Kalkuncuvette i ovn. <3 I dag får du opskriften på en lækker ret til stegeso: kalkunsteg med bulgur og grøntsager i Römertopf.Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerRetter til stegesoen er bare altid et hit. Både vinter og sommer.

Det smarte er, at om sommeren, så kan man f.eks. slænge sig i haven, imens maden laver sig selv i ovnen. Måske man kan nå en tur i skoven eller til stranden?

Om vinteren kan man slænge sig i sofaen med et tæppe og god bog? Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerDen ret du skal høre om idag, er en kalkunsteg stegt på toppen af et grøntsagsfad iblandet bulgur.

En lækker marineret kalkuncuvette tilberedt sammen med grøntsager, bulgur og en lækker tomatsovs. Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerAlt bliver færdigt i ét og samme fad. Bulguren koger færdig sammen med kød og grøntsager og alle ingredienser tager smag af hinanden.

Når låget er placeret på Römertopfen, så går der 2½-3 timer og så er der serveret.

Både kød, tilbehør og grønt er færdig på samme tid. SÅ nemt og ovenikøbet er maden både sund og smuk!Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerEn lækker langtidsstegt kalkunsteg med tilbehør.

Du kan sagtens variere og udskifte grøntsagerne og bruge andre grøntsager, end dem jeg har brugt.Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerHer kommer opskriften:

Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager – nem fedtfattig opskrift til stegeso

Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager
Kalkuncuvette i Römertopf med bulgur og grøntsager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Ret: Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kalkuncuvette á ca. 1 kg - gerne marineret. Kalkunbryst svinemørbrad, nakkefilet kan bruges i stedet
  • 2 rødløg
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 5 gulerødder
  • 1 dpse flåede tomater
  • 250 gram cherry tomater
  • 500 gram bulgur ukogt
  • 2 peberfrugter. i skiver
  • 8 dl hønsebouillon - afkølet

Sådan gør du

  • Start med at sætte din Römertopf i blød i vand i minimum 15-30 minutter. Fyld den nederste del med vand og sænk den øverste del ned oveni
    Stegeso opskrifter - simremad i Römertopf
  • Rens og hak grøntsagerne. Fordel dem i Römertopfen og bland dem godt med den ukogte bulgur.
    Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager
  • Tilsæt en dåse flåede tomater, hvidløg, salt, peber og afkølet bouillon. (din Römertopf kan sprænge, hvis du bruger kogende bouillon).
    Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager
  • Drys godt med salt og peber.
    Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager
  • Læg kalkuncuvetten på toppen. Læg låget på og sæt Römertopfen i en kold ovn. ca. 2½-3 timer v. 150 grader varmluft.
    Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager
  • Retten er færdig, når stegen når en kernetemperatur på 68-70 grader og bulguren og grøntsagerne er færdig-tilberedte.
    Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager
  • Nu er retten klar til servering.
    Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager

Noter

Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse
Kalkuncuvette kan erstattes med kalkunbryst, svinemørbrad, nakkefilet, en hel kylling?
En stegeso af glas kan bruges i stedet.
Har du ikke en stegeso, så kan du lave retten i en stegegryde med låg i stedet 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En langtidsstegt kalkunsteg med grøntsager og bulgur – tilberedt i Römertopf

Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager

En stegeso af rødler skal helst suge vand i ½ time. Vandet afgives som damp under tilberedningen. Smart.

Det giver nemlig både fugtighed til både kød og grøntsager.Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerForberedelserne til dagens ret tager få minutter.

Alle ingredienserne skal bare blandes sammen i stegesoen, sammen med den ukogte bulgur. Det er super nemt.

Husk at bouillonen skal være afkølet. Hvis du tilsætter den kogende, kan Römertopfen sprænge.

En stegeso af rødler kan ikke klare bratte tempersturskift og det er bare SÅ ærgerligt, hvis den skulle revne, så pas godt på.

Kalkuncuvetten steger færdig på toppen sammen med bulgur og grøntsager.

Retten er færdig, når stegen når en kernetemperatur på 70 grader og bulguren og grøntsagerne er færdig-tilberedte. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse og hvor godt din ovn varmer. Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerNår stegesoen er sat i ovnen, har du frie hænder til f.eks. at gå en tur i haven, i skoven, tage til stranden? Du kan læse bog, hive ukrudt op, slikke sol?

Efter næsten 3 timer ser stegen sådan ud. Lækker saftig og sprød på toppen. Grøntsagerne og bulguren var møre og lækre.Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerNu er retten klar til servering.

Kalkuncuvette kan erstattes med kalkunbryst, svinemørbrad, nakkefilet, en hel kylling? Du kan sagtens lave retten med andre stege på toppen.

Hvis du ikke har en Römertopf, så kan en stegeso af glas sagtens bruges i stedet. Du kan også bruge en stegryde med låg, du sætter  ovnen?Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsagerEn fedtfattig langtidsstegt kalkuncuvette med lækkert tilbehør.

En skøn menu, der kan trylles med meget begrænset indsats.

Det var ihvertfald super nemt for os, at maden lavede sig selv imens vi hyggede os i haven. Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager Jeg bagte et hurtigt rosmarinbrød til. Opskriften på sådan et lækkert brød, kan du finde her:

Foccacia bradepandebrød med tomat - nem opskrift
Foccacia / bradepandebrød med rosmarin og tomat
Se opskriften her
Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

De første gange jeg tilberedte bulgur på denne måde, var jeg sikker på at bulguren ville blive helt udkogt efter 3 timer.

Det blev den slet ikke. Den langtidskoger bare.

Konsistensen er så fin og det smarte er, at bulguren koger færdig i stegesoen sammen med grøntsagerne.

Det var en sød og venlig læser der gjorde mig opmærksom på at jeg kunne tilsætte bulguren direkte i Römertopfen.

Så bliver det da vist ikke meget nemmere. Herligt med alle de gode tips jeg får af jer læsere her. 🙂

Spring du bare på denne ret. Den smager super godt og faktisk er det også en meget fedtfattig ret.

God fornøjelse med retten til dig. Jeg håber du bliver vild med den 🙂Kalkuncuvette i ovn med bulgur og grøntsager