Julemandens knapper – forsvinder på en dag

Julemåned. Drømme om god tid til julebag. Weekender der forsvinder og vupti er halvdelen af julemåneden spist.

Sådan gik det også med disse kager jeg bagte igår. Halvdelen er allerede spist. Sådan går det HVER gang i julemåneden!Julesmåkagerne bliver spist alt for tidligt…Vi KAN ikke nænne at gemme på de lækre julekager helt til juleaften. Det er da heller ikke meningen vel? Juleaften skal vi jo spise os mætte i andesteg, brune kartofler, ris a la mande, konfekt og godter. Der har man jo alligevel ikke den store kagetrang, men hvis man så har det NU?! Så man da godt lege gå i “julesmåkage-dåsen”….

På de lange skumle råkolde decemberdage trænger man i den grad til KAGE!! 🙂

Kagerne der blev bagt i går hedder Julemandens knapper. Det finurlige er sket. De små søde kager er væk??? Hvor blev de af?? Har der været nisser på spil med lange fingre i kagedåsen? Nisser i form af teenagebørn og deres bagenørdede mor måske??

Kagerne er heldigvis nemme. Så nemme at vi snildt kan nå at bage en ny portion til, til juleaften. Håber vi så kan nøjes med denne portion?? Vi skal altså også nå at have bagt mandel/chokolade-cookies, vanillekranse, jødekager…. Det går ALT for langsomt med at få juleferie så der kan blive tid til alle julebage-projekterne. TID til julehygge vil vi have!! Vi sender et nødskrig alle! Om 9 dage sænker julefreden sig. SUK! Vi kan ikke vente!

Inden jeg fortaber mig i selvmedlidenheds-juleferieynk får du her opskriften på julemandens knapper, der har den evne, at de kan forsvinde, helt af sig selv. 😉

Opskriften er så nem så, så nem. Du kan samle dejen og trille kuglerne på et kvarter. Du kan tage ungerne med i køkkenet, de kan fint være med-trillere. Der er ikke æg i dejen, så ryger der lidt indenbords er det ingen ulykke 😉

Opskrift på julemandens knapper : 

4 dl. mel

1 dl. flormelis

175 gram smør/margarine (smør giver MEGET bedre smag)

2 spsk vand

2 tsk vanillesukker

1/4 tsk salt

½ tsk bagepulver (kan udelades).

Chokoladeknapper til toppen (f.eks Carletti overtræksknapper)

Sådan gør du : 

Margarinen smuldres i de tørre ingredienser. Dejen samles med vand. Kugler trilles i pebernødde-størrelse. En chokoladeknap presses ned på toppen. Så er knapperne færdige. Bages 8-10 minutter på 175 grader varmluft.

 

Så er der julemandens knapper til folket og kagedåsen kan (for en stund) kortvarigt? blive fyldt op….

Sådan så kagedåsen ud da den var fyldt. Hm, hm. Sådan ser den ikke ud længere. Slet ikke. Der er dog stadig et ille lag på bunden 😉 Det var nok også lidt overoptimistisk at vælge SÅ stor en kagedåse til så små kager (især når de svinder så hurtigt 😉

Prøv dem. Julemandens knapper. Opskriften har vi fra dengang børnene gik i børnehave. Perfekte at trille for små julemands-bagelærlinge

 

Mere inspiration

Læg en kommentar