Her kommer der et tip om en rigtig søndagssteg. Af den gode møre saftige slags.

Det er også et tip af den nemme slags. Kartofler og steg steges i samme fad. Nemt og lækkert! Kartoflerne steger i stegens stegesky. Vil man kunne synes om det? Det gør vi i min familie. Stegeskyen giver den lækreste smag du kan forestille dig.

Det skal du bruge og sådan gør du : 

2 poser “små hurtige kartofler”

1 culottesteg.

5 fed hvidløg.

Krydderier.

Kartoflerne vaskes og renses. Kartoflerne tørres.

Culottestegen ridses og der skæres små lommer i kødet. Her proppes hvidløgsfeddene i. Stegen krydres godt med salt og peber.

Ovnen varmes op til 200 grader varmluft.

Stegen lægges i et aluminiumsfad og kartoflerne arrangeres rundt om (ikke ovenpå). Kartoflerne drysses med groft salt.

Fadet sættes i ovnen i 20 minutter på 200 grader varmluft. Herefter sænkes temperaturen til 175 grader. Fadet steger 30 minutter. Vend kartoflerne lidt undervejs så de vendes godt rundt i stegeskyen. Når stegetermometret viser 62-65 grader tages stegen ud og dækkes let med staniol. Nu skal stegen hvile i 20 minutter. Kartoflerne steger færdige imens. Det var det. Hovedret og tilbehør klar på under en time. Culottefastfood?

Stegen skæres.

Mør saftig hvidløgsculotte og små stegesky-stegte kartofler. Vi spiste små søde langtidsbagte tomater til. Lækkert. Og så selvfølgelig en stor grydefuld bearnaisesovs. Jeg skal da lige love for at især herrerne i huset (teenagesøn + mand) havde julelys i øjnene. Måltidet affødte krammere til kokken. ELSKER bare de krammere fra især mine store unger. Jeg bestikker gerne med en god culotte hvis der betales i ekstra kram!  🙂

Jeg kan anbefale at stege oksesteg og kartofler sammen. Jeg har prøvet det flere gange med succes, se f.eks. her .

Hvidløgsculotten er det dog første gang jeg laver, men bestemt ikke sidste…:-)

Tør du vove forsøget???

Velbekomme! 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.