Karbonader, og stuvede ærter og gulerødder

DSC_9331Ikke et øje var tørt i dag. Der blev serveret mormormad på matriklen i dag: karbonader og stuvede ærter og gulerødder.

Jeg tror faktisk aldrig jeg har serveret det for mine teenagere, og sikke da en redelighed! Det du’r da ikke! Jeg er da nødt til at gå all-in på mormormaden, så mine teenagerne aldrig flytter hjemmefra.

Sikke en succes – en sikker succes og en ret der er færdig på et kvarter. Jeg må indrømme, at jeg bare brugte en frossen pose grøntsagsblandingen, men tror du ikke godt at jeg kan komme i himmelen alligevel? DSC_9336Det blev en lækker stuvning – og vi spiste karbonader til. Frikadeller ville også have været godt.

Der var succes på matriklen – og måske retten er så nem at du ikke engang behøver en opskrift? Måske? Lad os se – måske vi alligevel har forskel i fremgangsmåden – kig med her 🙂

Karbonader, og stuvede ærter og gulerødder
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 500 gram hakket svinefars (gerne max. 3-7% fedt)
  • 1 æg
  • Panering:
  • Halvt rasp/ halvt sesamfrø
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Stuvede ærter og gulerødder:
  • 900 gram frosne ærter og gulerødder
  • 1 liter kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 25 gram smør
  • Meljævning
  • Salt/peber.
  • Evt. : Et drys persille
Sådan gør du:
  1. Form karbonader og vend dem i æg og sesam/rasp
  2. Steg karbonaderne i smør ved middel varme.
  3. Drys med salt og peber og vend ofte.
  4. Fedtfattig fars er der bedste, eller er der for meget svind. Køb gerne svinefars hos slagteren.
  5. Lav stuvningen imens:
  6. Hæld de grøntsager i en gryde
  7. Hæld kogende vand ved (det er hurtigere at få vand i kog, hvis du bruger elkogekedlen)
  8. Tilsæt bouillonterning, smør, salt og peber
  9. Kog op 3-4 minutter
  10. Tilsæt meljævning og lad stuvningen simre 4-5 minutter.
  11. Tilsæt evt. persille det sidste minut.
  12. Voila.
  13. Stuvning og karbonader serveres med godt rugbrød til.

Da jeg annoncerede dagens menu på bloggens Facebookside – var der straks gode kommentarer og feedback.

Flere mener at stuvningen skal jævnes med smørbolle og at der skal tilsættes persille? Ja ups, det plejede min mor da vist også at gøre?Det glemte jeg da i skyndingen og havde faktisk heller ikke frisk persille på lager. Frysetørret kan vel også bruges?

Laver jeg mon også stuvningen anderledes end du?

Skriv gerne din kommentar her nedenunder. Din hilsen vil jo komme både mig og andre bloglæsere til gode. 🙂DSC_9326 DSC_9333DSC_9327En lækker menu. Mormormad. Retromad. Hurtig hverdagsmad. I like – især når familien først er hjemme kl. 18.00.
DSC_9339Jeg har haft den skønneste dag på job. En fyr og flamme dag. Arbejdsglæde på tangenter. Idesprudlen. Engagement. Feedback. Sparring. Udfordring. Medrivende oplæg. Gode mennesker omkring mig fra start til slut.

Kan man ønske sig mere, nej vel? Det skulle da lige være stuvning og karbonader til aftensmad 🙂

Håber du også har haft den skønneste og allerdejligste onsdag  <3

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Birthe Sørensen 26. juli 2016 af 19:29- Svar

    Jeg laver stuvningen som dig, men undlader persillen, jeg laver stuvningen med sukker og eddikede. Det smager så skønt, prøv det. Og du vil gentage det næste gang.

    • Gitte Hansen 27. juli 2016 af 22:16- Svar

      Hej Birthe
      Spændende med sukker og eddike, det ville jeg aldrig have troet eller tænkt på. Gud ved om det er egnsspecialiteter der gør sig gældende her?
      Tusind tak for din tilbagemelding og dine gode forslag 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Ingelise Obling 26. juli 2016 af 17:01- Svar

    Jeg laver en smørbolle, når ærter og gulerødder er kogt, plus salt, peber og lidt sukker, og så rigelig persille i til sidst.

    • Gitte Hansen 27. juli 2016 af 22:15- Svar

      Hej Ingelise
      Rigtigt gode tips, tusind tak for dem. Det prøver jeg næste gang 🙂
      God fornøjelse i dit køkken fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar