Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrød

  • Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrød

Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrødSøndag – sommersol – og lystlæsning på terrassen. Kageplaner der summer i baggrunden – en søndag uden kagebag, er det muligt?? Næh – men hvad gør man så, hvis man også gerne vil sidde på terrassen og læse krimi, lave spændende lækker mad, opgradere blog og så lige bage en kage?

Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrød

Man får først spist rimeligt sent og hvis der skal bages kage, må det blive af den særligt hurtige slags. Sådan gik det også i dag.

Køkkenskabet havde afsløret et par pakker overvintrende Skælskør jordbærgrød. Åh hvad stiller vi dog op med dem?

Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrød Allerhelst laver vi jo jordbærgrøden selv, men pakkerne var blevet købt af den sukkerreducerede datter på et tidspunkt, men alligevel ikke rigtigt blevet spist. Intet ryger ud her, og jeg er helt rolig ved tanken om at bruge færdiglavet jordbærgrød, selvom jeg jo klart foretrækker den hjemmelavede.

Nå kageplaner – og jordbærgrød. Kan man mon lave en crumble på toppen af jordbærgrød monstro? Ja lad os da prøve det! Hvo intet vover intet vinder?

Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrød

Har du ikke lige Skælskørgrød på lager, har du måske en pose jordbær i fryseren du lige kan koge en hurtig jordbærgrød af? Ellers kan du bare lægge friske/frosne bær i bunden af crumblen og lige vende med lidt sukker/kartoffelmel.

Her kommer opskriften på:

Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrød
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
En hurtig lækker jordbærcrumble med kokosmel lavet på bund af jordbærgrød
Forfatter:
Portioner: 8
Det skal du bruge:
  • 275 gram mel
  • 150 gram blødt smør
  • 175 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram kokosmel
  • 1 liter jordbærgrød
Sådan gør du:
  1. hæld jordbærgrøden i et ildfast fad
  2. bland mel, sukker, vanilje og kokosmel i en skål.
  3. smuldr smørret heri. Dejen kan ikke samles, men bliver en pulveragtig crumbledej
  4. fordel crumbledejen på jordbærgrøden
  5. bag jordbærcrumblen i 30 minutter v. 175 grader varmluft
  6. servér med flødeskum til

Her ser du crumbleprocessen i billeder fra start til slut:

En rigtig nem jordbærcrumble der bliver overdådig lækker faktisk, også selvom den kun tog 10 minutter at lave

Kokos i crumbledej er altid godt og jeg har prøvet det flere gange, f.eks. i denne lækre æblecrumble med nødder.

Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrød

Vildt, kan man sige, at eksperimentere sådan med jordbærgrøden og hvorfor dog det?  Tja, hvo intet vover intet vinder! Jeg benytter mig jo af enhver lejlighed til kagebag! Gjorde jeg lige en god gerning da jeg fik brugt den jordbærgrød eller? Tja, nu står der en crumble og frister og indtil videre er det kun mig der har spist af den.

Min familie har fået kageoverload. De spiser æbler og går ture og imens bager jeg kager og spiser dem. Fin fordeling synes du ikke? 🙂 

Jordbærcrumble med kokosmel af en rest jordbærgrødNå men dette indlæg blev skelsættende. Måske du har opdaget at selve opskriften stod inde i en ny kasse? Jeg eksperimenterer med et nyt opskrift-plugin, som skal gøre det nemmere for dig der printer opskrifter ud og tager med i køkkenet.

Nogen gange, indrømmet, kan det være svært med en lang opskrift, hvor man skal spole op og ned i teksten, for at se hvad der skal puttes i og hvad der skal gøres. Jeg bruger jo opskrifterne selv og det du’r jo ikke, at man står der med mel på fingrene og skal spole på piletasterne på PC’en, alternativt printe 3-4 sider ud.

Jeg håber du bliver glad for den nye “opskriftboks” og håber du vil bære over med mig de næste dage, hvor jeg “leger” lidt med den. Der er en del opsætning, og jeg skal lige finde ud af hvad der er smartest. Din feedback hører jeg jo meget gerne! 🙂

Håber du har haft en rigtig skøn weekend – det har jeg – og pludselig var den væk  🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar