Kalkunsteg. I dag får du opskriften på et lækkert fyldt kalkunbryst med flødeost og bacon. En rigtig nem og lækker menu.
Fyldt kalkunbryst med bacon stegt i ovn sammen med hasselback kartofler. Mad i fad er så nemt at lave og alle ingredienser giver god smag til hinanden.
Forberedelserne tager kun få minutter og halløj hvor er det bare en skøn ret! Du skal bruge få, enkle ingredienser til denne ret. Kalkunbryst, bacon, flødeost og kartofler. Voila!
Så nemt er det at lave den lækreste kalkunsteg med tilbehør. En genial ret både til hverdag og i weekenden. Aftensmad af allerbedste slags.
Det er en rigtig god ide at pakke kalkunbrystet ind i bacon. Det giver smag og kødet bliver ekstra saftigt.
Samtidig får kødet – og kartoflerne – jo også den lækreste baconsmag. Kartoflerne stegte i stegens stegesky, så de blev SÅ sprøde og lækre. Et smart fif til dig. Det er en GOD idé at lade kød og kartofler stege sammen.
I dag ville jeg lave en ny variant af kalkunbrystet i baconsvøb. Vi havde en rest smøreost i køleskabet, som jeg fyldte kalkunbrystet med.
Jeg skar en lomme i kødet og pakkede herefter kalkunbrystet ind i bacon. 1 pakke bacon er tilstrækkeligt til et kalkunbryst og jeg brugte ca. ½ pakke smøreost.
Jeg tænker at du kan bruge hvilken som helst smøreost? En pikantost vil nok være god eller en hvidløgsflødeost? Flødeost kan også udelades.
Det var en rigtig nem og lækker ret og du får opskriften lige her:
Kalkunsteg i ovn – få opskrift på fyldt kalkunbryst med bacon her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Fyldt kalkunbryst:
- 1 kalkunbryst á ca 1 kg kyllingebryst eller svinemørbrad kan også bruges, tilpas tilberedningstiden, i så fald
- 100-125 gram bacon i skiver
- 1-200 gram lødeost - gerne pikant/hvidløgsost ell. anden friskost
- Salt og peber
Hasselback kartofler
- 1½ kg kartofler skåret som hasselback kartofler
- Olie eller smeltet smør
- Salt
Bagte gulerødder med hvidløg
- 1 kg gulerødder
- Olie
- Hvidløgssalt
Sådan gør du
Fyldt kalkunbryst
- Skær en lomme i kalkunbrystet og smør flødeosten indeni. Måske du ikke skal bruge hele pakken
- Krydr kalkunbrystet godt med rigeligt salt og peber på alle sider
- Pak/vikl kalkunbrystet ind i baconskiver, så alle flader er dækket. 'Prop baconskiverne indunder kødet.
Hasselback kartofler med fyldt kalkunbryst
- Skræl/vask kartoflerne og skær skiver på tværs næsten helt igennem kartoflen (uden at gennemskære). Du kan halvere de største, så bliver de hurtigere færdige. Pensl kartoflerne med olie/smeltet smør og drys med groft salt
- Læg kartoflerne i et ildfast fad/bradepande eller stegefad af støbejern ell. aluminium. Læg kalkunbrystet ned i midten.
- Steg kalkunbrystet sammen med kartoflerne. Både kalkunsteg og kartofler er færdige ca. samme tid. Ca. 1 time v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kalkun skal have kernetemperatur på 75 grader - brug gerne stegetermometer
Bagte gulerødder med hvidløg:
- Skræl 1 kg gulerødder og skær dem i stave.. Fordel dem i et lille ildfast fad og dryp med olie og drys med hvidløgssalt.
- Bag gulerødderne ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bare sæt dem ind lidt senere end det andet fad.
- Lad kalkunstegen hvile lidt, evt. imens kartoflerne steger færdige. Skær nu skiver at stegen og servér med de lune hasselback kartofler og evt. en creme fraiche dressing til.
Noter
Kalkunbrystet kan også steges for sig, uden kartofler
Server gerne creme fraiche dressing til. Kyllingebryst kan bruges, men så skal tilberedningstiden reduceres. Kan også laves med med svinemørbrad i baconsvøb.Fyldt kalkunbryst med bacon serveret med hasselback kartofler. Kalkun i ovn – en nem og lækker ret
Uhm – så er der saftig og lækker kalkunsteg. Mørt kød fyldt med god smag. Det må du prøve!
Væden fra kartoflerne fugter samtidigt stegen, så det er win win at stege kød og kartoffeltilbehør sammen.
Retten kan også laves med kyllingebryst eller svinemørbrad også, men så vil du skulle reducere tilberedningstiden.
Du kan evt. lade kartoflerne stege lidt alene først, før du lægger kyllingen ovenpå, så det kommer til at passe med tiden.
Hasselback kartofler er lækre både med olie og smeltet smør. Krydr gerne kartoflerne godt, gerne med andet krydderi også. Paprika måske?
Jeg brugte mit gode stegefad af støbejern, som er helt perfekt til retten, for både kød og kartofler bliver lækkert sprødt på alle sider.
Synes du baconen bliver lidt for sprødstegt til sidst, kan du komme et stykke stanniol over stegen.
Da steg og kartofler var kommet i ovnen skrællede jeg hurtigt 1 kg gulerødder, skar dem i stave, dryppede med olie og dryssede med hvidløgssalt.
Hvidløgsbagte gulerødder er min families yndlingsgulerodstilbehørs-ret.
Gulerødderne smager sødt, olieret og lækkert og hvidløgssaltet er prikken over i’et. Prøv det!
En snedig måde at få sneget en masse grøntsager ind i familien på. Smart også med ovnbagte grøntsager, nu ovnen alligevel var i gang.
Gulerødder kan fås til billige penge hele året rundt og alle elsker den søde grøntsag, både børn og voksne.
Kartoflerne blev også rigtigt lækre og kalkunkødet saftigt. En skøn menu! Servér gerne en god krydret creme fraiche dressing til.
Det fyldte kalkunbryst smagte lækkert – hvidløgsosten gav både smag og saftighed til kalkunstegen.
Det var en god idé, så prøv du også gerne det. Al slags flødeost kan bruge og det kan også udelades.
Dagens ret var en nem og lækker menu, der kan laves med få anstrengelserne og herefter klarer ovnen resten af arbejdet.
Spring du bare på retten – familien giver den fine anbefalinger med herfra.
Hold godt øje i butikkerne. Nogle gange kan du være så heldig, at kunne købe et kalkunbryst billigt. Kødet er uden fedt, så det svinder ikke. Fedtfattigt og og magert kød.
Prøv også denne ret med kalkunbrust i ovn med grøntsager, eller dette fyldte kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon– også et hit.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på mad i fad, så klik her eller se et udvalg nedenfor:
Få flere opskrifter med kalkun eller mad i fad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Vi laver selv whiskey sauce. Den er knap så krydret, men tror ikke der er nogen, der ikke har kunnet lide den endnu.
Vi smelter 100 g smør i en gryde og tilsætter 1 tsk tørret rosmarin ( frisk er bedre, men det er ikke altid jeg har det. ) så i med en lille dåse tomatpure, lad det koge op. 1/4 l fløde tilsættes og så smages det til med whiskey efter behag. Simpelt men godt ?