Kalkun gryderet med karry. Uhm – i dag får du opskriften på en nem og lækker kalkungryde.
I dag skal du høre om en rigtig lækker simregryde, fyldt med smag og gode sunde grøntsager.
Se lige også hvor farvestrålende retten er. Ja den peppede ihvertfald vores tallerkener og vores humør op.
For mig er det komplet afslappende at gå i køkkenet, også selvom jeg kommer sent hjem.
Mine to drenge herhjemme sætter også virkelig pris på god hjemmelavet mad, så de er værd at lave mad til.
Kalkun gryderetten du skal høre om i dag, er nem og lækker.
Den er lavet med kalkunbryst, men du kan sagtens også bruge svinekød i tern/svinemørbrad eller kyllingekød i tern.
Der venter dig den bedste karrygryde. Uhm <3
Jeg er vild med kombinationen karry/ananas/kokosmælk. Det giver den skønneste smag.
Jeg har også brugt en del grøntsager og creme fraiche i retten.
Det var en ægte tøm køleskabet-ret, hvor jeg fik brugt de ting med kort dato og holdbarhed. Perfekt tøm køleskabet ret.
Kalkungryden var et hit og vi var vilde med den alle mand.
Jeg tænker at både små og store vil juble, også hjemme hos dig.
Retten er mild i smagen. Er du lidt skeptisk over kokosmælken, eller kender du nogen der er, så prøv en portion med alligevel.
Tro mig, selv en “blind-smager” vil synes om retten.
Kokosmælken giver smag og afrunder og smager slet ikke gennemtrængende af kokos jo. Du kan dog sagtens erstatte den med rigtigt fløde.
Portionen bliver stor. Jeg frydes allerede over at vi i morgen bare kan nøjes med at koge en portion ris og varme karrygryde-resterne.
Vi elsker bare, når der er mad nok til 2 dage. 🙂
Brug gerne de grøntsager du lige har på lager til retten. Porrer er også være rigtigt fine, men eksperimentér gerne. Jeg iler med at bringe dig opskriften. Den kommer lige her:
Kalkun gryderet m. karry, ananas, peberfrugt og kokosmælk – få opskriften her
Ingredienser
- Olie til stegning
- 2 spsk karry
- 3 hønsebouillonterninger
- 1 kg kalkunbryst skåret i tern ca. 800-1000 gram kyllingekød eller svinekød i tern kan også sagtens bruges
- 1 bakke champignon eller 1 glas hele champignon
- 2 store løg i tern i tern
- 6 store gulerødder i tern
- 4 peberfrugter i strimler gerne i forskellig farve
- 7,5-10 dl kogende vand afhængigt af om I er store sovsespisere
- 400 ml kokosmælk evt. light. Almindeligt fløde kan også bruges
- 4-500 gram ananas i tern incl. væde en stor dåse
- 5 dl creme fraiche gerne cheasy - kan udelades, men giver en god smag. Kan erstattes med ylette ell. lign.
- 2½ dl kaffefløde eller anden fløde. Kan evt. udelades
- Salt/peber/ekstra karry
- Jævning
- Tilbehør: Fuldkornsris eller fuldkornspasta
Sådan gør du
- Svits karry og hønsebouillonterninger i olien
- Skær kalkunbrystet i tern og svits det med. Krydr godt.
- Skær løgene i tern og svits med
- Rens champignon og svits med (eller brug champignon fra glas)
- Skræl gulerødderne i små tern og tilsæt. Rør godt
- Tilsæt peberfrugt i strimler og ananas.
- Tilsæt kogende vand og lad retten simre 15-20 minutter. Du bestemmer hvor meget vand der skal i, jo mere vand, jo tyndere sauce.
- Tilsæt creme fraiche, fløde og kokosmælk og lad karrygryden koge lidt op (ikke for meget, så kan kokosmælken skille)
- Tilsæt jævning og smag til. Måske skal der tilsættes ekstra salt/peber/karry
Noter
Retten kan laves med kyllingekød eller svinekød.
Fryseegnet Grøntsagerne kan sagtens udskiftes med andreKalkun i karry – prøv en lækker gryderet med kalkun – nem, lækker og med fine farver
Creme fraichen giver en dejlig friskhed til retten, og en blød og mild smagsafrunding også.
Hvorfor nu det? Vi havde ½ liter der skulle bruges i dag. Sådan går det tit, her i huset: At jeg får lyst til ender med at eksperimentere, for at få brugt “det forhåndenværende søm”.
Af samme grund, smider vi heller aldrig mad ud her i huset. Det stimulerer min kreativitet, at begrænse madspild og bruge hvad vi har.
Har du ikke creme fraiche på lager, så kan ylette ell. lign. sagtens bruges eller erstattes med fløde. Retten er nem at lave, selvom den jo selvfølgelig lige kræver lidt snittearbejde.
Det er kun på dag 1 retten tager tid. Glæd dig over at kunne fri i køkkenet på dag 2. I morgen skal der bare koges ris og broccoli. SÅ nemt – jeg glæder mig allerede 🙂
Her ser du lige lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut:
Sådan laver du kalkun gryderet med karry, ananas, kokosmælk og peberfrugt – se billederne her
Hold øje i din butik. Nogle gange kan du købe et kalkunbryst på tilbud og få næsten 1 kg til 60 kr.
Det er ikke meget, når man tænker på, at kødet ikke svinder under stegning og at der bliver mad nok til to dage.
Det er meget billigere at skære et kalkunbryst op selv, fremfor at købe kalkunbryst i tern. Kalkunbryst er fedtfattigt. Denne gryderet indeholder dog både kokosmælk, creme fraiche og fløde, så helt fedtfattig er den ikke.
Det er dog kun kaffefløde og cheasy fraiche, så en “kaloriebombe” er det ikke.
En rigtig lækker og nem hverdagsservering.
Solen skinnede i dag og det var næsten som om at maden på tallerkenen strålede med om kap? Skønt med farvestrålende mad.
De grøntsager dér, kan altså nogle tricks. De får maden til at se meget mere indbydende ud, og så giver de jo smag og vitaminer også.
Der blev taget ekstra portioner af retten i dag. Den var et hit.
Jeg håber og tror på, at den også kan blive en populær ret hjemme hos dig? 🙂Rigtig god fornøjelse med din karrygryde.
Jeg var lidt i tvivl om, hvad jeg skulle kalde retten, men det blev altså bare til “Kalkun gryderet i karry”. Det kunne også have været kalkungryde, eller karrygryde eller?
Prøv også denne lækre kylling i karry ret, uhm den er også skøn. Hvis du gerne vil prøve en anden kalkun opskrift, så prøv denne kalkungryde med timian.
God fornøjelse med kødgryderne til dig 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med karry her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hmmm lækkert, vi elsker asiatisk inspirerede retter😍.
Det lyder igen som en kulinarisk fornøjelse❣️
Det eneste jeg ændrer på er at jeg tilføjer peberfrugterne meget sent, vi kan godt lide dem når de er sprøde og flere vitaminer bevares.😋
Fantastisk opskrift, lige præcis vores smag – tak kære Gitte😘
P.S.
Jeg vil helt sikkert servere kroketter (fra airfryeren, et digt) og jasminris som tilbehør