Kanelsnegle – verdens bedste – med kanelremonce og sirup

  • Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirup

Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirupHalløj i skuret, sikke nogle lækre kanelsnegle der blev bagt i sommerhuset i dag. Totalt skønne, sprøde, karamelagtige og med rigeligt remonce. De var helt perfekte faktisk!

Hvis du følger bloggen trofast, vil du vide, at det ellers er ret sjældent at jeg bager kager af udrullede deje, orker simpelthen ikke deje der klæber til bord og kagerulle.

Denne sommerferie har jeg dog givet mig selv diverse bageudfordringer, og udrullede deje står øverst på listen. Sommerferien byder nemlig på god tid, tid til dybe vejrtrækninger og tålmodighedskrævende bagværk. Hindbærsnitter står også for tur. Glæd dig 🙂Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirupTuren kom til kanelsneglene i dag og ideen udsprang såmænd af sommerhus-købmandens reklametryksag. Vi får ikke reklamer hjemme, så det er næsten en sand fornøjelse og en stor kuriositet at læse sommerhusreklamerne. Hov og der var jo et billede af en kanelgiffel?? Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirupBørnene her i huset er vilde med kanelgifler, men jeg er slet ikke fan af dem……men kanelsnegle derimod! Åh kanelsnegle! I dag skal vi bage kanelsnegle! 🙂

Der er ikke langt fra tanke til handling, når først kanelsnegletrangen kommer over én.

Dagens kanelsnegle blev med et ekstra remonce-twist, som gav nogle virkeligt lækre snegle og slet ingen tørre skorper. Sneglene blev bagt ved siden af hinanden, i en bradepandeform, så de næsten voksede sammen. Bløde, luftige snegle med karamelliseret kanelremonce.  SÅ perfekte!
Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirupJeg tænker du er kanelsnegle-utålmodig nu? Skal vi ikke bare springe direkte videre til opskriften? 🙂

Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirup
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirup
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 30 stk.
Det skal du bruge:
  • Dej:
  • 75 gram smør
  • 2½ dl. mælk
  • 25 gram gær
  • 2 æg
  • 100 gram sukker
  • Ca. 700-750 gram hvedemel
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 spsk kardemomme
  • 1 spsk kanel
  • ½ tsk salt
  • Remonce:
  • 200 gram farin
  • 175 gram smør
  • 3 spsk sirup
  • 3 spsk kanel
Sådan gør du:
  1. Lun mælk og smør 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Tilsæt gæren
  3. Rør æg, sukker og salt i.
  4. Hæld mælkeblandingen i en skål.
  5. Bland hvedemelet med kanel, kardemomme og vaniljesukker og rør det i mælkeblandingen. Gem lidt af hvedemelet. Dejen skal være blød, uden at være alt for klistret. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. lidt ekstra mel.
  6. Læg dejen i en skål, tildæk den med et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 20 minutter, eller til ca. dobbelt størrelse. Lad evt. dejen speedhævning i ovnen på 40 grader.
  7. Lav remoncen imens.
  8. Hæld alle ingredienser i en lille skål og lun remoncen ca. 1 minut i mikrobølgeovnen. Rør godt undervejs. Remoncen må godt være lidt flydende.
  9. Rul dejen ud, i ca. ½ cm tykkelse. Fordel lidt hvedemel under, så dejen ikke hænger i.
  10. Fordel halvdelen af remoncen på dejen med en dejspatel.
  11. Rul dejen sammen og skær sneglene ud i 1½ cm store stykker
  12. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Formen skal være ca. 30x40 cm (eller lidt mindre).
  13. Lad sneglene stå med ca. 1 cm. afstand. Der bliver ca. 30 kanelsnegle af denne portion.
  14. Fordel resten af remoncen på toppen af sneglene, så den siver "ned" i sneglene. Læg den evt. på med 1 tsk. på hver snegl, hvis den ikke kan "flyde" selv.
  15. Lad sneglene hæve 30-40 minutter - gerne i ovnen v. 40 grader.
  16. Tag sneglene ud og varm ovnen op til 150 grader varmluft (ell. 175 grader alm. ovn)
  17. Bag kanelsneglene 10-12 minutter. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  18. Vær varsom og hold øje de sidste minutter. Kanelsneglene må ikke få for lang tid i ovnen, så bliver de tørre.
  19. Nydes straks, evt. med en lille klat glasur på toppen
  20. Velbekomme 🙂

Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirup

Beskrivelsen lyder jo virkelig alenlang, men jeg håber du alligevel får lyst til at springe på?

Det bliver SÅ lækre kanelsnegle og fidusen med at fordele halvdelen af remoncen på toppen, var fileme god. Sneglene blev karamelliserede og lækre og helt uden tørre kanter.

Jeg lunede remoncen, så den var næsten flydende og den kunne dryppes på sneglene. Remoncen kunne fint smøres på dejen med en dejspatel og resten dryppes på toppen. Du behøver slet ikke pensle kanelsneglene med æg, remoncen smører fint. Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirupFørst tænkte jeg lige at remoncen var floppet, fordi den blev for tynd, men halløj, hvor endte det ud som en stor succes. Siruppen i remoncen var også et kup, både i forhold til smagen og karamelliseringen. Kanelsneglene smagte næsten brunsviger-agtigt godt? Uhm. Her er i huset har vi vist fået nye kanelsnegle-favoritter 🙂

Der bliver mange kanelsnegle ud af denne portion og sneglene vil være et hit til ethvert kagebord. Servér dem også gerne til brunch eller som fødselsdagskage måske? Fødselaren vil helt sikkert juble 🙂Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirupDe sammenbagte kanelsnegle kunne vel næsten kaldes en kanelsneglekage? Tricket ved at lade kanelsneglene stå så tæt er, at kanterne bliver så dejligt bløde, når kagerne bager tæt op af hinanden.

Indrømmet.  Kanelsnegle tager lidt tid at lave, men de er ikke uoverkommelige og de er bestemt anstrengelserne værd. Kig med her og se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Skønne, skønne kanelsnegle. Bløde, lette, luftige og helt perfekte. Håber også du vil være vild med dem?

Her i huset er vi storfans og vi har nu et kanelsnegle-bjerg på lager. Fryseren er også fyldt og sommerferien venter forude. Heldige os <3

Rigtig god sommerferie til dig – måske der venter dig en lille kanelsnegl? 🙂
Kanelsnegle - verdens bedste - med kanelremonce og sirup

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Annette 15. september 2017 af 16:32- Svar

    Hvordan er de dagen efter???

    • Gitte Hansen 16. september 2017 af 22:10- Svar

      Hej Annette
      Kanelsnegle er jo altid allerbedst på bagedagen. Jeg vil anbefale nedfrysning og så optøning, når de skal bruges. De kan også fint lunes i mikrobølgeovnen dagen efter, men kager bagt med alm. gærdej er altid bedst på bagedagen.
      God fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Ebba 5. juli 2017 af 15:01- Svar

    De skal prøves !

    • Gitte Hansen 5. juli 2017 af 22:24- Svar

      Rigtig god fornøjelse til dig Ebba- håber kanelsneglene vil smage dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar