Jordbærcrumble med smør, mandler og knas – smagen af sommer

DSC_4086Ja jeg ved det godt. Det er slet ikke sæson for jordbærcrumble. Overhovedet ikke. Medmindre man da har posevis af jordbær i fryseren?

Det har min svigermor og hende har vi besøgt i weekenden. “Vil du have et par poser bær med hjem?” spørger hun gerne når vi er der. Jo tak, meget gerne! Det har denne gang resulteret i 3 glas jordbær/rabarbermarmelade og den LÆKRESTE jordbærcrumble.

En fantastisk lækker crumble som du er nødt til at prøve at lave. Måske du også har nogle poser jordbær i fryseren du kan bruge?

Jeg iler med opskriften på jordbærcrumble med mandler og knas. Den er nem!:

Jordbærcrumble med smør, mandler og knas - smagen af sommer
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Jordbærcrumble med smør, mandler og knas - smagen af sommer
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 2 crumbler
Det skal du bruge:
  • 1 kg frosne eller friske jordbær
  • 175 gram sukker
  • 3 tsk. vanilje
  • 3 spsk Maizenamel
  • Crumbledej:
  • 150 gram smør
  • 125 gram sukker.
  • 150 gram sigtemel (eller hvedemel)
  • 3 tsk. vanillesukker
  • 125 gram havregryn
  • 100 gram grofthakkede mandler
Sådan gør du:
  1. Fordel jordbærrene i et ildfast fad eller brug to mindre fade. Bland sukker med maizenamel og vanillesukker. Drys blandingen over jordbærrene. Maizenamelet vil opsuge væden fra jordbærrene.
  2. Imens jordbærrene "trækker" laver du crumbledejen.
  3. Crumble er en smuldredej, en rigtig nem dej, med få ingredienser, der bare skal smuldres sammen.
  4. Sådan laver du smuldredej:
  5. gram smør smuldres med de øvrige ingredienser: Mel, sukker, vaniljesukker og havregryn. Hak mandlerne groft og gør dem klar til at drysse på toppen.
  6. Drys smuldredejen over jordbærrene og de grofthakkede mandler øverst. Dejen bliver ikke fast og sammenhængende men smuldrende. Det er jo derfor det hedder en smuldredej.:-)
  7. Bag jordbærcrumblerne 20-35 minutter ved 175 grader varmluft.Crumblerne er færdige, når de er gyldne og sprøde på toppen.
  8. Servér jordbærcrumblerne med iskoldt flødeskum til, lidt vanillecreme eller måske en klat creme fraiche?

DSC_4057

DSC_4073

DSC_4070

DSC_4074Smuk ser den ud. Jeg lavede to helt identiske skåle. Jeg kan godt lide at crumbledejen bliver bredt så meget som muligt ud, så den bliver mest mulig sprød og ikke for blød. Jeg ved ikke om du har det på samme måde?DSC_4076Vi spiste den ene crumble og den anden kom i fryseren. Crumblekager kan snildt tages op af fryseren og varmes påny i ovnen. Frys med fad og hele molevitten: så er der en hurtig gæstedessert (eller familiedessert) en travl dag.  DSC_4081 Sprød crumble på toppen og lækker sød frugt i bunden. Så bliver det ikke meget bedre!

Verdens nemmeste og lækreste kage! Bare vent til æblerne begynder at gå amok i haven, så kan du nemlig også lave æblecrumble. Brug samme opskrift, som ovenfor, til crumbledejen.

Pærecrumble er også godt. Og kirsebærcrumble. Og brombærcrumble…..Kun fantasien sætter grænser 🙂DSC_4084Her jordbærcrumble med en lille klat vanillecreme til. Mellem os sagt, er det verdens BEDSTE dessert! Sprød, sød, lækker smørsmag og med en frisk frugtsmag. Fantastisk.

Gå så lige på jagt i den fryser eller køb en pose frosne bør i supermarkedet. That’s an order! 🙂DSC_4091

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Kristina Weise 1. juli 2016 af 21:58- Svar

    Har lige lavet din lækre jordbærcrumble. Fulgte opskriften til punkt og prikke ……….. Mums det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den.
    Min søde genbo fik et stykke … hun var mindst lige så begejstret som jeg er ……. Tak
    Har også lavet dine lakrids cookies ……….. uhmmm MUMS <3

    • Gitte Hansen 2. juli 2016 af 12:17- Svar

      Ej hvor lyder det godt Kristina. Det glæder mig. Tusind tak for din tilbagemelding. Dejligt du bruger løs af opskrifterne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jeanette 24. februar 2015 af 20:04- Svar

    Hejsa Gitte
    Fandt din hjemmeside helt tilfældigt da jeg søgte på jordbærcrumble…… Og det ser ud til du har verdens bedste opskrift på sådan en udsøgt kage

    • Gitte Hansen 24. februar 2015 af 20:56- Svar

      Hej Jeanette
      Tusind tak for din søde hilsen og dejligt du har fundet vejen forbi bloggen. Heldige dig, at opdrive jordbær på denne årstid, åh suk jordbærcrumble! Det er virkelig smagen af sol og sommer!
      Håber du bliver hængende her på bloggen, det kunne være hyggeligt.
      God fornøjelse med kagen
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Pia Andesen 25. marts 2014 af 19:16- Svar

    Jeg plejer at lave æble crumble. Elsker æble/kanel med den lækre crumbledej over. Jordbær variationen skal helt sikkert afprøves, det passer fint med at de sidste jordbær skal bruges inden den nye høst.

    • Gitte Hansen 26. marts 2014 af 20:33- Svar

      Hej Pia
      Jeg er også topfan af æblecrumble, men jordbærcrumblen er syrligt sød på en hel speciel skøn måde. Den må du prøve. Plejer du at spise creme fraiche til? Uhm ih jamen altså, nu har jeg jo helt lyst til æblecrumble. Savle… 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Jane bach 17. maj 2016 af 20:42- Svar

        Må en ældre husmor spørge om de frosne bær skal op tøes ?
        Inden bagning ?? Ser så lækkert ud – vil prøve i morgen

        • Gitte Hansen 17. maj 2016 af 21:45- Svar

          Hej Jane
          Jep, tø dem gerne op inden og drys med kartoffelmel iblandet sukker. De frosne bær vil nemlig ellers afgive rigtigt meget væde. God fornøjelse med din crumble. Den bliver superlækker 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

Læg en kommentar