Hvidløgsflutes med persille og majsmel


DSC_3172

Hurtige hvidløgsflutes med majsmel:

Forleden skrev jeg om en lækker Römertopf-ret med kalkunbryst og bulgur .

Til retten spiste vi et lækkert hvidløgsbrød og nu skal du da have opskriften.

Jeg sprang over hvor gærdet var lavest. På en måde. Jeg brugte en færdigblanding som udgangspunkt, og peppede den lidt op.

Amo har mange gode blandinger, f.eks. dette yoghurtbrød. Deres Ciabattabrød-blanding er også god.

Jeg bruger indimellem blandingerne, tja tjo vel af gammel vane?, men pepper dem gerne op ved at supplere med diverse andre meltyper/korn og kerner.

I virkeligheden kunne du vel lige så godt bruge helt almindeligt mel?

 Hvidløgsflutes med durum og majsmel

Jeg tilsatte 2 ekstra dl. væske i forhold til den mængde der var angivet på pakken og supplerede med majsmel, lidt grahamsmel og 4 fed hvidløg, 1 dl. olie, ½ tsk salt og 1 spsk. tørret persille.

Følg anvisningen på pakken eller brug 50 gram gær, 8,5 dl. lunkent vand og 1.5 kg mel (ca, hæng mig ikke op på de præcise mål)

DSC_3106DSC_3109

Gæren røres ud i den lunkne væske og melet tilsættes lidt efter lidt. Brug gerne forskellige og lidt grovere meltyper.

Dejen røres helst i røremaskine og skal have sådan en konsistens, at dejen slipper dejkrog og fingre, uden at klistre for meget. (+/- 1.5 kg mel. Håber du tilgiver mig, at jeg ikke er så nøjagtig med målangivelserne?)

Imens dejen æltes i maskinen, rører du en hvidløgsolieblanding :

4 fed hvidløg og 1 dl. olie røres med 1 spsk. tørret eller frisk persille og ½ tsk. salt. DSC_3112

 Blandingen tilsættes dejen og æltes med rundt. DSC_3115

Hovsa. Lige inden jeg tilsatte krydderiblandingen tog jeg noget dej fra til et lækkert franskbrød. Der var alt for meget dej til hvidløgsflutes alene.

Det er oplagt lige at lave lidt ekstra dej, når du alligevel har røremaskinen igang. Af denne grunddej vil du kunne bage franskbrød, boller, sunde kanelsnegle? Når røremaskinen snurrer, udvikler det sig som regel her i huset. Så bliver der liiige lavet lidt ekstra.;-)

 Der blev 4 store hvidløgsflutes og 1 franskbrød af denne portion. DSC_3117

Nu skal dejen hæve. Ca 20 minutter et lunt sted.

Herefter formes der 4 flutes. Dyp fingrene i olie, så går det lettere!DSC_3118

Med olie-fingre trækkes dejen ud. DSC_3119

Man kan tydeligt fornemme majsmelets struktur her. DSC_3121Skær riller i brødene, så kan du nemmere “styre” hvor de sprækker.

Drys med groft salt på toppen

Hævetid : ca. 20 minutter.

Du bager dine flutes ved høj varme. 200 grader varmluft. Placer gerne et fad med vand i bunden af ovnen, det giver en sprød skorpe.

Bagetid : ca. 15 minutter (hold øje og bank på brødene til sidst. Når de lyder hule er de ved at være færdige)

DSC_3155

 Et knasende sprødt hvidløgsbrød.

DSC_3156

Brødene kan skæres i skiver efter 5-10 minutters hvile.DSC_3158Close-up foto af de sprøde brød. Ok. Måske fik de lige lidt for meget salt på toppen 😉

DSC_3159

 Brødene snuser himmelsk!

DSC_3165

 Behøver jeg fortælle, at brødene smager helt igennem himmelsk med iskoldt smør på? ALT nybagt brød smager jo himmelsk med iskoldt smør på, men hvidløgsbrød smager bare ENDNU bedre! 🙂DSC_3170

Kæmpe store hvidløgsbrød!

Der var rigeligt til fryseren og til madpakkebrød dagen efter. Hvidløgsbrød smager fantastisk med ost eller paté på. Det skulle du forresten prøve. 🙂DSC_3174

  Et sidste syndigt smørbillede kommer der lige her. Her kan du også lige ane lidt af kalkun/bulgurretten. Uhm.

Hvidløgsbrødet gik fint i spænd med kalkunretten. Kast dig roligt ud i begge 🙂

DSC_3169

Mere inspiration

Læg en kommentar