Ingefærkager med kanel – sprøde og lækre

  • Ingefærkager med kanel - sprøde og lækre

Ingefærkager med kanel - sprøde og lækreSprøde, lækre ingefærkager med kanelsukker – halløj hvor er det altså nogle bare lækre kager! 🙂

Er du lækkersulten efter lækre hurtige småkager med krydderi, så prøv disse. De er lækre både til jul og resten af året. Kagerne er klar på ingen tid og det er meget nemmere at trylle sådan en portion end f.eks. en portion jødekager, der kan være besværlige at rulle ud.

Disse ingefærkager skæres nemt ud som ingefærsnitter og på ingen tid får du en kæmpe portion sprøde småkager.Ingefærkager med kanel - sprøde og lækreIngefærkagerne er med på min top 10 over de bedste julekager  og jeg er sikker på at du – og din familie – også bliver helt vild med dem. Er du også vild med kanelsmåkager? Det er jeg! Smagen er skøn og den duft der breder sig i huset er himmelsk – både til jul og resten af året.

Kombinationen af ingefær/nellike og kanel er den bedste kombi i julekager, hvis man spørger mig.

Jeg iler med at bringe dig opskriften – måske kagerne også skal med på din julesmåkage-bagetop 10?Ingefærkager med kanel - sprøde og lækre

Ingefærkager med kanel - sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Ingefærkager med kanel - sprøde og lækre
Forfatter:
: Jul hos Bagenørden
: Brød og kager
Portioner: Ca. 100 stk
Det skal du bruge:
  • 125 gram blødgjort smør
  • 175 gram sukker
  • 10 gram gær
  • 1 æg
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk kanel
  • 1½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. nellike
  • 300 gram hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling.
  • Drys: kanelsukker
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker godt, gerne i en køkkenmaskine
  2. Rør gæren ud i ægget og tilsæt
  3. Bland natron og krydderier i hvedemelet og rør det i dejen
  4. Del dejen i 6 små dejklumper
  5. Form 3 kagestænger på hver bageplade og rul dem fladt og tyndt ud
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanelsukker
  7. Bag kagerne ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft.
  8. Kagerne er færdige, når de er gyldne, sprøde og brune i kanten
  9. Skær kagerne ud med en skarp kniv, straks de er kommet ud af ovnen.
  10. Lad kagerne afkøle helt, før de puttes i en kagedåse.
  11. Bliver dine kager ikke sprøde efter afkøling, så bag dem evt. 3-5 minutter ekstra.

Ingefærkager med kanel - sprøde og lækreEr du vild med jødekager, vil du også elske disse ingefærkager. Tro mig. De smager ustoppeligt godt.Når man pensler kager med æg og drysser med kanelsukker, kan det bare kun blive en succes. Ægget giver kagerne en sprød overflade og når sukkeret karamelliserer sammen med kanel, får man den lækreste smag. Uhm 🙂

Har du en køkkenmaskine, så brug endelig den til at røre dejen med, men ellers kan dejen sagtens æltes pr. håndkraft eller med en elpisker.Ingefærkager med kanel - sprøde og lækreHer ser du lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut.

Sprøde ingefærkager eller skulle vi kalde dem ingefærsnitter måske? Krydrede julesmåkager, jødekage-snitter, krydderstænger, ingefærsmåkager? Kært barn har mange navne. Du bestemmer. Kagerne er skønne og kast du dig endelig ud i at bage en portion. 🙂Ingefærkager med kanel - sprøde og lækreMåske du har lyst til at bage en ny slags julesmåkage måske? Måske du læser denne opskrift helt udenfor julekagebage-sæsonen? Vild med ingefærkager kan man sagtens være hele året rundt. Jeg er. Kager med kanelsukker også 🙂

Det bliver en stor portion, så fyld gerne en ekstra kagedåse og forkæl en af dine kære med dem. Kagerne vil vække jubel. Tag også gerne en småkagedåse med på jobbet til kollegerne måske? Det er nemt at trylle kagejubel frem – både i december og resten af året 🙂Ingefærkager med kanel - sprøde og lækreRigtig god kagebagelyst til dig  – jeg håber kagerne vil smage dig 🙂

 

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Mie 4. december 2017 af 18:23- Svar

    Gær i en småkage…?! Dét har jeg aldrig hørt om.. Kan man bruge noget andet? Ser ellers vildt lækre ud og lyder nams, så jeg kunne godt tænke mig at prøve dem 🙂

    • Gitte Hansen 4. december 2017 af 20:23- Svar

      Prøv du bare en portion. Du kan slet ikke smage gæren. Det bliver helt fortryllende småkager. Jeg har ikke prøvet at bage disse med andet end gær, så klø du også bare på 🙂
      God fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jannie 4. december 2017 af 14:03- Svar

    Hej Gitte,
    Tillykke med dagen, i dag, håber du er blevet fejret… 🙂
    Mvh
    Jannie

    • Gitte Hansen 4. december 2017 af 20:25- Svar

      Tusind tak Jannie – jeg har haft en rigtig dejlig dag 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar