Kanelsnegle i fad. I dag får du opskriften på den lækreste kanelsneglekage – hvor kanelsneglene er bagt sammen i et fad.
Er du også vild med kanelsnegle? Store, bløde, lækre kanelsnegle med rigeligt snask?
Åh så skal du altså bare lige kigge med her. Disse snegle er helt perfekte og meget nemme at lave også.
Kanelsneglene er lavet i et fad. Det er smart, for så bager de op af hinanden, og man undgår de tørre kanter.
Sammenbagte kanelsnegle eller en kanelsneglekage kalder man det også.
Skulle der løbe noget af det gode “snask” ud, så løber det bare over til “sidemanden” og går ikke til spilde. Genialt!
Fremover vil jeg kun lave kanelsnegle i fad, tror jeg. De bliver SÅ meget bedre! 🙂
Disse kanelsnegle bagt sammen i bradepande, var på mange måder en succes. Dejen var god og nem at arbejde med og kanelsneglene var faktisk rimeligt fedtfattige.
Rent kaloriemæssigt er de ikke de største syndere, ihvertfald ikke sammenlignet med andre kanelsnegle.
Tit – med kanelsnegle – frustreres man lidt over den store smørmængde. Bare rolig.
I disse kager er der kun olie i dejen og ½ dl rakte til et helt fad snegle. Rimeligt fedtfattige kanelsnegle. Altså der er selvfølgelig smør i remoncen, men ikke så meget 😉
Kanelsneglene kan derfor spises med noget bedre samvittighed. Olien gør også, at sneglene bliver meget blødere, også efter afkøling.
“Hit så bare lige med den opskrift, ikke?”
Jo, selvfølgelig da. Den kommer lige her 🙂
Sammenbagte kanelsnegle i fad – få en god opskrift på lækker snasket kanelsneglekage hér
Ingredienser
Dej:
- 1,5 dl mælk
- 25 gram gær
- 3 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 æg
- ½ dl olie smagsneutral olie, raps- eller solsikkeolie. 50 gram smeltet smør kan også bruges
- 425 gram hvedemel ca.
Kanelremonce:
- 100 gram blødt smør
- 1,5 dl. brun farin
- 1,5 spsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- Pensling: Sammenpisket æg
Kakaoglasur:
- 150 gram flormelis ca
- 1-2 tsk kakao
- 2-3 tsk kogende vand
Sådan gør du
- Lun mælken i mikrobølgeovnen til fingervarm og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, sukker, salt og æg
- Rør hvedemelet i til sidst, lidt af gangen. Dejen skal kun lige kunne slippe fad og fingre og brug så lidt mel, som muligt. Gem noget til udrulningen også.
- Stil dejen til hævning et lunt sted minimum 30 minutter (gerne 15 minutter i ovnen på 30 grader)
- Rør remoncen sammen. Bland alle ingredienserne. Smørret skal ikke smeltes
- Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 3-4 mm tykkelse
- Smør remoncen på, helt ud til kanten. Brug en paletkniv eller en dejspatel
- Rul dejen forsigtigt sammen på den lange led
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Mit var ca. 25x35 cm. Du kan også bage kanelsneglene i et rundt tærtefad
- Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv. De skal være ca. 1-1½ cm tykke.
- Læg sneglene ned i fadet. Jeg kunne have ca. 4 på den korte led og 5 på den lange led. Der skal være 1 cm imellem hver snegl.
- Stil kanelsneglene til hævning tildækket et lunt sted, ca. 30 min. (eller speedhævning 15 min. i ovnen på 50 grader). Pensl med æg
- Varm ovnen op på 175 grader (varmluft el. 200 grader alm. ovn) og bag kanelsneglene nederst i ovnen 10-12 minutter - eller til de er sprøde og gyldne. De må endelig ikke blive for mørke. Hvis de får for meget, så kan de blive tørre
- Rør en god fast chokoladeglasur og læg 1 tsk på hver kanelsnegl, imens sneglen er lidt lun, så vil glasuren smelte ned på sneglen. Uhm.
