DSC_0841

Intervalstegt kalveculotte med hvidløg. Kan spises uden gebis

Nu kommer det så. Indlægget om den intervalstegte kalveculotte som jeg pralede sådan med igår. DSC_0841

…og der er virkelig grund til at prale, når man laver sådan en steg!

Det møreste kød med den mest minimale indsats. Intervalstegt betyder..stegt i intervaller. Først da jeg læste opskriften tænkte jeg….”Hvad skal det dog hjælpe, at hive stegen ud og ind af ovnen hele tiden?”

Man må sige, at kødet får tid og ro til en langsom stegeproces, måske er det derfor kødet bliver så mørt?

Jeg mindes stadigvæk den oksesteg vi lavede til nytår for et par år siden. En kæmpe oksesteg. Vi var inviteret til nytår i Ebeltoft og skulle 1 time undervejs. Vi stegte den halvt hjemme og lod den hvile undervejs. Herefter stegte vi den færdig da vi nåede frem. Det var af nød, men det endte ud som den allerbedste oksesteg ever! Oksestegen blev intervalstegt i bilen fra bopæl til Ebeltoft!:-)

Så langt undervejs skulle denne steg dog ikke. Vi havde god tid til at hive stegen ud og ind af ovnen mange gange, for det skal den.

DSC_0808

Jeg fandt inspiration hos Henrik J Brandt, som på sin blog har et rigtigt fint indlæg og et rigtigt fint skema til intervalstegningen. Besøg Henriks Blog / Den er meget inspirerende. Jeg er vild med den! Opskrifterne. Skrivestilen. Alt!

Tak Henrik for rigtig god inspiration. Håber det er ok med dig at jeg bringer dit skema her…

DSC_0798

Henriks anvisninger: (læs nærmere i det indlæg her)

Trin 1: Stil culotten i den 180 grader varme ovn med et stegetermometer i. (Interval 1).

Trin 2: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 2).

Trin 3: Sæt culotten tilbage i ovnen (Interval 3).

Trin 4: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 4).

Trin 5: Sæt culotten ind i oven igen og tag den ud når stegetermometret siger 57 grader. Ca. et kvarter afhængig af stegens størrelse.

Trin 6: Pak culotten ind i 4 lag stanniol, hæld stegeskyen i en gryde og lad den indpakkede steg hvile i stegefadet.

Trin 7: Lad culotten hvile i 45 minutter inden du skærer den ud. Ja den er god nok. Tre kvarter! Lav den intervalstegte kalveculotte en dag du har god tid. RIGTIG god tid.

Jeg fandt en billig kalveculotte i Kiwi til næsten ingen penge og det var fornemt kød. En culotte behøver åbenbart ikke koste en million??

DSC_0793

Pres 5 fed hvidløg til at gnide stegen med. DSC_0795

Skær ridser i fedtkanten på stegen. Fjern sener fra undersiden af stegen. DSC_0796 DSC_0801 Gnid hvidløgsfeddene godt ind i stegen. DSC_0802Krydr godt med salt og peber på begge sider.
DSC_0810

Nu starter du intervalstegningen. Sådan ser stegen ud efter de første 10 minutter. Nu skal den hvile 10 minutter (indrømmet. Der er en del spildvarme fra ovnen med denne lange tilberedningstid, men fordelene ved sådan en steg må opveje ulemperne. Og fordele, DET er der!)DSC_0811 I ventetiden undervejs skrællede jeg kartofler til hasselbagte kartofler. Det er flydende kærgården jeg har hældt på i striber. DSC_0813 Så har stegen været en tur i ovnen igen og hvilet lidt mere og sådan ser den ud efter sidste tur i ovnen (trin 7). Bemærk på stegetermometret, at temperaturen nærmer sig de 60 grader. Lige et par grader for meget, men stegen blev fin. DSC_0816

Stegen pakkes hurtigt ind og hviler 3 kvarter. DSC_0817 Stegeskyen hældes fra fadet. Af denne kan du trylle den LÆKRESTE sauce i ventetiden. DSC_0820 ..og i ventetiden sætter du de hasselbagte kartofler ind i ovnen. De skal have ca. lige så lang tid som stegen skal hvile. DSC_0835 Så er stegen klar. Nøj hvor var vi spændte! Var det et flop? Var den en succes? Var stegen overhovedet færdig, med al den tid ude af ovnen?DSC_0837 JA. Stegen var bestemt færdig og den var mør og lækker. Rosa og så mør at man kan tygge den næsten uden gebis i munden:-)

Som den kvikke seer vil bemærke, kan man se, at jeg har skåret stegen helt forkert hér. Jeg har ALDRIG kunnet finde ud af det der med at skære en steg ud i den rigtige retning! På langs. På tværs… Eller hur. Da jeg smagte på stegen, og smagte hvor mør den var, tænkte jeg at: “Jubii! Denne steg er skåret helt rigtigt”. Men jeg blev hurtigt gjort opmærksom på, at nix. Helt forkert. Jeg tænker blot. HVIS jeg havde skåret den rigtigt, ville den have været meget mere mør, og det tænker jeg ikke er muligt?

DSC_0841

 

Vi var helt tilfredse i min familie, med den kalveculotte. Uanset hvilken retning den var skåret i, men håber snart jeg lærer det! Det der med at skære stegen for!

Den lille forholdsvist billige steg imponerede. Lækkert. Lækkert. Det skal vi bestemt prøve igen.  Tak til Henrik for anvisningerne!

Good work! :-)

DSC_0843 Det blev et rigtigt fornemt måltid. Fantastisk lækkert kalvekød.

Intervalstegning anbefales hermed. Jeg tænker at det ville være en måde at få tryllet en cuvette lækker på måske? Eller hvad med en skinke? Eller rullesteg? Eller??DSC_0848

Om 

Bagenørdet bibliotekar med hang til mad- kage og brødeksperimenter, stop madspild, småkager og langsommelig mad i stegeso. Følg mine hverdagsrefleksioner og virtuelle billedfortælling i mit blogunivers.

  • googleplus
  • facebook
  • linkedin
  • pinterest
  • twitter

7 tanker om "Intervalstegt kalveculotte med hvidløg. Kan spises uden gebis"

  1. Tusind tak fordi jeg måtte linke og bruge dit skema. :-) Din opskrift var så LÆKKER og din gennemgang så fin og pædagogisk. Dit skema er guld værd for mig. Skal bestemt prøve at intervalstege igen.
    Du har en rigtig god blog. Nøj hvor kan man bruge mange timer og fortabe sig med at surfe rundt i mad-blogger-universet. Dejligt med lækker inspiration udefra.
    God tur med din opdagelsesrejse på min blog. Ris og ros modtages meget gerne. :-)
    Mange hilsner
    Gitte

  2. Hej. Det lyder lækkert med interval stegningen, men men men bliver kødet ikke koldt på 45 min? Eller hvor godt er det pakket ind???
    Synes du mit første forsøg godt kan bære nytårs aften?
    Hilsen Sanni

  3. Stegen er dækket med staniol og blive ikke kold. Jeg har kun lavet intervalstegt steg én gang, og den sad i skabet i første hug. Vær obs på stegens størrelse og tilberedningstid. I indlægget finder du anvisninger.
    Lækker lækker steg, jeg er sikker på det bliver en succes, men en generalprøve havde jo nok været bedst, især hvis du får mange gæster? Kødets kvalitet spiller også ind på udfaldet. Tror dog det meste kød vil blive mørt efter “interval-behandling” :-)
    Rigtig god fornøjelse og rigtigt godt nytår til dig :-)
    Mange hilsner
    Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>