Kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon – saftigt og lækkert

  • Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkert

Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkertNår man bruger gode ingredienser, kan det næsten kun blive en succes, ikke?

Jep – det passer og det var også en stor succes, da dagens menu blev serveret: kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon.

Menuen var et hurtigt indfald, hvor de forhåndenværende ingredienser hurtigt blev indfanget i køkkenet.

Jeg tænkte, at pesto ville give smag og fugt til kalkunbrystet (der ellers nemt kan blive lidt for tørt), cheddar er godt på alt, tænkte jeg og bacon er bare det 6. krydderi (er der vist nogen, der har fundet på at sige 🙂Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkertKalkunbrystet tog kun 5 minutter at forberede og det smagte SÅ godt! Det kan snildt laves en hverdag, men vil selvfølgelig også smage godt i weekenden, eller når der kommer gæster på besøg.

Vi spiste kalkunbrystet til en portion af disse lækre, sprøde pommes frites med rasp og krydderi, en koldt creme fraiche-dressing og ovngrillede grøntsager  En fornem tirsdagsmenu 🙂Pommes frites med rasp og krydderi - sprøde og SÅ lækre

Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkertEn-to-vupti, sådan så en køkkensucces dagens lys og du får opskriften lige her. Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkert

Kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon - saftigt og lækkert
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon - saftigt og lækkert
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kalkunbryst
  • 1 glas pesto (jeg brugte pesto af soltørret tomat, men basilikumpesto eller anden pesto kan også sagtens bruges)
  • Ca. 100 gram cheddar i skiver eller som revet ost
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Salt/peber
Sådan gør du:
  1. Krydr kalkunbrystet godt på begge sider, med salt/peber.
  2. Smør kalkunbrystet med pesto og læg cheddar skiver eller revet cheddar ovenpå. Vikl bacon om til sidst.
  3. Hvis du starter med at dele kalkunbrystet i to, halverer du tilberedningstiden, det gjorde jeg.
  4. Steg kalkunbrystet i ovnen 25 minutter (hvis du har delt i to) eller 45-50 minutter v. 175 grader - brug gerne stegetermometer - kernetemperaturen skal helst være på 75.
  5. Steg kalkunbrystet nederst i ovnen og hold øje med at det ikke branker. Læg evt. lidt staniol på toppen.

Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkertDet var et rigtigt lækkert kalkunbryst og det var overraskende nemt at lave.

Kalkunbrystet var virkelig smagfuldt og meget saftigt. Både pesto, cheddar og bacon gjorde noget virkelig godt for kalkunbrystet, og tippet er hermed givet videre til dig.:-)

Ærgerligt, at billederne ikke helt yder retten retfærdighed. Faktisk er det jo lidt svært at se her, at det er et kalkunbryst i svøb med gode sager, men skønt smager det. Håber du har fået lyst til at springe på?

Prøv lykken og lav det lækre kalkunbryst en dag – det er et hit 🙂
Kalkunbryst med pesto, cheddag og bacon - saftigt og lækkert

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Hanne 19. januar 2018 af 08:13- Svar

    Det her holder, specielt sammen med de sprøde kartofler. Jeg vil dog godt lige advare om at hvis man laver den til gæster og smider 3 kg kalkun i ovnen, så skal de altså have lidt længere tid.

    • Gitte Hansen 19. januar 2018 af 21:39- Svar

      Dejligt du synes om retten Hanne – det glæder mig 🙂
      Tak for din tilbagemelding og dine tips 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anna Marie Horsbøll 15. januar 2018 af 19:28- Svar

    Tusind tak for en fantastisk opskrift 👏🏻👏🏻 Vi har fået denne lækre ret sammen med de skønneste sprøde lækre kartofler med krydderier og rasp i aften og jeg kan næsten ikke trække vejret, så meget har jeg spist 😋😋 nøj hvor det smagte godt – elsker dine opskrifter og fantastiske historier, du skulle virkelig udgive en bog, du er fantastisk til at skrive og inspirere 🤗🤗 rigtig god aften. Kh Anna Marie

    • Gitte Hansen 15. januar 2018 af 21:00- Svar

      Hej Anna Marie
      Ej hvor er du altså bare sød! Sikke da en flot melding at få fra dig. <3
      Jeg er super glad for at du synes om opskrifterne, tænk at du har prøvet to af, på én og samme aften. Jeg er da helt benovet og stolt. 🙂
      Tak for dine søde ord om mine skriverier - nu rødmer jeg jo endnu mere.
      Tusind tak søde Anna Marie - og god fornøjelse med bloggen fortsat. Håber jeg kan fortsætte med at inspirere 🙂
      Mange hilsner
      en glad Gitte

Læg en kommentar