Karbonader og sprøde sesamkartofler med pesto og aioli

DSC_2736

Lav denne simple ret og din familie vil ELSKE dig!

En ret der er virkelig nem at lave, men som scorer kæmpestore pluspoints hos dem du serverer retten for.

Ganske almindelige gode gammeldaws karbonader og sesam-pommesfrites, gulerods/agurkestave. Med lækkert dip til, f.eks. pesto og aioli, er ikke kun børnene begejstrede, men forældrene ligeså 😉

DSC_2719

Her kommer opskriften: 

Karbonader : 

1 kilo svinefars (hvis du har en meget sulten familie)

1 æg & ½ dl. mælk (sammenpisket)

2 dl. rasp (ca.)

Salt/peber.

DSC_2737

Sesampommesfrites:

1½-2 kilo kartofler (til en sulten familie på 4)

2 dl. sesamfrø (ca)

1 dl. olie (ca.)

Salt/peber.
DSC_2709

Fremgangsmåde:

Kartoflerne skrælles, skæres i både og vendes i olie, sesam og krydderi.

Brug allerhelst et aluminiumsfad når du steger kartoflerne, så bliver de nemlig også sprøde i bunden. Steges v. 200 grader varmluft i ca. 45 min-60 minutter. Vend dem rundt et par gange, så de bliver sprøde på alle sider. Hold øje med at kartoflerne ikke bliver for brændte.
DSC_2713

Sådan ser de sprødstegte kartofler. De smager HIMMELSK og så meget bedre end almindelige pommes frites. DSC_2717Imens kartoflerne steger, er der rigeligt tid til at lave karbonaderne:

Form karbonader. Vend dem i ægge/mælkeblandingen og til slut i rasp. Steges i smør/margarine til de er sprøde på begge sider.

DSC_2721

Få det til at passe, så dine karbonader bliver færdige ca. på samme tid som kartoflerne (eller lad dem stå og simre ved svag varme i ventetiden).

Snit gnavegrønt i ventetiden. F.eks. gulerødder og agurk.

DSC_2722 Jeg kan anbefale disse dip fra Løgismose! De er de allerbedste i hele verden (ej ok, har ikke testsmagt så mange udenlandske 😉

Dippen kan du bruge til at dyppe sesamfritterne og gnavegrønten i.

P.S: Løgismose købes i Føtex og i Netto. DSC_2728 DSC_2729

Så er der serveret.

Et enkelt og nemt måltid men alligevel helt klart en familiefavorit!

Mine børn ELSKER den ret! Så meget at min datter var tæt på at ønske sig den til sin fødselsdag. 🙂DSC_2730Jeg er sikker på, at du vil score pluspoints i din familie hvis du også prøver!

Sesamfritterne kan serveres til alt muligt, men vi synes de passer særligt godt til karbonaderne. Forresten, kan du hjælpe mig? Hvad er forskellen egentlig på karbonader og krebinetter? Jeg forstår det stadig ikke!

Du kan vælge at lave bearnaisesauce til, i stedet for dip. Frit valg 😉

Velbekomme! Lad mig gerne vide, om din familie elsker dig endnu højere nu, efter denne servering 🙂

DSC_2734

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Conny conradsen 12. april 2016 af 13:38- Svar

    Din opskrift ser rigtig godt ud, men når jeg ser den på engelsk så står der beef og ikke Pork?
    Jeg forsøger at have mine opskrifter på engelsk så mine 2 døtre også kan bruge dem.
    Mange tak

    • Gitte Hansen 12. april 2016 af 20:10- Svar

      Hej Conny
      Er det mon når du bruger oversætterværktøjet monstro? Du har helt ret. Karbonader laves af hakket svinefars og ikke oksekød. Dejligt du har lyst til at inspirere dine døtre. Håber de får lyst til at prøve retten.
      Hils dem fra mig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Vibeke 15. april 2013 af 13:58- Svar

    Stor succes hjemme ved os. Mums det smagte godt, det er ikke sidste gang jeg laver denne lækre kombination.
    Jeg har efterhånden prøvet en del af dine opskrifter, og indtil videre har alle været helt i top.
    Tak for nogle gode opskrifter 🙂
    Vibeke

    • Gitte Hansen 15. april 2013 af 15:49- Svar

      Hej Vibeke

      Tusind tak for din hilsen og tak for din søde tilbagemelding. Det glæder mig virkeligt at du og din familie synes om opskrifterne.
      Jeg er glad for at du har lyst til at følge med her på bloggen og så skønt at du lige skriver en hilsen.
      Fortsat god fornøjelse i dit køkken 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar