Spidsbryst. Langtidsstegt i stegeso med hvidløgssmør.Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift

Sikke en lækker oksesteg du skal høre om i dag. Langtidsstegt oksespidsbryst marineret med lækkert hvidløgssmør.

I går var der dyst på Bagenørdens Facebook-side. Jeg spurgte jer om dagens opskrift skulle være om cookies eller oksesteg?

Det blev disse cookies der vandt, selvom der var tæt løb.

Flere har dog givet udtryk for at de glæder sig særligt til dagens okstestegs-opskrift. Nu kommer den og den er god, den steg! 🙂Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskriftSpidsbryst er rigtigt fint at bruge til denne opskrift, men andre former for okstestegs-udskæringer kan også bruges.

Cuvette, culotte, tyksteg mv. Spidsbryst er taknemmeligt, for det fås ofte til ret billige penge.

Dagens 1,6 kilo steg blev indkøbt til 112 kr. Det kan der normalt ikke købes meget oksekød for.Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskriftSpidsbrystet tilberedte jeg i min Römertopf stegeso. Uhm – kødet blev mørt og lækkert. Det var den nemmeste ret, der (næsten) lavede næsten sig selv. Fantastiske Römertopf!Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskriftJeg elsker at tilberedemad i min stegeso.

Det er nemt og det dufter så hyggeligt af lækkert mormormad i huset dagen lang. Der bliver også den lækreste stegesky, som du kan lave en god flødesovs af bagefter. SÅ lækkert!Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskriftForberedelserne til denne ret tager kun få minutter, men alligevel bliver det en super lækker ret.Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Spidsbryst med hvidløg i stegeso – langtidsstegt opskrift

Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
En lækker mør oksesteg tilberedt i stegeso
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer 45 minutter
Ret: Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 oksespidsbryst á ca. 1½ kg - culottesteg cuvettesteg, af okse eller kalvekød kan også bruges
  • 3 løg
  • 2 rødløg
  • Salt
  • 4 dl. vand

Hvidløgssmør:

  • 30 gram smør blødt
  • 1 tsk persille tørret eller 1 spsk frisk
  • 5 fed friskpressede hvidløg du kan nøjes med mindre
  • Salt/hvidløgspeber

Flødesovs:

  • Stegesky
  • dl fløde gerne madlavningsfløde eller kaffefløde
  • jævning
  • Salt peber
  • 2-3 tyttebærsyltetøj. smag til. Kan udelades eller erstattes med f.eks. ribsgele ell. lign.
  • Tilbehør: små olieristede kartofler, tyttebær, kogt broccoli (f.eks.).

Ovnkartofler - olieristede:

  • kg kartofler gerne små hurtige med skræl
  • ½ dl olie raps/solsikkeolie
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Sæt din stegeso i blød i vand i minimum et kvarter. Fyld den underste del, og sænk den anden del ned oveni.
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
  • Rør hvidløgssmør: blødgør smør i mikrobølgeovnen, tilsæt hvidløg, persille, salt og peber.
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
  • Skræl løgene og læg dem i bunden af Römertopfen
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
  • Dup stegen tør.
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
  • Smør hvidløgssmør på stegen og læg den ovenpå løgene.
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
  • Tilsæt vand og læg låget på Römertopfen.
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og sæt temperaturen på 150 grader varmluft en halv time, herefter 125 grader varmluft 3 timer. Kødet blev meget mørt, så kan du godt nøjes med 2-2½ timer. Brug evt. stegetermometer. Kernetemperaturen skal gerne være 62-65 grader, men ved langtidsstegning på temperaturen godt komme højere op.
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift

Olieristede ovnkartofler:

  • Fordel kartoflerne i et fad/bradepande/bageplade. Bland kartoflerne med olie og salt. Steg kartoflerne i ovnen sammen med stegesoen, v. samme temperatur. Vend dem undervejs. Kartoflerne skal ca. have 45-60 minutter. De er færdige, når de er sprøde
  • Når stegetiden er gået, så sier du stegeskyen over i en gryde.  Lad steg og løg stege alene uden låg lidt tid v. 150 grader varmluft, Det giver stegen en god sprød overflade. Lad også kartoflerne blive i ovnen imens, så de også kan blive sprøde. Lad stegen hvile 5-10 minutter før servering.
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift

Flødesovs:

