Kalkuncuvette i ovn. <3 I dag får du opskriften på en lækker ret til stegeso: kalkunsteg med bulgur og grøntsager i Römertopf.Retter til stegesoen er bare altid et hit. Både vinter og sommer.
Det smarte er, at om sommeren, så kan man f.eks. slænge sig i haven, imens maden laver sig selv i ovnen. Måske man kan nå en tur i skoven eller til stranden?
Om vinteren kan man slænge sig i sofaen med et tæppe og god bog? Den ret du skal høre om idag, er en kalkunsteg stegt på toppen af et grøntsagsfad iblandet bulgur.
En lækker marineret kalkuncuvette tilberedt sammen med grøntsager, bulgur og en lækker tomatsovs. Alt bliver færdigt i ét og samme fad. Bulguren koger færdig sammen med kød og grøntsager og alle ingredienser tager smag af hinanden.
Når låget er placeret på Römertopfen, så går der 2½-3 timer og så er der serveret.
Både kød, tilbehør og grønt er færdig på samme tid. SÅ nemt og ovenikøbet er maden både sund og smuk!En lækker langtidsstegt kalkunsteg med tilbehør.
Du kan sagtens variere og udskifte grøntsagerne og bruge andre grøntsager, end dem jeg har brugt.Her kommer opskriften:
Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager – nem fedtfattig opskrift til stegeso
Ingredienser
- 1 kalkuncuvette á ca. 1 kg - gerne marineret. Kalkunbryst svinemørbrad, nakkefilet kan bruges i stedet
- 2 rødløg
- 1 løg
- 5 fed hvidløg
- 5 gulerødder
- 1 dpse flåede tomater
- 250 gram cherry tomater
- 500 gram bulgur ukogt
- 2 peberfrugter. i skiver
- 8 dl hønsebouillon - afkølet
Sådan gør du
- Start med at sætte din Römertopf i blød i vand i minimum 15-30 minutter. Fyld den nederste del med vand og sænk den øverste del ned oveni
- Rens og hak grøntsagerne. Fordel dem i Römertopfen og bland dem godt med den ukogte bulgur.
- Tilsæt en dåse flåede tomater, hvidløg, salt, peber og afkølet bouillon. (din Römertopf kan sprænge, hvis du bruger kogende bouillon).
- Drys godt med salt og peber.
- Læg kalkuncuvetten på toppen. Læg låget på og sæt Römertopfen i en kold ovn. ca. 2½-3 timer v. 150 grader varmluft.
- Retten er færdig, når stegen når en kernetemperatur på 68-70 grader og bulguren og grøntsagerne er færdig-tilberedte.
- Nu er retten klar til servering.
Noter
En langtidsstegt kalkunsteg med grøntsager og bulgur – tilberedt i Römertopf
En stegeso af rødler skal helst suge vand i ½ time. Vandet afgives som damp under tilberedningen. Smart.
Det giver nemlig både fugtighed til både kød og grøntsager.Forberedelserne til dagens ret tager få minutter.
Alle ingredienserne skal bare blandes sammen i stegesoen, sammen med den ukogte bulgur. Det er super nemt.
Husk at bouillonen skal være afkølet. Hvis du tilsætter den kogende, kan Römertopfen sprænge.
En stegeso af rødler kan ikke klare bratte tempersturskift og det er bare SÅ ærgerligt, hvis den skulle revne, så pas godt på.
Kalkuncuvetten steger færdig på toppen sammen med bulgur og grøntsager.
Retten er færdig, når stegen når en kernetemperatur på 70 grader og bulguren og grøntsagerne er færdig-tilberedte. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse og hvor godt din ovn varmer. Når stegesoen er sat i ovnen, har du frie hænder til f.eks. at gå en tur i haven, i skoven, tage til stranden? Du kan læse bog, hive ukrudt op, slikke sol?
Efter næsten 3 timer ser stegen sådan ud. Lækker saftig og sprød på toppen. Grøntsagerne og bulguren var møre og lækre.Nu er retten klar til servering.
Kalkuncuvette kan erstattes med kalkunbryst, svinemørbrad, nakkefilet, en hel kylling? Du kan sagtens lave retten med andre stege på toppen.
Hvis du ikke har en Römertopf, så kan en stegeso af glas sagtens bruges i stedet. Du kan også bruge en stegryde med låg, du sætter ovnen?En fedtfattig langtidsstegt kalkuncuvette med lækkert tilbehør.
En skøn menu, der kan trylles med meget begrænset indsats.
Det var ihvertfald super nemt for os, at maden lavede sig selv imens vi hyggede os i haven. Jeg bagte et hurtigt rosmarinbrød til. Opskriften på sådan et lækkert brød, kan du finde her:
De første gange jeg tilberedte bulgur på denne måde, var jeg sikker på at bulguren ville blive helt udkogt efter 3 timer.
Det blev den slet ikke. Den langtidskoger bare.
Konsistensen er så fin og det smarte er, at bulguren koger færdig i stegesoen sammen med grøntsagerne.
Det var en sød og venlig læser der gjorde mig opmærksom på at jeg kunne tilsætte bulguren direkte i Römertopfen.
Så bliver det da vist ikke meget nemmere. Herligt med alle de gode tips jeg får af jer læsere her. 🙂
Spring du bare på denne ret. Den smager super godt og faktisk er det også en meget fedtfattig ret.
God fornøjelse med retten til dig. Jeg håber du bliver vild med den 🙂
Hej Gitte, en pakke bulgur er det 250g eller 500 g
hilsen John
Hej, den kalkuncyvette skal jeg lave, har du brugt rå bulgur og blandet det fra starten ?