Kalkunbryst på bacon-porrebund i Römertopf

Opskriften er lidt selvopfunden, så nu kommer den lige her efter hukommelsen 😉

Imens Römeren står i “blød” klipper du en pakke bacon i strimler (det er nemmere end at skære!) og steger den langsomt sammen med 2 glas champignon (gem vandet fra champignons til senere).

På panden lægger du også et par bouillonterninger, som steger med.

Rens porrerne imens og læg dem til sidst på panden sammen med bacon/champignon. Lad porrerne stege lidt bløde.

Porreblandingen puttes i Römertopfen, og kalkunbryst/kyllingefilet eller hvad du nu ellers har, skæres i stykker og lægges over porrerne. Jeg plejer at bruge et kalkunbryst på ca. 1 kg. Til slut hælder du 1/4 piskefløde/milda fløde light over (alt efter fedtforskrækkelse). Husk også champignonvandet.

Mængderne kommer sig ikke så nøje. Har du meget kyllinge/kalkunkød kan du bruge 2 bundter porrer og 2 pakker bacon og 2 gange fløde. Det kommer også lidt an på hvor stor en Römertopf du har.

Panden koger du lige af med lidt mælk, som også hældes over porreblandingen

Vær obs. på at det du kommer i Römertopfen ikke bliver for varmt, så knækker den.

Låget sættes på og 1½-2 timer v. 200 grader.

Pas på ikke fylde Römeren for meget, så bobler fyldet nemt ud.

God fornøjelse.

Mere inspiration

Læg en kommentar