocado dip. De er også rigtigt gode at fylde med rejer? Pludselig har du en nem og lækker lille forret.
Avocado er sunde og giver mæthed længe og så er de samtidig også rigtigt smukke at se på. Små kunstværker synes jeg.
Det er det nemmeste i verden at lave guacamole og det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at det kun tager 5 minutter.
Avocadoerne skal være fuldmodne, så mærk lige godt på dem i butikken, eller i dit køleskab. Når de er lidt bløde, er de perfekte.
Opskriften er den nemmeste i verden og kræver kun få ingredienser. Kig med her 🙂Her kommer opskriften på nem og hurtig guacamole med mayonnaise og hvidløg.
Er du til en mere fedtfattig version, så kan mayonnaise sagtens erstattes af f.eks. skyr ell. lign, men det kan også helt udelades
Guacamole med mayonnaise & hvidløg – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 4-6 avocado
- ½ spsk. citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk god mayonnaise hjemmelavet eller den gode Hellmanns. Mayonnaise kan også udelades eller erstattes med f.eks. skyr, fromage frais ell. lign.
- Et knivspids salt
- evt. tomater og rødløg finthakket
Sådan gør du
- Fjern sten og mos indholdet fra avocadoerne. Brug en gaffel.
- Hæld straks citronsaft over de mosede avocadoer (så undgår du, at guacamolen bliver brunlig)
- Tilsæt mayonnaise, hvidløg og salt og rør godt. Smag til.
Noter
Avocado dip i en nem version med mayonnaise og hvidløg – nem opskrift på dip til grøntsager
Så er der faktisk allerede guacamole! Du kan nu kaste dig over den som forret-snack til gulerodsstave f.eks.?
Som dip til grissini? Som smørelse på lækkert brød? Som tilbehør til kødretter? Som tilbehør til fiskeretter?
Jeg ELSKER guacamole! Denne hurtigtrørte én af slagsen, vil kunne gøre det overskueligt at lave, for selv de allermest travle.
Guacamolen laves helst lige før servering, da den ellers vil kunne blive brun. Den kan også opbevares køligt tildækket med stanniol eller i beholder med tætsluttende låg. Familien jublede og skålen blev spist. Vildt nok alligevel, vi er 4 voksne og 6 avocadoer? Det smager bare SÅ godt 🙂 Håber du har haft en god weekend. Det har jeg. 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med avocado her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.