Hvidløgscuvette med sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugt

  • Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugt

Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugtHer et tip til dig om en lækker hvidløgscuvette stegt sammen med kartofler, rødløg og peberfrugt. Jeg tilbereder ofte stege på den måde, som f.eks. her også med en flæskesteg.

Altså hvordan?

Jo altså kartofler, løg og peberfrugt lægges i bunden og stegen placeres i midten af stegefadet, som vist her. Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugtDet geniale er, at kartoffelfadet steger i stegens stegesky. Det giver et virkeligt smagfuldt kartoffelfad, men sundt er det jo nok ikke. Normalt bruges stegesky til at lave sauce af, og saucen bliver ofret med denne ret. Altså usund sauce får du ikke, så de kalorier slipper du for. Lav en hvid light creme fraiche dressing istedet, det smager helt fortryllende til. DSC_8640I dagens cuvette – som sagtens og lige så godt kunne have været en culotte – er der stoppet hvidløgsfed fra et helt hvidløg i. Det giver en vildt god smag til oksekødet. Man er heldig, hvis man får et stykke kød med et bagt hvidløgsfed i. Uhm!Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugtKødet blev mørt og kartoflerne sprøde. Hvordan kan det lade sig gøre? Kig med på opskriften her 🙂

Hvidløgscuvette med sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
En lækker hvidløgscuvette med sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugt
Forfatter:
: Dagens ret
: Familiens favoritter
Portioner: 4 pers
Det skal du bruge:
  • 2 kilo kartofler
  • 1 cuvette eller culotte
  • 1 hvidløg
  • 3 rødløg i både
  • 3 alm. løg i både
  • 2 peberfrugter i tern
  • Salt/hvidløgsfed
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne og ordn grøntsagerne.
  2. Fordel kartofler og grønt i et godt stegefad, (jeg bruger et fad af aluminium - et keramikfad sprødsteger ikke kartofler under bunden på samme måde)
  3. Rids culotten/cuvetten og skær små lommer i kødet og prop et hvidløgsfed i.
  4. Krydr culotten godt og drys salt/hvidløgspeber på kartoffelfadet også.
  5. Sæt fadet i ovnen 15 minutter på 225 grader varmluft, til porrerne har lukket sig i kødet).
  6. Vend kartoflerne godt rundt - det skal gøres flere gange undervejs.
  7. Sænk herefter temperaturen til 100 grader varmluft i 1½ time ca.
  8. De sidste 10 minutter skrues temperaturen op til 225 grader varmluft igen, så stegen kan blive sprød på toppen. Slut-kernetemperaturen skal være 55-60° for rosastegt kød og 60-65° for gennemstegt kød. Du bestemmer 😉
  9. Jeg ønsker mig et trådløst stegetermometeter - håber julemanden kommer med et 🙂
  10. Tag nu stegen ud og lad den hvile et kvarter. I den tid lader du kartoffelfadet stege videre, til kartoflerne er helt sprøde.
  11. Rør en kold hvid dressing eller lav bearnaise
  12. Skær stegen i tynde skiver.
  13. Servér.

Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugtDet blev en rigtig lækker steg og det er nemt, når både kød og tilbehør laves færdigt i ét.

Det er et ret vigtigt punkt, at du vender kartoflerne ofte undervejs, for at de bliver sprøde på alle sider. Stegens stegetid kan og vil variere, afhængig af hvor meget din ovn varmer og hvor gennemstegt du ønsker din steg.

Du vil blive overrasket over hvor godt kartoflerne smager. Det er derfor jeg har tilberedt 2 kilo til 4 pers. – der bliver spist MANGE kartofler, når denne ret serveres, og hvis ikke der bliver spist op, smager de lækkert til biksemad dagen efter;-)Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugtEn oplagt hverdagsret er det nok ikke, men en fredags- eller weekendmenu måske? Retten kræver ikke mange anstrengelser, den passer sig selv, så en onsdag vil den måske også fint kunne gå an? 🙂

Rødløg og peberfrugt går rigtigt fint i spænd med oksekødet og begge grøntsager smager rigtigt godt bagte. Det gør bagte hvidløgsfed også. Uhm 😉
Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugtKig i kølediskene og se om du kan finde en god culotte/cuvette. Når du langtidssteger, som hér, vil selv en cuvette blive fint mør og lækker, men normalt er en culotte jo bedre – og også noget dyrere – kød.  Din pengepung bestemmer og dit held i køledisken. 😉
Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugtLækre sprøde kartofler og saftigt mørt oksekød. Kan fint serveres for gæster, men vil også vække stor jubel i din egen familie. En lækker menutip fra mig til dig 🙂
Hvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugtHvidløgscuvette og sprødstegte kartofler, rødløg og peberfrugt

Mere inspiration

Læg en kommentar