  • Tilsæt fløde til stegeskyen. Kog op og tilsæt jævning. Skum evt. sovsen af for fedt og smag til .med mere senere.
  • Smag til med tyttebærsyltetøj, salt og peber. Det giver en god vildtsmag at smage saucen til med tyttebær.
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift
  • Servér f.eks. med ovnristede kartofler, flødesovs, tyttebærsyltetøj og broccoli
    Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift

Noter

Du kan bruge en anden udskæring til opskriften. Cuvettesteg, culottesteg, kalvecuvette/kalveculotte ell. lign. 
Retten kan også laves i et tildækket ildfast fad, i en stegeso af glas eller i en stegegryde du sætter i ovnen
Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En mør og lækker langtidsstegt oksesteg stegt i stegeso – hvidløgsmarineret med hvidløgssmør

Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskrift

Det er super nemt at lave hvidløgsstegt oksespidsbryst i Römertopfen. Genialt med mad der passer selv og som ovenikøbet bliver supert lækkert.Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskriftPrøv du også at smøre stegen med hvidløgssmør – det gav både kødet smag og gjorde det ekstra saftigt og lækkert.

Få en god opskrift på hvidløgssmør her:

Kryddersmør - hvidløgssmør med krydderurter
En nem hvidløgssmør med krydderurter
Se opskriften her
Kryddersmør med hvidløg - af friske krydderurter
Når kødet er færdigstegt, er der i bunden af stegesoen fremtryllet den lækreste skysovs.

Sovsen skal jævnes og smages til med f.eks. tyttebærsyltetøj. Det giver en god vildtsmag at smage saucen til med tyttebær. Uhm en skøn flødesovs.

Når vi er i Norge, så køber vi store forsyninger af tyttebærsyltetøj. Tænk man kan købe 1 kg bøtter til næsten ingen penge. Vi må snart en tur til Norge igen. Sidste bøtte er for længst brugt 🙂Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskriftStegen er så mør, at den ikke kan skæres i tynde skiver.

Lad den gerne hvile 10 minutter, så bliver den nemmere at skære. Tykke skiver fungerer også fint. Stegen va så mør, at den kan tygges uden gebis. Det kan godt være en fordel for nogle! 😀

Du kan godt reducere tilberedningstiden noget, så du får en steg der er knap så mør steg. Mærk efter i stegen undervejs og brug gerne stegetermometer.

Sådan laver du langtidsstegt spidsbryst i stegeso – se billederne her.

Hele tilberedningsprocessen får du, fra start til slut:

Skøn søndagssteg – der smagte fornemt, både steg og flødesovs.

Hvidløgssmørret gjorde kødet ekstra mørt og smagfuldt, det er ikke sidste gang jeg bruger det trick.Spidsbryst i stegeso - langtidsstegt opskriftFlødesovsen smagte fantastisk!

Jeg har jo en sovsetosset teenagesøn, der kan spise sovs i litervis.

GODT jeg havde puttet vand ved stegen, så der var rigeligt stegesky at lave sauce af. Det er et af de vigtigste punkter.

Gå ALDRIG ned på sovs! Måske I også har det sådan i din familie? 🙂

Jeg brugte madlavningsfløde til saucen og det gik rigtigt fint. Kaffefløde eller også fint. Det er en noget fedtholdig steg, så piskefløde vil måske kunne blive lidt for meget?DSC_3330

Det blev en rigtig lækker søndagsservering. Virkelig en ret i kategorien for mormor-mad. Mør oksesteg og lækker flødesauce med tyttebær til. Ikke et øje var tørt.

Lav gerne ovnkartofler og servér til retten. Det er oplagt at udnytte ovnvarmen, nu ovnen alligevel er igang.

Du kan få nogle gode opskrifter her:

1,

Kartofler i ovn - ovnkartofler med timian
Nemme ovnkartofler med timian
Se opskriften her
Kartofler - nemme ovnkartofler med timian

2.

Små kartofler i ovn - ovnbagte m. salt & olie
Små ovnbagte kartofler er et hit og de er nemme at lave
Se opskriften her
Små ovnbagte kartofler med kryddersalt - lækre og sprøde

Jeg sender hermed denne ret husets allerbedste anbefalinger 🙂Hvidløgsstegt oksespidsbryst - langtidsstegt i Römertopf