Kalkunbryst med bacon og tomat i Römertopf

Så skal der eksperimenteres med Römertopfen igen. 🙂

Et 1 kg stort kalkunbryst blev krydret og stegt på panden og stegesoen blev fyldt med 2 dåser flåede tomater.

Kalkunbryst med bacon, løg og tomat i Römertopf

Da brystet var stegt på alle sider kom det i stegesoen med baconskiver hen over, så overfladen ikke skulle blive for tør.På panden blev resten af baconpakken svitset sammen med 4 løg, 3 fed hvidløg, 3 fintsnittede gulerødder et glas champignon (væden hældte jeg i stegesoen) og 2 bouillonterninger. Blandingen krydredes godt.

Alt fyldtes til slut i Römertopfen og en lille Milda madlavningsfløde light kom over til sidst.

Kalkunbryst med bacon, fløde og tomat i Römertopf

Er spændt på det færdige resultat. Klokken er mange – madmoren har nydt solen med sin bog på terrassen, så Römertopfen blev fyldt lidt for sent. Sådan er livet. Man er nødt til at vælge solskinsøjeblikke til når de er der. Hvem ved hvornår solen skinner igen, og der er længe til næste fridag 🙂

Håber at få mad inden solnedgang. Vi gav kalkunen 1½ time i ovnen ved 175 grader varmluft. Så kunne vi ikke vente mere. 🙂 Imens stegesoen var i ovnen lavede jeg hvidløgsvarianten af “Verdens Bedste Brød”. Når man steger på varmluft kan der godt lige presses en bageplade ind oppe i toppen af ovnen. Hvidløgsbrødet blev også rigtigt lækkert. Opskrift og billeder følger.

Sådan så det færdige resultat ud. Det smagte virkeligt lækkert. Kødet blev, som altid i Römertopf, mørt og saftigt og simresovsen var virkelig lækker.

Baconsimrestegt kalunbryst i Römertopf

Jeg lavede ris, friske asparges og broccoli til. Det var lige hvad grøntsagsskuffen gemte idag 😉

Mere inspiration

4 tanker om "Kalkunbryst med bacon og tomat i Römertopf"

  1. Tak for lækker opskrift Rikke. Det var et hit hos datteren og konen 😉
    mad i stegeso er simpelthen fantastisk!!

    1. Hej Niels
      Det glæder mig. Dejligt I synes om retten. Ja mad i stegeso er så lækkert og er altid en succes. Dejligt med nemme vinter simreretter:-)
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Hej Gitte

    Jeg har prøvet denne opskrift, det gik rigtig godt, og smagte rigtig godt. Jeg havde ikke champignon, men det gik godt alligevel. Vi havde mad til to dage og det var dejligt.
    Vi ses snart
    Hilsen Ulla fra Horsens

    1. Ej hvor er det godt at høre og få noget feedback Ulla. Det glæder mig virkelig. Bruger du også Römertopf? Glæder mig til vi ses snart i den virkelige verden også Kh fra Gitte alias bagenørden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *