Kanelsnegle i fad – bløde, lækre og uden tørre kanter

  • Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanter

Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanterEr du også vild med kanelsnegle? Store, bløde, lækre kanelsnegle med rigeligt snask?  Åh så skal du altså bare lige kigge med her, for disse snegle er helt perfekte og meget nemme at lave også.

Kanelsneglene er lavet i et fad og det er smart, for så bager de op af hinanden, og man undgår de tørre kanter. Skulle der løbe noget af det gode “snask” ud, så løber det bare over til “sidemanden” og går ikke til spilde. Genialt! Fremover vil jeg kun lave kanelsnegle i fad, tror jeg. De bliver SÅ meget bedre! 🙂Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanterDisse kanelsnegle var på mange måder en succes. Dejen var god og nem at arbejde med og kaloriemæssigt er de heller ikke de største syndere.

Tit – med kanelsnegle – frustreres man lidt over den store smørmængde, men bare rolig, i disse er der kun olie i dejen og ½ dl rakte til et helt fad snegle. Kanelsneglene kan spises med meget bedre samvittighed og olien gør også, at sneglene bliver meget blødere også efter afkøling.  Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanter“Hit så bare lige med den opskrift, ikke?”

Jo, selvfølgelig da. Den kommer lige her 🙂

Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanter
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanter
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 20 stk
Det skal du bruge:
  • 1,5 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • ½ dl olie
  • Ca. 425 gram hvedemel
  • Kanelremonce:
  • 100 gram blødt smør
  • 1,5 dl. brun farin
  • 1,5 spsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Pensling: Sammenpisket æg
  • Glasur: Flormelis, 1-2 tsk kakao og 2-3 tsk kogende vand
Sådan gør du:
  1. Lun mælken i mikrobølgeovnen og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt olie, sukker, salt og æg
  3. Rør hvedemelet i til sidst, lidt af gangen. Dejen skal kun lige kunne slippe fad og fingre og brug så lidt mel, som muligt. Gem noget til udrulningen også.
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted minimum 30 minutter (gerne 15 minutter i ovnen på 50 grader)
  5. Rør remoncen sammen
  6. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 3-4 mm tykkelse
  7. Smør remoncen på, helt ud til kanten. Brug en paletkniv eller en dejspatel
  8. Rul dejen forsigtigt sammen på den lange led
  9. Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Mit var ca. 25x35 cm. Du kan også bage kanelsneglene i et rundt tærtefad
  10. Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv. De skal være ca. 1-1½ cm tykke.
  11. Læg sneglene ned i fadet. Jeg kunne have ca. 4 på den korte led og 5 på den lange led. Der skal være 1 cm imellem hver snegl.
  12. Stil kanelsneglene til hævning tildækket et lunt sted, ca. 30 min. (eller speedhævning 15 min. i ovnen på 50 grader)
  13. Pensl med æg
  14. Varm ovnen op på 175 grader (varmluft) og bag kanelsneglene nederst i ovnen 10-12 minutter - eller til de er sprøde og gyldne. De må endelig ikke få for meget, så bliver de tørre
  15. Rør en god fast chokoladeglasur og læg 1 tsk på hver kanelsnegl, imens sneglen er lidt lun, så vil glasuren smelte ned på sneglen. Uhm.
  16. Server og nyd med velbehag
  17. Kanelsneglene kan fryses uden glasur. Lunes kort i ovnen efter optøning

Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanterHalløj hvor nogle lækre kanelsnegle. Helt vildt lækre. Karamelliserede. Bløde. Søde. Helt perfekte faktisk! Genialt at bage dem tæt op af hinanden – det trick, vil jeg også bruge næste gang. Med garanti.

Det er jo faktisk en helt lille kanelsneglekage der blev lavet her? Uhm <3Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanterDejen var rigtig nem at arbejde med og den hang jo slet ikke i. Normalt er jeg ikke til udrullede deje, men denne var et hit. Måske det var olien der blødgjorde den?Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanterJeg skal ikke kunne sige det, men det er sådan en succes-bageoplevelse, som giver mig blod på tanden og som næsten giver mig lyst til rulle lidt flere deje ud. Det kan jo godt lade sig gøre? Det er jo faktisk slet ikke så svært?

Dejen hang ikke i og jeg havde ikke, på noget tidspunkt, lyst til at kyle kagerulle OG dej ud af vinduet. Ingen i husstanden blev slået ihjel undervejs. Gode succeskriterier 😉Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanterHer ser du lige lidt billeder af denne nemme arbejdsproces fra start til slut:

Kanelsneglene er et hit og de vil være perfekte at servere til ethvert kagebord. De vil også være perfekte til et brunchbord eller et fødselsdagskagebord måske? De vil også være fine at “tage med under armen” på skovtur, på job, eller på kaffevisit. Dæk dem bare godt til i formen.

Kanelsneglene er bedst på bagedagen, men dagen efter kan de lunes kort tid i ovnen på 100 grader eller i mikrobølgeovnen. Så bliver de som nybagte. Næsten. Frys også gerne dem I ikke kan spise. når de lunes efter optøning, vil de være helt som nybagte igen. Næsten. 🙂Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanterJeg synes at chokoladeglasur smager bedst på kanelsneglene, men hvid glasur vil også være fin. Nogle flotter sig og putter kagecreme indeni kanelsneglene også. Det vil de bestemt ikke blive ringere af, men det kan fint undværes.

Familien har fået en ny kanelsnegle-favorit. Uden tvivl.

Vi spiste kanelsneglene sidste weekend hvor Amanda og hendes kæreste var hjemme på besøg. Der forsvandt mange snegle. Et hit ved kaffebordet. Jeg gør hvad jeg kan for at holde godt fast i min nye svigersøn 😉

Er du også vild med kanelsnegle? Mon du har fået lyst til at prøve denne version?

20 snegle med kun 100 gram smør (og en lille smule olie). Skal vi ikke bare sige, at vi næsten vil tabe os ved at spise én? Fino – så nupper jeg lige en ekstra 😉Kanelsnegle i fad - bløde, lækre og uden tørre kanter

Mere inspiration

Læg en kommentar