Ingefærkager med sirup og rugmel – sprøde og nemme

  • Ingefærkager med sirup og rugmel sprøde og nemme

Ingefærkager med sirup og rugmel sprøde og nemmeFredag aften og familien hygger rundt og laver adventskrans og juledekorationer.

Faktisk er der her i huset fast arbejdsfordeling. Faren og børnene er dem der tryller med dekorationerne og moren er den der køber alt ind og sørger for remedierne. Derudover har hun også en særlig vigtig tjans: moren er også den der sørger for at bage velduftende kager, til det arbejdende folk. En vigtig opgave 🙂

Det er fast tradition, at der bages juleduftende kager imens der kreeres med lys og gran – det kunne være en ølkage, pebernødder, kanelsmåkager eller ingefærsnitter?

I dag blev der da også bagt. Ingefærkager med sirup. Rigtigt nemme og sprøde og så vinder de også ved, at der er rugmel i og knap så meget smør i.Ingefærkager med sirup og rugmel sprøde og nemmeVi er nemlig nogen her i huset, der er nødt til at blive adfærdsreguleret, når det kommer til julesmåkager. Vi har tømt kagedåserne i rekordfart. Min datter og jeg kan slet ikke styre det i år! Vi overvejer faktisk at få låst kagedåserne inde i våbenskabet. Ja helt seriøst! 🙂

Vi er derfor nogen der  hilser dagens julesmåkagevariant særligt vekommen, for kagerne er jo af den lidt “sundere” slags. Foreløbigt har det dog ikke rigtigt hjulpet, for kagerne smager bare så ustoppeligt godt, at vi bare spiser løs alligevel. Denne småkagedåse bør vist også låses inde? Foreløbigt er vi ikke engang nået til at fylde dåsen. Vi spiser løs bare fra bagepladen. Måske kagerne bliver spist, før vi når at fylde kagedåsen? 🙂Ingefærkager med sirup og rugmel sprøde og nemmeIngefærsmåkagerne er rigtigt nemme at lave og på en halv time kan der være et fad kager klar til dig. Du har brug for få ingredienser til kagerne, men de kræver at du er ret vildt med stødt ingefær. Tro mig, er du det ikke i forvejen, vil du være det være efter du har smagt den første portion.  🙂

Du får opskriften på de nemme småkager lige her:

Ingefærkager med sirup og rugmel - sprøde og nemme
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Ingefærkager med sirup og rugmel - sprøde og nemme
Forfatter:
: Jul hos Bagenørden
: Brød og kager
Portioner: 50 stk
Det skal du bruge:
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram rugmel eller fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ spsk stødt ingefær
  • 100 gram sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 1-2 spsk lys/mørk sirup
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel/rugmel, ingefær og bagepulver.
  2. Rør sukkeret i.
  3. Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt.
  4. Ælt dejen. Brug gerne røremaskine/elpisker hvis du har.
  5. Tilsæt sirup, til dejen hænger så meget sammen, at den kan trilles til en pølse.
  6. Det er først når du ælter med fingrene, at dejen kommer til at hænge rigtigt sammen.
  7. Dejpølsen skal være på størrelse med en 5-krone.
  8. Skær skiver af "pølsen" på 3-4 mm og fordel kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Der bliver ca. 40-50 kager af denne portion afhængig af kagernes tykkelse.
  10. Bag kagerne 6-8 minutter v. 175 grader varmluft
  11. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  12. Lad dem afkøle, før du putter dem i en kagedåse - eller spiser dem 😀

Nemme og lækre kager der smager godt hele året rundt, men skulle det være december, så gå all-in og bag dobbeltportion. De krydrede kager går nemlig fint an som julesmåkager også.

Vær forberedt på, at der bliver spist MANGE af disse ingefærkager, men heldigvis er det jo nemt at bage en ny portion, hvis kagerne skulle slippe for hurtigt op. 🙂

Beklager den skumle aftenbelysning, men that’s life på denne årstid. Jeg turde ikke vente med at tage billeder til i morgen, for hvem ved om kagerne rækker så længe? 😉 Ingefærkager med sirup og rugmel sprøde og nemmeJeg/vil iler tidligt til køjs. Ugen har været lang og hård og vi er trætte alle mand.

Fredagen sluttede vi i Aalborg, hvor vi var til en smuk bisættelse hos min svogers søster. Meget rørende og bevægende men også livsbekræftende. Der var fyldt i kapellet og der blev sunget og spillet så smukt. Der var lagkager og flotte taler bagefter og mange mindedes  Helle til kaffen med et smil på læben.

Snakken gik lystigt, der var vemod men også glæde og taknemmelighed over alle de gode fælles minder. Stemningen var helt i Helles ånd. Grin og latter, men også empati og eftertænksomhed.

Jeg bliver altid tung og trist om hjertet og er bare slet ikke bygget til farveller og livsafslutninger.

I dag var dog en smuk afsked, den smukkeste nogen kunne ønske sig. Helle var vild med smukke blomster i sit liv. Gid hun dog kunne have beundret dagens smukke blomsterflor.

Helle var vild med festlighed og glade mennesker omkring sig. Gid hun dog kunne have deltaget i sammenkommensten i dag, og mærket kærligheden strømme.

Helle var livsglad, viste empati og gjorde stort indtryk på en masse mennesker. Gid hun dog kunne have lyttet til deres smukke ord til hende i dag.

Jeg tror at Helle kigger med fra skyen deroppe. Skal vi ikke bare sige det? Så bliver det hele bare ligesom lidt nemmere at kapere.

En smuk afsked var det og et smukt eftermæle <3

Dejligt at slutte dagen af med julehygge, dekorationer og kagebag. Så landede vi lige igen, efter en tur i den følelsesmæssige tørretumbler. Vi fortrænger ikke døden, slet ikke, men det liv der leves er alligevel at foretrække.

Håber du hang på, til både ingefærkager og eftertænksomhed

Kærlig hilsen Gitte

Mere inspiration

Læg en kommentar