Julekugler af appelsinmarcipan trillet i krokant

DSC_0397

Sikke en fin lille julekugle. En lille lækkerhaps – hvis man altså havde appetit. Jeg synger stadig på sidste (jule)-vers. Slatten, syg, snottet, hostende, feberramt. Kører den stadig på panodiler og kamillete, men har i fuld optimisme meldt mig rask til i morgen. Lige nu virker den tanke ret umulig, men måske der kan ske mirakler over natten?

Her kommer et lillebitte indlæg om lækre marcipangodter jeg lavede i weekenden. Hurtige nemme godter. Forleden skrev jeg om kugler af lakridsmarcipan med lakridsdrys. Lækre lækre lakridskugler!

Lakridsmarcipanen fik jeg tilsendt af Odense Marcipan og de sendte mig også denne pakke appelsinmarcipan (+ en mintmarcipan, som du nok skal komme til at høre mere om). Jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at eksperimentere med deres nye sortiment – og det havde jeg selvfølgelig!

Ville du ikke også sige JA TAK til marcipan…Altid?! 🙂DSC_0385

Og hvad kan man så lave med appelsinmarcipan? Ja mulighederne er jo mange, men min kreativitet var ikke så stor i weekenden, efter julefrokoster både fredag og lørdag.

Jeg går ind for stop madspild, man fristes næsten også til at sige stop karamelspild?

Da jeg lavede dekre karamelbrud med hasselnødder forleden , gik det i første omgang lidt galt med karamellen. Det smeltede sukker fik lige et halvt minut for meget, troede jeg, Jeg var bange for at den var blevet lidt for brændt, men hældte alligevel karamellen ud på en tallerken (beklædt med bagepapir). Den ville jo først kunne smides ud efter afkøling tænkte jeg. Lige inden karamellen røg i skraldespanden, smagte jeg på den og fandt ud af, at den faktisk smagte ok. Hm, hm. Det er et spørgsmål om sekunder før det går galt i karamelkogningen, og det var tæt på hér, men karamellen klarede lige skærene. Pladen består af 250 gram smeltet sukker, ja ærgerligt at smide ud, ikke?

Du bagenørd, hold så lige lidt bedre øje med din karamel fremover ikke?  Du smelter karamel ved svag varme, ja lige indtil sukkeret er smeltet og ikke et sekund længere 😉

Og hvad kan man så stille op med sådan en stor plade karamel?

DSC_0382

Man kan jo lave krokant eller knust nougat?

DSC_0383Man kunne vel bare trille kugler af appelsinmarcipanen og rulle dem i krokanten?DSC_0385 Jeg brugte ca. halvdelen af pakken på 150 gram. Var jo lige nødt til at teste om kuglerne blev et hit.

Jeg skar små tern af marcipanenDSC_0386 og så trillede jeg ellers løs..Jeg måtte trykke godt til for at få krokanten til at hænge fast, men det gikDSC_0389 Sikke opfindsomt (hø, hø), altså når man tænker på at det var en julefrokosthjerne der var på spil, så er det vist meget høj standard alligevel?

Kuglerne smagte fantastisk godt. Frisk syrlig appelsød smag krydret med oversød krokant, var faktisk en rigtig god kombination. Den lille kugle vil overraske på konfektfadet. Positivt.

Det er så let så let at lave de lækre appelsinkugler, så gør mig gerne kunsten efter. DSC_0396

og jeg har stadig mere krokant tilbage. Hvad kan jeg mon finde på at bruge den til??

Lidt flere julegodter måske?

Vi høres forhåbentlig ved i morgen. Der er jeg rask 🙂DSC_0384

Mere inspiration

Læg en kommentar