Fedtebrød med romglasur. Uhm i dag får du opskriften på de lækre sprøde kokos småkager med romglasur. Fedtebrød med romglasur nem lækker opskriftDet er december! Der er travlhed. Der er overraskelser i julesokkerne og chokoladekalendere om morgenen. Kalenderlys om morgenen. Så hyggeligt.

Julekaldendere på TV. Hvilke skal vi se? Kan vi nå dem alle? Nisser allevegne. Julemusik i radioen. Julelykke i glimt. Julestress i glimt. Kronisk bagud med alting, men alligevel også en hyggelig ro der sænker sig. Det er julemåned på godt og ondt.

Det absolut ubetinget GODE ved julemåneden er, her i huset, en masse småkager i kagedåserne. Måske med lækre fedtebrød?

Uanset hvor mange slags småkager vi har, har jeg altid planer om endnu flere. 🙂

Fedtebrød med romglasur nem lækker opskriftI dag skal du høre om kongen (eller dronningen?) over alle julesmåkager, hvis man spørger mig.

Søde, sprøde, fedtede fedtebrød med romglasur. Rigeligt romglasur.

Disse er absolut mine yndlings-julesmåkager. Uden tvivl! Er du også fan?

Hvis ikke du har prøvet at bage en portion fedtebrød, så und dig selv at springe på. Halløj hvor de altså bare smager godt!

Opskriften får du lige her:

Fedtebrød med romglasur – nem lækker opskrift på de populære julesmåkager

Fedtebrød med rigeligt romglasur - lækre julesmåkager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: Brød og kager
Portioner: 60 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl. mel
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 125 gram blødt smør
  • 2 dl. kokosmel
  • 1 dl. sukker

Romglasur

  • 3 dl. flormelis
  • 3 spsk vand
  • 2-3 spsk. romessens eller ægte rom.

Sådan gør du

  • Rør sukker og blødt smør godt.
  • Tilsæt kokosmel.
  • Bland mel og hjortetakssalt og tilsæt. Rør godt. Dejen bliver klistret. Det skal den være.
  • Form 3 lange pølser så godt du kan, selvom dejen klæber. Tryk dem flade.
    Fedtebrød med romglasur - opskrift
  • Bag fedtebrødene i ovnen v. 175 grader i 8-10 minutter. De skal være sprøde og gyldne.
  • Imens fedtebrødene bager, laver du romglasuren.
  • Romglasur: Tilsæt først 3 spsk vand og herefter ca. 2 spsk. romglasur.
  • Rør godt. Glasuren skal være tyk og sej
  • Smør glasuren på fedtebrøds-stængerne straks de kommer ud af ovnen. Brug en smøre- eller paletkniv. Glasuren vil smelte lidt, når den kommer på de varme stænger og det går derfor galt, hvis den er for tynd.
    Fedtebrød med romglasur - opskrift
  • Skær straks snitter af 2 cm. tykkelse. De skal skæres ud imens stængerne er varme, ellers vil kagerne smuldre.
    Fedtebrød med romglasur nem lækker opskrift
  • Det er svært at skære fedtebrødene ud, uden glasuren hænger i. Brug en skarp køkkenkniv og tør den glasur af, der hænger ved, undervejs.
  • Lad fedtebrødene afkøle helt før du putter dem i en kagedåse.
    Fedtebrød med romglasur nem lækker opskrift

Noter

Fedtebrødene kan holde sig i kagedåse i et par uger.
Læg et stykke køkkenrulle i bunden af kagedåsen til at opsuge fugten, så bevarer kagerne mest mulig sprødhed.
Du kan også lave fedtebrødene med almindelig glasur, eller prøve med appelsinsaft eller citronsaft også
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde, lækre julesmåkager med kokosmel og romglasur – skønne kokossnitter

Fedtebrød med romglasur nem lækker opskriftSådan ser dejstængerne ud før glasuren kommes på.Fedtebrød med romglasur nem lækker opskrift Jeg bad mine børn snuse til romessens-bøtten og spurgte dem “Kan I gætte hvilke julesmåkager jeg er er ved at bage??” “Skildpadder!!!” udbrød min søn.

Ja det er romcreme der er indeni skildpadder, men nej det er ikke skildpadder jeg var igang med at bage 😉
Fedtebrød med romglasur nem lækker opskrift

Så. Nu er der julede velduftende fedtebrød. De dufter himmelsk! Kokosmel og romglasur. Sikke en god kombination! 🙂

Nu skal fedtebrødene bare afkøle, og så kan der prøvesmages.

Du kan også lave fedtebrødene med almindelig glasur, eller prøve med appelsinsaft eller citronsaft også? De smager også godt.

Så kan en ny kagedåse fyldes op. Herligt. De store unger er lidt “hård” ved de kagedåser.

Men som min datter siger “Mor, er det ikke bedre vi spiser julesmåkager om eftermiddagen, end vi render rundt i byen og ryger hash??”.

Jo da min datter! Jeg bager da bare nogle flere kager, hvis det skal være! Fedtebrød med romglasur nem lækker opskriftHåber du har en rigtig hyggelig december? Det har vi herhjemme 🙂

Julehilsner fra mig til dig 🙂

Få flere nemme lækre opskrifter på julesmåkager ved at klikke her eller se med nedenfor:

1.

Nemme jule småkager - karamelsnitter til jul
Jule karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager
Se opskriften her
Nemme jule småkager - karamelsnitter til jul

2.

Finskbrød opskrift på klassiske julesmåkager
Nemme sprøde julesmåkager
Se opskriften her
Finskbrød opskrift på klassiske julesmåkager

3.

Brunkager - opskrift på klassiske julesmåkager
Sprøde brunkager med julekrydderier smager skønt - klassiske julesmåkager
Se opskriften her
Brunkager med mandler - opskrift på de klassiske julesmåkager

4,

Jødekager - opskrift på sprøde julesmåkager
Jødekager - opskrift på klassiske julesmåkager
Se opskriften her
Julesmåkager julens bedste småkage opskrifter

5.

Vaniljekranse opskrift med sprøjtepose - nemme
Vaniljekranse - nemme, lækre og sprøjtet med sprøjtepose
Se opskriften her
Vaniljekranse opskrift med sprøjtepose - nemme

6.

Ingefær cookies med nellike – sprøde småkager
Cookies med ingefær og nellike - julens nemmeste småkager
Se opskriften her
Ingefær cookies med nellike – sprøde småkager

7.

Julemandens knapper nem og lækker opskrift
Julemandens knapper er julens nemmeste småkager
Se opskriften her
Julemandens knapper

8.

Kanelsmåkager opskrift på nemme småkager
Sprøde lækre kanelsmåkager
Se opskriften her
Kanelsmåkager opskrift på nemme småkager

9.

Jule crinkle cookies med kanel - nem opskrift
Bristede drømme med jule krydderier - krakelerede chokoladesmåkager
Se opskriften her
Jule crinkle cookies med kanel - nem opskrift

10.

Vaniljestjerner - vaniljekranse med marcipan
Vaniljestjerner med marcipan, tranebær og hasselnødder
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.