Stuvede ærter og gulerødder. Uhm her får du opskriften på en rigtig god klassiker i de danske køkkener, her serveret med karbonader.

Stuvede ærter og gulerødder med karbonaderKarbonader med stuvede ærter og gulerødder <3

Ikke et øje var tørt i dag. Der blev nemlig serveret klassisk mormormad på matriklen i dag.

En ægte vindermenu: karbonader og stuvede ærter og gulerødder.

Jeg tror faktisk aldrig jeg har serveret det for mine teenagere før, og sikke da en redelighed! Det du’r da ikke! J

eg er da nødt til at gå all-in på mormormaden, så mine teenagerne aldrig flytter hjemmefra. En snedig plan, ikke? 🙂

Sikke en succes og en sikker succes og faktisk er det også en ret der kan laves på et kvarter. Nem aftensmad på rekordtid.

Jeg må indrømme, at jeg bare brugte en frossen pose grøntsagsblandingen, men det blev den fineste ret alligevel. Du kan selvfølgelig sagtens bruge friske gulerødder i tern og friske ærter også.Stuvede ærter og gulerødder med karbonaderDet blev en lækker stuvning – og vi spiste karbonader til. Frikadeller ville også have været et hit.

Der var jubel på matriklen og det kan det også blive hjemme hos dig, hvis du prøver at servere den lækre ret.

Stuvede ærter og gulerødder med karbonader – få en god, nem opskrift her

Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Karbonader

  • 500 gram hakket svinefars gerne max. 3-7% fedt
  • 1 æg

Panering

  • Rasp halvt sesam kan bruges
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Stuvede ærter og gulerødder

  • 900 gram frosne ærter og gulerødder
  • 1 liter kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 25 gram smør
  • Meljævning
  • Salt/peber.
  • 1-2 spsk frisk persille kan evt. udelades

Sådan gør du

  • Form karbonader og vend dem i æg og sesam/rasp
  • Steg karbonaderne i smør ved middel varme.
  • Drys med salt og peber og vend ofte.
  • Lav stuvningen imens:
  • Hæld grøntsagerne i en gryde og hæld kogende vand ved (det er hurtigere at få vand i kog, hvis du bruger elkedlen)
  • Tilsæt bouillonterning, smør, salt og peber
    Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
  • Kog op 3-4 minutter
  • Tilsæt meljævning og lad stuvningen simre 4-5 minutter.
  • Tilsæt evt. persille det sidste minut.
    Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
  • Stuvning og karbonader serveres med godt rugbrød eller kartofler til.
    Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Noter

Karbonaderne er fryseegnede
Du kan bruge friske gulerødder til de stuvede gulerødder og ærter.
Du kan bruge en smørbolle i stedet for meljævning. En smørbolle laver du af smør og mel, der æltes sammen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Stuvede ærter og gulerødder med karbonader

Krebinetter og stuvede ærter og gulerødder – populær mormormad, der er nem at lave

Da jeg annoncerede dagens menu på bloggens Facebookside – var der straks gode kommentarer og feedback.

Flere mener at stuvningen skal jævnes med smørbolle og at der skal tilsættes persille? Ja ups, det plejede min mor da vist også at gøre?

Det glemte jeg da i skyndingen og havde faktisk heller ikke frisk persille på lager. Frysetørret kan vel også bruges?

Laver jeg mon også stuvningen anderledes end du?

Skriv gerne din kommentar her nedenunder. Din hilsen vil jo komme både mig og andre bloglæsere til gode. 🙂

Stuvede ærter og gulerødder med karbonaderStuvning og karbonader er en lækker menu. Mormormad. Retromad. Hurtig hverdagsmad.

Nogle gange er de gamle klassiske retter bare de allerbedste. Ihvertfald var der julelys i øjnene på min familie, da jeg serverede denne ret.

Stuvningen med ærter og gulerødder fik os til at spise mange grøntsager og da vi spiste groft brød til, blev det faktisk alligevel til en rimelig sund ret.

Spring du bare på den menu – den er en kæmpe succes og forberedelserne tog ganske få minutter. Et hit 🙂
Stuvede ærter og gulerødder med karbonader

Stuvede ærter og gulerødder smager også godt til frikadeller. Få gode opskrifter her:

1.

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

2.

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Se opskriften her

3.

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Se opskriften her
Frikadeller med havregryn den bedste opskrift