Hvidløgscuvette på kartoffel & grøntsagsbund m. yoghurtdressing

DSC_3828

Hejsa. Så er aftenbloggeren i gang igen.

Jeg iler med en opskrift på en søndagssteg vi spiste for nogle søndage siden. Kameraet er ved at sprænges, propfyldt med billeder og massevis af opskrifter er noteret på små sedler. Bloggeren er bagud, men på vej. Godt med en masse indlæg i støbeskeen. 😉

Der er ikke fare for at jeg kommer til at kede mig på de lange mørke forårsaftener (ja for det er jo efterårsagtigt udenfor??)

I dag skal du høre om en cuvettesteg godt gnedet med hvidløgssalt og stegt på toppen af et fad med kartofler og grønt.

DSC_3825

DSC_3814

Jeg har før skrevet om cuvettestege stegt på kartoffelbund, og det bliver altid en succes at lade stegen stege på toppen. Kartoflerne bliver sprødstegte og får den skønneste smag af stegesky (læs: kartoflerne steger i fedtet fra stegen. Hmm. Syndigt. Lækkert!).

Jeg bruger mange rødløg når jeg laver denne ret og det er meningen. Har du nogensinde smagt bagte rødløg? Ja de smager godt! Så skulle du prøve at smage stegesky-stegte rødløg….Mums! 🙂

Opskriften kommer her (rigeligt mad til 4 personer i et par dage) 

1 cuvette/ eller culottesteg.

1½ kg kartofler

7-8 gulerødder

1 peberfrugt

1 rødløg

Hvidløgssalt. Peber.
DSC_3804

Fremgangsmåde:

Det er en virkelig nem ret og fidusen er jo, at du laver både hovedret, kartofler og grønt-tilbehør i et. Smart ikke?

Kartofler og grønt vaskes/skrælles og skæres i grove tern.

DSC_3805

Stegen gnides med hvidløgssalt eller proppes med hvidløgsfed. Alternativt gnider du bare med salt og peber.
DSC_3806 DSC_3809 DSC_3811Stegen ridses selvfølgelig også. 
DSC_3816 Stegen lægges på toppen og steges 15 minutter v. 200 grader varmluft og herefter 45 minutter ved. 150 grader varmluft (eller til en kernetemperatur på 63-64 grader).

Stegen skal hvile 20 minutter til slut og i den tid skruer du ovntemperaturen op på 200 grader varmluft, så kartoffelfadet kan blive sprødt. Steg gerne i et alumiumsfad, så kartoflerne også kan blive sprøde i bunden. Rør i kartoffelfadet flere gange undervejs, så kartoflerne/grøntsagerne bliver sprøde på alle sider.DSC_3818 I ventetiden kan du røre en dressing som dyp til kartoflerne. Brug f.eks. yoghurt naturel rørt med salt, honning og hvidløgspeber. Det smager SÅ godt med yoghurtdressing til de sprøde grøntsager.DSC_3819 DSC_3821

Efter hviletiden kan stegen nu skæres. Husk det der med skæreretningen. Jeg er stadigvæk et FJOLS til at finde ud af hvordan en oksesteg skal skæres, mange har prøvet at fortælle med om kødets retninger og fibre og jeg forstår det stadig ikke. Jeg prøver mig frem og oftest går det rigtigt godt. Det gjorde det også denne gang. Stegen var supermør, selvom det var en billig supermarkeds-steg.
DSC_3822Her kartoffelfadet med de bagte grøntsager.
DSC_3836 Kartoflerne serveres til stegen og evt. agurkestave.

Yoghurtdressingen er så hvid på tallerkenen hér, at du næsten ikke kan se den, men den er der og den smagte rigtigt godt til denne ret 😉 DSC_3838 Velbekomme til hvidløgs-søndags-steg 🙂DSC_3839

Mere inspiration

Læg en kommentar