Noter
Vær obs på at kagerne ikke får for lang tid i ovnen - de er bedst, når de er helt bløde
Kanelsnegledejen kan koldhæves. Du skal nok nøjes med max. 10 gram gær og lade sneglene hæve på køl natten overHalløj hvor nogle nemme, lækre kanel snegle i bradepande – bløde, svampede og sammenbagte
Helt vildt lækre. Karamelliserede. Bløde. Søde. Helt perfekte faktisk! Genialt at bage dem tæt op af hinanden. Det trick, vil jeg også bruge næste gang. Med garanti.
Det er jo faktisk en hel lille kanelsneglekage der blev lavet her? Uhm <3Dejen var rigtig nem at arbejde med og den hang jo slet ikke i. Normalt er jeg ikke til udrullede deje, men denne var et hit. Måske det var olien der blødgjorde den?Jeg skal ikke kunne sige det, men det er sådan en succes-bageoplevelse. Jeg fik da helt blod på tanden. Det giver mig jo næsten lyst til rulle lidt flere deje ud? Det er jo faktisk slet ikke så svært. 🙂
Dejen hang ikke i og jeg havde ikke, på noget tidspunkt, lyst til at kyle kagerulle OG dej ud af vinduet. Ingen i husstanden blev slået ihjel undervejs. Gode succeskriterier 😉
Sådan laver du kanelsnegle i fad. Det er slet ikke svært. Se billederne her:
Kanelsneglene er et hit og de vil være perfekte at servere til ethvert kagebord.
De vil også være perfekte til et brunchbord eller et fødselsdagskagebord måske? De vil også være fine at “tage med under armen” på skovtur, som kollegakage på job, eller på kaffevisit. Dæk dem bare godt til i formen.
Kanelsneglene er bedst på bagedagen, men dagen efter kan de lunes kort tid i ovnen på 100 grader eller i mikrobølgeovnen.
Så bliver de som nybagte igen. Næsten. Frys også gerne dem I ikke kan spise. Når de lunes efter optøning, vil de være helt som nybagte igen. Næsten. 🙂
Jeg synes at chokoladeglasur smager bedst på kanelsneglene, men hvid glasur vil også være fin.
Nogle flotter sig og putter kagecreme indeni kanelsneglene også. Det vil de bestemt ikke blive ringere af, men det kan fint undværes.
Familien har fået en ny kanelsnegle-favorit. Uden tvivl.
Vi spiste kanelsneglene sidste weekend hvor Amanda og hendes kæreste var hjemme på besøg. Der forsvandt mange snegle.
Et hit ved kaffebordet. Jeg gør hvad jeg kan for at holde godt fast i min nye svigersøn 😉
Er du også vild med kanelsnegle? Mon du har fået lyst til at prøve denne version? De er faktisk fedtfattige og rimeligt sunde.
20 snegle med kun 100 gram smør (og en lille smule olie). Skal vi ikke bare sige, at vi næsten vil tabe os ved at spise én? Fino – så nupper jeg lige en ekstra 😉
Du kan også prøve at bruge dejen til kanelsnurrer? Få inspiration i denne opskrift.
Prøv også disse lynhurtige kanelsnegle med butterdej. De kan være klar på et kvartér.
Få flere gode opskrifter på kanelsnegle, snurrer og kanelsneglekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hej. Hvilken olie har du brugt?
Kan man lave remoncen uden smør?
Kan de koldhæves og laves om aften og bages næste morgen?
Virkeligt god opskrift! Meget nem og overkommelig 🙂
Puttede glasur på halvdelen, og må indrømme at det er de bedste kanelsnegle, jeg har smagt længe! Mums!
Fremragende opskrift. Dejlig nem at håndtere, selvom man ikke har en køkkenmaskine.
Jeg har altid elsket kanelsnegle – med undtagelse af skorpen. Den slipper man heldigvis for i denne opskrift. Skønt! Jeg penslede ikke mine snegle, og jeg kom heller ikke glasur på. Skønne alligevel!