Kæmpe deep-pan familiepizza med rød pesto, bacon og mozzarella

DSC_5138

På den skønneste aften, til den herligste fuglefløjt har jeg rykket mit natmads-bloggekontor ud i det fri. Mildt, stille, grønt, kvidren og intense syrendufte. Fantastisk med sådan et “Open office” Jeg er SÅ klar til at indtage pladsen igen i morgen.

Du skønne skønne milde maj 🙂

DSC_5153

Nu skal du ENDELIG høre om de pizzaer jeg har rost til skyerne de sidste dage på Twitter og Instagram . Nu får Mette endelig sin længe ventede opskrift på pizza med Løgismose pesto. Mette og jeg er nemlig fælles om noget. Vi er STORE Løgismosefans og denne opskrift er en af de helt store succesoplevelser med Løgismose pesto, hvis man spørger mig.

DSC_5135

Du skal køre om en kæmpepizza. Gigantisk. Faktisk var der to. I dag skal du høre om en af kæmpepizzaerne, den med rød Løgismosepesto, løg, peberfrugt, tomat, bacon og mozzarella. Som du nok kan regne ud med de ingredienser, så KAN det næsten ikke gå galt vel?

Pizza nr. 2 kommer du til at høre om i morgen. Den er med skinke, bacon, ost og tomat. Der var simpelthen ALT for mange billeder til et indlæg, så du får det delt i to bidder. Jeg KUNNE ikke vælge pizzabilleder fra. 😉

Opskriften er den nemme pizzabrøds-opskrift du måske har læst om før?

Den er nem fordi dejen kun skal hæve en gang og hverken skal rulles eller trilles. Den bliver “deep-pan-agtig” og får en ret tyk bund, men det smager godt. Tro mig 🙂

Du får opskriften her. Pizzaerne bages på de store bageplader (nok til en børnefødselsdag, eller en sulten familie på 4 i 3 dage incl. pizza-madpakker ;-))

Her kommer opskriften:

DSC_5116

Opskrift på deep-pan-pizza med rød Løgismosepesto, løg, peberfrugt, tomat, bacon og mozzarella :

12 dl lunkent vand

50 gram gær

1 kg tipo 00 mel (eller almindeligt hvedemel)

½ kg durummel

1 spsk citronsaft

1 spsk honning

½ spsk salt

DSC_5132

Forslag til fyld:

1 bøtte Løgismosepesto rørt op med ½ dl olie

DSC_5117 Tøm køleskabet for gode sager. Jeg brugte:

3 løg i skiver

2 peberfrugt

1 pakke bacon

2 kugler mozzarella light

½ bakke cocktailtomater.

Oliedryp

Brug gerne din fantasti og gerne princippet : brug hvad du har 🙂DSC_5118

DSC_5129

Fremgangsmåde: 

Dejen røres sammen. Den bliver løs og “grødet”. Dejen fordeles på to bageplader. Husk bagepapir i bunden 🙂 Dryppes med olie og groft salt. Sættes i ovnen og hæver på 50 grader i ½ time (varmluft – en ægte italiensk pizzabager ville KORSE sig), eller 1 time v. stuetemperatur. DSC_5119Løgismosen pesto røres op med olie . Den røde pesto er lavet af soltørrede tomater og giver en fantastisk smag til pizzaerne. Jeg reklamerer glad og gerne for Løgismose-pestoen. Det er den allerbedste på markedet efter min mening. Den er lidt dyr, men alle pengene værd. Det betaler sig at “ofre” en bøtte til pizzaen (20 kr for et bæger).
DSC_5121

Når pizzaen er færdighævet trækkes olie/pestoblandingen på.

Imens du pynter pizzaen fyrer du godt op for ovnen. GODT op. 275 grader varmluft. Jep den er god nok! 🙂DSC_5123 DSC_5124

Nu begynder det store pyntecirkus 🙂

DSC_5131

Jeg lagde løgskiver i bunden, herefter peberfrugt i skiver, bacon og mozzarella på toppen og til sidst små tomater stoppet godt ned i dejen.

That’s it. DSC_5128Sådan ser kæmpepizzaen ud med fyld. Nu er den klar til en rygende varm ovn. 
DSC_5130Pizzaen skal bage ca. 15-20 minutter v. 275 grader. Hold godt øje med den. Det er jo en meget høj temperatur, og det kan pludselig gå rigtigt galt 🙂

Sådan ser den færdige pizza ud. 

DSC_5138 Det kan være lidt svært at vurdere om pizzaen er færdig, men prøv at løft en snip af bagepapiret i hjørnet og mærk efter om den er sprød.

Pizzaen skæres ud med pizzahjul eller klippes op med en stor saks.DSC_5139 Den er FANTASTISK lækker denne pesto-pizza! Pestoen giver en helt unik smag. Høj klasse.

Jeg tænker at du kan variere fyldet? Tror også at hakket oksekød ville have passet perfekt på denne pizza? DSC_5140Her kommer der lige et bacon-foto-close-up. Øj manner hvor bliver jeg sulten nu. Det sker HVER gang madbloggeren er i gang med skriveriet ved aftentide. Det er noget skidt. Jeg farer hen og åbner køleskabet hver gang 🙂

DSC_5154

Denne pesto-pizza har jeg kastet min kærlighed på. Jeg ved at du Mette også vil elske den. Den er NEM, den er STOR, den er LÆKKER og meget smagfuld.

Sender hermed king-size deep-pan pizzaen mine allerbedste anbefalinger og sender den direkte ind i Familiefavorit-kategorien.

Min familie kom med store kærlighedsytringer “ÅH mor jeg EEELSKER bare når du laver sådan en lækker pizza!” (her på 3.dagen får jeg dog ikke den slags kommentarer længere, tror familien er “pizza-mætte” nu for et stykke tid 😉  Pizzaen er så stor at der er RIGELIGT med mad til flere dage (især hvis du laver to). Skønt at have lækre pizzarester med til frokost også.

Det har været helt fantastisk at have nem mad i 3 dage i denne uge. Jeg har arbejdet som en hest og er kommet alt for sent hjem. Der har været bragende sommer udenfor, så jeg har ikke haft stor lyst til at tilbringe oceaner af tid i køkkenet efter en sen fyraften.

Har du også mod på at lave en kæmpepizza til din sultne familie eller dine sultne gæster? Jeg er sikker på at du ikke vil fortryde det.

Jeg ønsker dig en rigtig god fornøjelse og skriv så lige hvordan det går, ikke? 🙂

DSC_5146

Mere inspiration

En kommentar

 1. Gitte Hansen 10. december 2014 af 20:52 - Svar

  Hej Morten
  Tak for din feedback – den er jeg superglad for. Jeg kan godt se din pointe og er faktisk også begyndt at skrive indlæggene anderledes nu. Knap så mange billeder og mere opstrammet tekst i forhold til proceduren. Jeg håber at få tid til at rette alle mine gamle indlæg bagud, men det er klart sjovere at skrive nye indlæg jo.
  Jeg ved ikke helt hvad du mener med overblikssider. Du skulle gerne kunne se når en ny opskrift begynder ved at overskriften er større og topbilledet også.
  Jeg bruger wordpress twenty fourteen theme og desværre viser det to versioner af header-billedet. Har ikke kunnet få det ændret.
  Jeg er glad for din tilbagemelding og jeg kan kun sige at jeg er opmærksom på problematikkerne og gør hvad jeg kan for at lave et lækkert overskueligt design 🙂
  Tak for din hilsen
  Mange hilsner
  Gitte

Læg en kommentar