Risengrød med kanel og smør. Uhm en klassiker. Her får du opskriften på en lækker risengrød kogt i gryde af 2 liter mælk. Portionen rækker til 6 pers. ca.

 Risengrød nem og lækker grød opskrift til julJulens bedste og nemmeste risengrød.

Risengrød er taknemmeligt mad i julemåneden, men også resten af året.

Kanelsukker og smørklat på. En populær grød, som næsten alle kan lide, både børn og voksne. Det er risengrød, der gør næsen rød 🙂

Dejligt med hurtigt nem mad til travle dage. Risengrød er et hit og også en gode base til en dejlig ris a la mande jo. Risengrød med kanel og smør - af 2 liter mælk

Her kommer opskriften på en stor portion, til 4 meget sultne mennesker.

Portion vil kunne række til 6 knap så sultne voksne. Hvis du skal bruge risengrøden til ris a la mande, vil jeg tro, at den rækker til 10 pers.

Opskriften er nem og du får den lige her:

Risengrød med kanel og smør – af 2 liter mælk – få opskriften her:

Risengrød i mikroovn – nem og hurtig opskrift
Cremet og lækker risengrød - nem og lækker opskrift
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Risengrød - nem og lækker grød opskrift til jul
Kategori: Jul
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl grødris jeg brugte rigtige grødris, men Pama kan også bruges
  • 6 dl kogende vand
  • ¼ tsk salt
  • 2 liter mælk gerne sødmælk
  • Drys: Kanelsukker
  • Smørklat af rigtigt smør

Sådan gør du

  • Start med at kog vandet i elkedlen (det går hurtigst).
  • Hæld det kogende vand over risene i en tykbundet sliplet-gryde og tilsæt salt
  • Bring grødrisene i kog
  • Tilsæt herefter mælken
    Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
  • Kog grøden op under omrøring og skru ned på svag/middel varme og læg låget på. Rør i grøden ofte, så grøden ikke brænder på. ind i mellem.
    Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
  • Grøden skal koge 30-45 minutter, eller indtil grødrisene har opsuget mælken og grøden har en passende konsistens. Risengrøden skal være cremet og lækker og ikke for tør
    Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
  • Servér med kanelsukker og smørklat på toppen og gerne en hvidtøl til

Noter

Har du en rest risengrød tilovers, så stil den på køl og lav lækre risklatkager dagen efter
Du kan også lave lækre vafler? Se en god opskrift her
Denne risengrød rækker til 4 voksne.
Skal du bruge portionen til risalamande rækker den til ca. 10 personer - og du vil skulle bruge 1 liter fløde (minimum)
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Prøv at koge risengrøden i gryde – mad alle kan lide, hele året rundt. Perfekt til ris a la mande

Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul

Normalt er jeg fortaler for, at man laver risengrød i mikroovnen. Det er nemt og grøden koger ikke på.

Risengrød i mikroovn - nem og hurtig opskrift
Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat - SÅ nemt
Se opskriften her
Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemt

Du kan også lave risengrød i slow cooker?

Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på
Cremet og lækker risengrød i Crockpot
Se opskriften her
Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på

Det er bare den bedste og hurtigste måde, hvis man kun skal lave mindre portioner. Jeg synes det fungerer bedst med risengrød af kun 1 liter mælk i mikroovnen.

I min familie, med to forslugne teenagere, kan vi altså næsten spise den dobbelte mængde, så nogle gange må jeg tage gryden i brug.

På lørdag skal mine 22 gæster og jeg spise ris a la mande. Her er jeg også nødt til at koge en KÆMPE portion risengrød dagen før. MEGET mere end der kan være i en mikrobølgeovnsskål.

Lang tid ved svag varme, er klart bedst for risengrød, end hurtig varme i kort tid.

Går du får hurtigt frem med risengrøden, risikerer du nemt grød der koger over og brænder på. Øv også.

Brug gerne en sliplet-gryde (forebyggende) og find dig en grødpasser, hvis du ikke selv har tid til at holde øje 😉

Nyd risengrøden med kanelsukker, smørklat og juleøl. Rødt saftevand kan selvfølgelig også gøre det 😉

Risengrød er et hit til jul men også resten af året. Perfekt, nemt og lækkert med en grøddag i den ugentlige madplan. Især børn plejer at juble 🙂

Hvidtøl

 

Skulle du have en rest grød til overs, så få inspiration til hvad du kan bruge din rest til her:

1.

Boller med brød af risengrød rester
Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester
Se opskriften her
Boller og brød af risengrød rester

2.

Klatkager af risengrød - opskrift på risklatkager
Klatkager smager skønt er nemme at lave
Se opskriften her
Klatkager af risengrød - opskrift på risklatkager

3.

Risalamande vafler - sprøde klatkage vafler
Sprøde og lækre klatkage vafler af ris a la mande
Se opskriften her
Vafler med ris a la mande - klatkage vafler

4.

Risalamande med karamelsauce - god dessert
Lækker ris a la mande med karamelsovs
Se opskriften her
Risalamande med karamelsauce - god dessert

5.

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift
Nemme cheesecakes i glas med crunch og kirsebærsovs
Se opskriften her
Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

6.

Risifrutti opskrift - nem risalamande dessert
Lækker ris a la mande dessert med jordbær / rabarber kompot
Se opskriften her
Risifrutti opskrift - nem risalamande dessert

7.

Risalamande - den bedste opskrift til jul
Ris a la mande med vanilje - julens bedste dessert
Se opskriften her
Risalamande - opskrift på den bedste ris a la mande til jul

8.

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive

9.

Risalamande kage med Bastogne
Risalamande kage med Bastogne kiksebund
Se opskriften her
Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift