Jordbær med flødeskum og crumbleknas

DSC_4007

Det er da på tide, at der kommer noget sødt på bloggen! Det går jo ikke at det hele går op i salater og mad, nej vel? Der er jo også kage i livet indimellem ikke? JO DA og heldigvis for det! 🙂

Jeg har dog længe prøvet at ignorere/abstrahere fra min kage-bage-spise-trang.

Altså det er jo ikke godt i det lange løb, at have en sød tand og så derudover have lyst til at give efter for bagetrangen. HVER dag. Skidt skidt kombination. Det fører direkte i…overvægt på vægtskålen..Been there, done that…

NÅ men indimellem kan vi jo alle falde i ikke? Hm,hm. Altså, men dette her kan man jo ikke rigtigt kalde kage vel?

DSC_4001

Det er jo bare en lille bitte smule jordbærcrumble? Vel nærmest som en slags müsli? Og müsli det er jo sundt, ikke? Tja, tjo. Lad mig endelig bare blive i troen 😉

Jeg PRØVER virkelig. Prøver! Har 5 kg jeg virkelig skal og vil smide (ja har vi mon ikke alle det?) Grunden til at de plager mig er, at jeg har tabt 25 kilo indenfor de sidste år og HADER at se vægten begynde at snige sig op ad igen. Min svigerfar har drillet mig og sagde efter mit vægttab “Ja de kilo skal du nok tage på igen”. Det var ikke så sødt sagt, men det har faktisk været en motivation for mig, for HAN SKAL IKKE FÅ RET, SKAL HAN!

Tsk, tsk og efter denne parole kommer der så her lige en kageopskrift! Hm, hm. Dobbeltmoralen længe leve 😉

DSC_4011

Hvis du har fulgt med i mine indlæg fra de sidste dage, ved du at jeg scorede 5 bakker billige fantastisk gode jordbær, da jeg handlede op til weekenden. Ja hvor heldig kan man være!?DSC_3999

Det førte f.eks. til jordbær med chokoladetop og til jordbær med fløde. En klassiker man aldrig går fejl af. Men altså en lille bitte smule jordbærkage burde det vel også kunne blive til? Bare en lille bitte én? Altså FEM bakker jordbær??

Jeg har tidligere med succes lavet jordbærcrumble. En fantastisk lækker og nem jordbærdesssert. Jordbær drysset med sukker og majsstivelse og en smuldredej henover. Bages i ovnen og serveres med is eller flødeskum. That’s it!

DSC_4012

Nå men nogle gange synes jeg at den crumble bliver alt få “vandig” – da jordbærrene afgiver meget væde.

Kunne man mon lave en crumble alene og så servere crumblen til friske bær og flødeskum? De bær var NÆSTEN alt for gode at lune i ovnen. Til crumble bruger jeg helst frosne bær, men helt friske, skal da allerhelst nydes som de er? Synes du mon også det?

Nu kommer opskriften, langt om længe. Den er nem! 

1 bakke jordbær

Smuldredej:

100 gram blødt smør (SMØR, brug rigtigt SMØR!)

1½ dl. sukker

1½ dl. hvedemel

1½ dl. mandelflager

1½ dl. havregryn

1 tsk. vanille (kan udelades)

Fremgangsmåde (den er også nem!):

Alle tørre ingredienser blandes sammen og smørret “nulres” i. Dejen skal blive løs og smuldrende.
DSC_3994 Smør en form og bred din crumble ud heri.

Du kan også sagtens bage en rigtig crumble. Læg så dine jordbær nederst, og bland et par spsk. majsstivelse med ½ dl. sukker og drys henover bærrene (det opsuger noget af væden). Herefter crumble-blandingen på toppen.

Jeg valgte at lave crumblen alene i dag, uden bær. Spændende projekt!DSC_3996Sæt fadet i ovnen ca. 15/20 minutter. Kig til det et par gange undervejs. Crumblen skal være sprød og gylden. 
DSC_4002 Rigtigt spændende projekt. Stor var glæden og enthusiasmen da vi skulle “angribe” crumblen. Hm. hm. Nu ved vi så, at en crumble bagt uden bær bliver en temmelig sprød og müsli/crunchagtig blanding, som kan være lidt svær at skære “ordinære” stykker af. Nogle ville kalde den hård, som i stenhård!

Vi måtte nærmest hakke firkanter ud, men oh la la! Smagen var jo helt i top og hvis man spørger mig, foretrækker jeg næsten crumble på den måde, ihvertfald hvis man har friske bær?

Her ser du en portion friske jordbær med crumbleknas. Kagestykket var lidt svært at spise. Faktisk var det nemmest at tage bidder af det. Alternativt kunne man hakke stykkerne i mundrette bidder, eller knuse det helt til knas? Måske kunne man røre rundt i blandingen et par gange under bagningen?
DSC_4005Kagen var et hit i familien. Godkendt. Kombinationen mandelflager, smør og sukker. Altså man ved jo bare, at med de ingredienser KAN det bare ikke gå galt?

Jordbærkage-ballade for 3. dage i træk. NU har vi til gengæld heller ikke flere jordbær i køleskabet (øv! Men vi har bananer! Og hvad tror I jeg fik brugt resten af crumblen til i dag? Selvfølgelig da bagte bananer med farin og crumbleknas! Det er bestemt IKKE godt for mig at have kage/kagerester i huset. Det ender jo altid med at ryge indenbords i en eller anden form! 😉

Vinder du også i jordbærlotteriet en dag, så kast dig roligt ud i en en crumble som denne. Vær blot lidt opmærksom på den MEGET sprøde hårde konsistens, nu er du advaret. Smagen fejler dog intet.Slet intet.

Servér jordbærdesserten med en klat flødeskum eller en kugle vanilleis til.

Voila! Så er der jordbærdessert! 🙂

DSC_4014

Mere inspiration

Læg en kommentar