Kage med marengs – lækker bedstefars skæg kage med brombær

  • Kage med marengs - lækker bedstefars skæg kage med brombær

Elsker du også bare Bedstefars skæg kager med marengstop?

Åh det er én af mine absolutte yndlingskager og efter jeg har fået styr på marengsen, er jeg blevet en rigtig Kong Gulerod. Nu har jeg helt styr på hvordan man laver en perfekt Bedstefars Skæg-kage og i indlægget her skal jeg nok fortælle dig, hvordan du gør. Glæd dig til en lækker kage med sød sukkerbrødsbund, syrligt frugtlag og blød/sprød marengstop. <3Kage med marengs - lækker bedstefars skæg kage med brombærKagen er perfekt at bage, når det er frugt eller bærsæson. Det syrlige frugtfyld kan fint varieres helt efter årstid og sæson. Du kunne jo lave en variant med rabarber, æbler, pærer, jordbær, ribs eller – som her – brombær?

Halløj hvor er det en lækker kage altså! Kombinationen af sød kagebund, meget sød marengs og syrlige bær. Uhm – helt perfekt, hvis du spørger mig? Kagen er ret sød i det, så den kan fint bruges både som dessertkage og som kage til et kaffebord. Servér gerne flødeskum eller flødeskum rørt op med græsk yoghurt til som tilbehør. Det vil smage SÅ lækkert 🙂Kage med marengs - lækker bedstefars skæg kage med brombærKagen er overraskende nem at lave, og når du lige har luret marengs-tricket, så bliver du prof og kæphøj og får lyst til at bage alle Bedstefars Skæg-kager i verden. Tro mig 🙂

I weekenden lavede jeg kagen i sommerhuset. Det var såmænd bare et hurtigt indfald. Der er nemlig et sandt overflødighedshorn af brombær i plantagen tæt på sommerhuset. Et eldorado og et brombær-tag-selv-bord af rang – men pas på, deres lange fangarme river dig til blods, hvis de kan! Vil du læse med om min skønne weekend med brombærjubel i sommerhuset, så kig med herPerfekt at bage en lækker kage, når man sådan helt uventet vinder i brombærlotteriet? 🙂

Erstat gerne brombær med anden frugt eller andre bær du lige har på lager. Brug gerne din yndlingsfrugt eller de sommerbær der lige er sæson for? Bruger du frosne bær, så kog dem gerne op til mos først, da de ellers vil de afgive for meget væde tænker jeg? Marengstricket? Tjo det kan du læse mere om i opskriften lige her nedenfor 😉Kage med marengs - lækker bedstefars skæg kage med brombær

Kage med marengs - lækker bedstefars skæg kage med brombær
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kage med marengs - lækker bedstefars skæg kage med brombær
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 125g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 æggeblommer
  • 125g.blødt smør
  • 300g. hvedemel
  • 2 tsk .bagepulver
  • 1.5 dl.sødmælk
  • Fyld:
  • 250 gram brombær (eller mere? Anden frugt eller andre bær kan sagtens bruges).
  • Marengs:
  • 4 æggehvider
  • 250g sukker
Sådan gør du:
  1. Del æggene.
  2. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker. Pisk til det er hvidt og skummende. Brug gerne elpisker
  3. Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen og pisk det i
  4. Bland bagepulver i melet og rør det i skiftesvis med mælken. Rør kun forsigtigt nu og kun til der ikke er klumper i længere.
  5. Beklæd en bageform med bagepapir. Den skal være ca. 25x30. Vil du bage i ovnens store bradepande, tror jeg du skal tredoble portionen, fordoble som minimum?
  6. Fordel dejen i dejfadet-. Det gøres bedst med en dejskraber
  7. Fordel frugten på toppen af dejen. Jeg strøede brombærrene ud og pressede dem godt ned i dejen. Du kan også lægge skiver af æble- eller pærer på toppen? Bruger du blommer eller jordbær, så halvér dem gerne. Du kan også bruge syltetøj eller kompot? Fordel det i så fald godt ud på kagen.
  8. Bag kagen 15-20 minutter nederst i ovnen v. 150 grader varmluft. Kagen skal blive fast ovenpå, men må ikke brune for meget.
  9. Pisk marengsen imens kagen bager:
  10. Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Pisk godt efter hver portion sukker.
  11. Marengsen er fin, når den er glat og sej og alt sukkeret er pisket ud
  12. Tag kagen ud af ovnen og fordel marengsen på toppen
  13. Bag kagen 15-20 minutter v. 150 grader varmluft.
  14. Kagen er færdig, når marengsen er gylden og sprød
  15. Kagen kan nydes lun eller afkølet. Kagen er allerbedst på bagedagen, da marengsen nemt bliver blød ved opbevaring.

Kage med marengs - lækker bedstefars skæg kage med brombærHalløj en lækker kage altså!

Jeg var helt alene hjemme i sommerhuset og det var farligt fristende for mig med sådan en nybagt yndlingskage. Jeg var da nødt til lige at prøvesmage og prøvesmage igen men pludselig var der heldigvis et glimt af de søde sommerhusnaboer. “Halløj derovre, har I lyst til kage??” råbte jeg og jeg skal da lige love for, at der hurtigt kunne blive sagt “JA” derovre fra den anden side af hækken. “Vi laver kaffen og så spørger vi lige de andre om de også kommer over til at kigge over?! Kig over! …og tag kagen med”

Skønt med naboer, der altid er klar på at hjælpe 😀Sådan gik det til, at brombær-Bedstefars skæg-kagen pludselig blev til en spontan kage til mange. På et tidspunkt var vi vel 7-8 omkring kaffebordet? Solen skinnede og det var mega-hyggeligt. Gode naboer er altså bare guld værd <3

Kagen blev rost i høje toner og jeg priste mig lykkelig over at at få hjælp til spise kagen. Det du’r altså ikke at blive ladt alene tilbage med en lækker yndlingskage i huset? Dejligt med trofaste, pålidelige kagespiser-hjælpere 🙂Kage med marengs - lækker bedstefars skæg kage med brombærSpring du roligt på kagen – den er et kæmpe hit. Invitér gerne gæster på livet løs – du bliver SÅ populær! Bager du tredobbelt portion, kan du fylde ovnens storebradepande og der vil være kage til virkelig mange. Servér gerne en god klat flødeskum til, især hvis kagen spises som dessert? Det vil være et hit.

Et lækkert kagetip fra mig til dig. Hvilken variant har du mon fået lyst til at afprøve? En blommeversion lyder også lækker? Hvad med en abrikosvariant, eller en æbleversion, eller hvad med en rabarberkage med marengs?  Ummenum SÅ skønne alle sammen og sikke mange søde Bedstefars Skæg-varianter vi har i vente. Heldige os  🙂

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar