Hvidløgsbrød på 10 minutter af koldthævet dej

DSC_7085

Hvad siger du til et hurtigt hvidløgsbrød – klar på 10 minutter?

Ja tak!

Det eneste det kræver er, at du dagen før gør en koldthævet dej klar og sætter den i køleskabet natten over. Følger du opskriften på denne grunddej til koldthævede boller har du både til et lækkert madbrød og måske også til lækre morgenbrød/frokostboller, eller måske lækre müsliboller med krydderi?

DSC_7086

Vi kom alt for sent hjem i dag. Klokken 19. Overarbejde og en jagt på ny mobil. Det kan du læse mere om senere.

Jeg ilede hjem med en mad-plan-B. Den oprindelige plan var kyllingefrikadeller, men altså efter 1 time i Elgiganten var løbet kørt. Familien var sulten og mor endte i Netto og klokken var mange.

Sønnike har længe plaget om købelasagne. Ja jeg ved det er noget skrammelmad fyldt med tilsætningsstoffer, absolut og slet ikke nævneværdigt på en blog, men du har jo nok erfaret, at denne blog er hverdagsagtig. I familie er vi med to fuldtidsudearbejdende nødt til at springe over hvor mad-gærdet er lavest indimellem.

Hverdage er der flest af, og  købelasagne er der altså også på menuen indimellem her hos os.

Jeg insisterer dog på at lave salat og spise et lækkert brød til, når vi en sjælden gang spiser købelasagne. Der er simpelthen ikke nok fibre og vitaminer i. Familien jubler. Både over lasagnen og over det lækre brød og salaten. Det er for fattigt bare at tømme sådan en lasagne-aluminiums-bøtte uden noget til, har du det også sådan?DSC_7082Man kunne spørge sig selv om, hvorfor jeg kan bage lækkert brød, hvis jeg ikke engang har overskud til at lave lasagnen selv. Jamen brødet tog 1 minut at lave, fordi dejen var lavet i forvejen. Salatresterne var fra i går. Voila.DSC_7077

Sådan laver du hurtigt hvidløgsbrød:

  • Følg denne opskrift på koldthævet grunddej og lad dejen hæve i køleskab minimum 1 nat. Dejen kan holde sig i 3-4 dage, så lav gerne en stor portion du trylle friskbagt brød af i løbet af ugen.
  • Tag dej fra og form enten et fladt flute eller et rundt flute, du bestemmer. Jeg glattede dejen ud, for at reducere tilberedningstiden. Vi skulle spise hurtigt, for klokken var jo mange.
  • Dryp dejen med olie og pres friske hvidløgsfed over, eller gør som jeg, brug tørrede hvidløgsflager, det går hurtigst. Drys med et par spsk. tørret oregano og ½ tsk. salt
  • Bag brødet i 20-25- minutter v. 175 grader varmluft. Det passede jo lige præcis med købelasagnens tilberedningstid. Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.

DSC_7078Så er der serveret. Optimisterne spiste på terrassen, selvom klokken nærmede sig 19.30. Det var frysende koldt, men lasagnen og brødet var varmt og vi havde overtøj på 😉
DSC_7083En solskinsstribe nåede vi lige at fange. Øv også, når sommer-solskinsvejret mest nydes fra kontorstolen, håber der er lidt godt vejr gemt til weekenden?
DSC_7085Købelasagne, lækkert hvidløgsbrød og salat.

Kald det bare en underskudsmenu, men i forhold til fastfood-alternativerne i Nettos køledisk var det en ok menu og sønnike jublede. “Hvorfor spiser vi egentligt så sjældent købelasagne, når nu det smager så godt?”

Tja jeg kan nu godt vente ½ år på en ny portion, men det er vi ikke helt enige om her på matriklen 😉

DSC_7087 Friskbagt hvidløgsbrød med iskoldt smør på. Det ville være rigeligt for mig. Med en skive ost på eller lidt paté, så ville jeg snildt kunne klare mig med brød alene, uden lasagne som tilbehør.

DSC_7088

Kan hun overhovedet lave lasagne selv tænker du? Ja da! Prøv da bare lige og se her: lasagne med gulerødder, squash og hvidvin og her en lækker langsom lasagne med bechamelsauce og rødvin

Hvilken lasagne tror du jeg foretrækker? Hjemmelavet helt klart. Sønnike foretrækker den færdigt-købte! (ja og købefrikadeller foretrækker ungerne også stadigvæk, hulk).
DSC_7089 Prøv lige at se her. Vi tømte fadet. Ikke en krumme blev efterladt tilbage. Sønnikke ordnede lasagneresterne.

Familien blev mæt, også i dag, selvom  madmoren tilbragte køkkentiden med at vælge ny mobil i Elgiganten.

DSC_7090Mobilhistorien: Jeg tabte min mobil igår og den døde fuldstændigt. Jeg døde lidt lige i det sekund. Det var mit liv der krakelerede lige der. ALT ligger jo på og i den mobil! Den kunne ikke reddes. Øv også. En sorgens dag, men allerede i dag er sorgen vendt til glæde. Nu har jeg en ny, bedre, hurtigere, federe mobil og elsker den allerede, og den er næsten allerede toptrimmet med de helt rigtige apps. FEDT!(dankortposteringen ser jeg først i morgen). 😉

Mere inspiration

Læg en kommentar