Intervalstegt culotte. I dag får du opskriften på en lækker mør kalvesteg.
Nu kommer det så. Indlægget om den intervalstegte kalveculotte som jeg pralede sådan med igår. …og der er virkelig grund til at prale, når man laver sådan en steg!
Det møreste kød med den mest minimale indsats.
Hvad er intervalstegning og hvad betyder intervalstegt?
Det betyder faktisk..stegt i intervaller. Ja faktisk betyder det, at stegens skal tages ud og ind af ovnen nogle gange og hvile i perioderne imellem stegningen.
Man må sige, at kødet får tid og ro til en langsom stegeproces. Når man intervalsteger bliver kødet altid super mørt. Det tager lidt længere tid, men det er alle anstrengelser værd.
Jeg mindes stadigvæk den oksesteg vi lavede til nytår for et par år siden. En kæmpe oksesteg.
Vi var inviteret til nytår i Ebeltoft og skulle 1 time undervejs i bil. Vi stegte stegen halvt færdigt hjemme og lod den hvile undervejs.
Herefter stegte vi den færdig da vi nåede frem. Det var af nød, men det endte ud som den allerbedste oksesteg ever!
Oksestegen blev intervalstegt i bilen fra bopæl til Ebeltoft!:-)
Så langt undervejs skulle denne steg dog ikke. Vi havde god tid til at hive stegen ud og ind af ovnen mange gange.
Prøv gerne denne stegemetode, når du har god tid i køkkenet.
Jeg fandt inspiration hos Henrik J Brandt, som på sin blog har et rigtigt fint indlæg og et rigtigt fint skema til intervalstegningen. Tak Henrik for rigtig god inspiration.
Min tilpassede opskrift på den intervalsstegte culottesteg kan du se lige her:
Intervalstegt culotte – få en dejlig opskrift på en lækker mør kalveculotte her
Ingredienser
- 1 kalveculotte á ca. 1 kg okseculotte/cuvette eller kalvecuvette kan sagtens bruges
- Salt/peber
- 5 fed hvidløg kan udelades
Sådan gør du
- Pres 5 fed hvidløg til at gnide stegen med.
- Skær ridser i fedtkanten på stegen. Fjern sener fra undersiden af stegen.
- Gnid hvidløgsfeddene godt ind i stegen.
- Krydr godt med salt og peber på begge sider.
- Nu starter du intervalstegningen jvfr. skema nedenfor
- Trin 1: Stil culotten 10 minutter i den 180 grader varme ovn med et stegetermometer i. (Interval 1).
- Trin 2: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning i 10 minutter (Interval 2).
- Trin 3: Sæt culotten tilbage i ovnen i 10 minutter v. 180 grader (Interval 3)
- Trin 4: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning i 10 minutter (Interval 4).
- Trin 5: Sæt culotten ind i oven igen og tag den ud når stegetermometret siger 57 grader. Ca. et kvarter afhængig af stegens størrelse.
- Trin 6: Pak culotten ind i 4 lag stanniol, hæld stegeskyen i en gryde og lad den indpakkede steg hvile i stegefadet i 45 minutter. I hviletiden kan du bage en portion hasselback kartofler eller hjemmelavede pommes frites?
- Stegeskyen sies hældes fra fadet. Af denne kan du trylle den LÆKRESTE sauce i stegens hviletid.
Noter
Intervalstegning giver en mør og lækker culottesteg – en skøn oksesteg
Henriks anvisninger: (læs hans fulde opskrift her her)Jeg fandt en billig kalveculotte til næsten ingen penge, men alligevel var det fornemt kød.
Faktsk synes jeg tit at kalvekød bliver ekstra mørt? Du kan også sagtens bruge oksecuvette/ eller okseculotte til denne opskrift.
Det var lækkert, lækkert kød og du kan ane den karakteristiske lyse kalvekøds-farve her. Hvidløg klæder en oksesteg rigtigt godt, så brug endelig rigeligt 🙂
Indrømmet. Der er en del spildvarme fra ovnen med denne lange tilberedningstid, så helt energi-økonomisk er den ikke.
Fordelene ved sådan en steg må opveje ulemperne. Og fordele, DET er der. Så rigeligt endda. Uhm – en lækker steg.
Smagfuld, lækker og super mør 🙂
I stegens hviletid kan du sætte hasselback kartofler ind i ovnen.
Kartoflerne skal have ca. lige så lang tid som stegen skal hvile. Du kan også lave en portion af de lækre pommes frites med rasp? De smager super godt 🙂
Så er stegen klar. Nøj hvor var vi spændte! Var det et flop? Var den en succes? Var stegen overhovedet færdig, med al den tid ude af ovnen?
JA. Stegen var bestemt færdig og den var mør og lækker. Rosa og så mør at man kan tygge den næsten uden gebis i munden
Den lille forholdsvist billige steg imponerede. Uhm. Det skal vi bestemt prøve igen. Tak til Henrik for inspirationen!
Det blev et rigtigt fornemt måltid. Fantastisk lækkert kalvekød. Prøv du endelig en intervalstegt oksesteg, næste gang du skal stege en okse/kalvesteg.
Intervalstegning anbefales hermed. Familien giver stegen 5 stjerner ud af 5. Den allerbedste anbefaling. 🙂
Den skal prøves, skal stegen ligge nede i fadet? skal der hældes væde ved?
Hej,
Min veninde serverede intervalstegt kalveculotte for gæster i aftes . Jeg deltog ikke, men hørte, at resultatet var super !!
Har nu planlagt at servere en sådan, når jeg snart skal lave mad til mine 3 søskende ,hvoraf den ældste vist kun har 3 tænder i overmunden og desuden IKKE spiser hvidløg !! Hvad foreslår du i stedet for hvidløg ?
Hilsen fra Bente?
Skel hel afgjort prøve den intervalstegning, kan jo prøve gebis testen.
Når du snitter fedtlaget så skær så det følger skæreretning på kødet. Ikke tern. Der er tit to retninger. Skærer aldrig forkert når jeg hår efter denne metode.
Godt nytår til dig. 🎉🎊🍷
Hej Gitte. Fandt denne opskrift, og vil gerne prøve den til nytårsaften. Tænker med bønner i svøb og dine pommes duchesses. Evt. også med bagte rødbeder. Ved bare ikke om det bliver for meget.Men ved ikke hvilken sovs der skal til. Er det en rødvinsovs eller bearnaise sovs. Vh Ulla.
Hej. Det lyder lækkert med interval stegningen, men men men bliver kødet ikke koldt på 45 min? Eller hvor godt er det pakket ind???
Synes du mit første forsøg godt kan bære nytårs aften?
Hilsen Sanni
Tak for mad Gitte (og Henrik)! Vær super lækkert og let at gå til(:
Det glæder mig kun, at du kunne bruge noget fra min blog.
Nu vil jeg gå på opdagelse i din 🙂
Tak !
Henrik.