Karbonader, pommes frites med sesam og hjemmerørt aioli

Sent hjemme efter en lang dag hos familien i Ebeltoft. Vi har taget afsked med min niece, som i en alder af 15 år har valgt at tage springet og flytte 1 år til Mexico som udvekslingsstudent. Helt vildt modigt og sejt. Hun er 15 år. FEMTEN ÅR!

Det dirrende bankende mosterhjerte glæder sig til høre nyt. Glæder sig til at blive beroliget. Glæder sig til at høre at pigen er glad og trives i alt det nye, selvom hun ikke forstår 2 ord i de første mange måneder. Sej tøs! Det var vemodigt at sige farvel, og mosteren er temmelig benovet over pigens mod.

Dagen i dag var en lang afskedsfest/åbent hus arrangement med lækker brunch, jordbærkager på terrassen og lækker mørbradgryde i blå himmel. Dejlig dag, selvom følelserne er blandede!

Mosteren er sent hjemme, på en gang både glad og lidt trist. I dag bliver der hevet en solskinsmenu frem fra skuffen. En menu der blev serveret her i huset for et par dage siden.En af familiens livretter. Helt klart. Sesam pommes frites og karbonader. Hertil tomatsalat med feta og hjemmerørt aioli. Altså ikke hjemmerørt som i hjemmelavet, men hjemmerørt som i købt mayonnaise af den gode slags, hvor jeg selv bidrog med at røre et hvidløg i. Wow det var svært! 😉

Jeg har forsøgt mig med hjemmelavet aioli lavet af olie og æggeblommer. Alle (mange ihvertfald) siger at det er så LET at lave sin egen mayonnaise, men det passer ikke synes jeg. Jeg har ihvertfald svært ved det.

Synes de fleste olier får mayonnaisen til at smage grimt. Synes at konsistensen bliver underlig. Alt går galt når jeg prøver at lave mayonnaise selv. Suk.  “Hvor galt kan det gå hvis jeg KØBER et glas lækkert mayonnaise og selv blander lidt hvidløg i?”

Det gik slet ikke galt! Det blev en lækker aioli! Den blev langt bedre end når jeg laver mayonnaise selv. Den blev samlet set langt billigere end den aioli jeg plejer at købe.

Det var en succes!DSC_6787 Jeg tilsatte 1 fed hvidløg til en lille skål aioli. I sådan et glas mayonnaise er der til MANGE portioner aioli. Glasset koster 20 kr. DSC_6792 DSC_6794 Uhm!

Aioli smager rigtigt god som dip til grøntsagsstave, som topping på en rejemad og også som dip til pommes frites og gerne sesam pommes frites.

Når vi får sesamfritter her i huset spiser vi gerne karbonader til. Det er børnenes livretter her og det er som om at de to retter følges godt ad sammen. 
DSC_6797 Sesamfritter laver du sådan:

2 kg kartofler vaskes (lad gerne skrællen blive siddende).

Skær kartoflerne i stave og vend dem i rigeligt olie, salt/peber og rigeligt sesam. Steg dem i dit bedste aluminiumsfad, så kartoflerne bliver sprøde på alle sider. Vend dem flere gange undervejs. Steges ved 200 grader varmluft i 1 time ca.

Det er vigtigt at de er helt sprøde og spar ikke på olien! Rigeligt olie er hemmeligheden bag de allerbedste fritter. Jeg er ked af at sige det, men sådan er det. Øv også, når vi nu alle allerhelst gerne vil smide et par kilo!

Tomatsalaten var simpel. Tomater, forårsløg og feta og lidt olie og groft salt.

Sådan tryller man en let og lækker sommermenu. Jeg må sige at den hjemmerørte aioli var prikken over i’et her.

Skriv gerne lige hvis du har nogle tricks til hvordan man laver en nem, lækker og vellykket hjemmelavet mayonnaise ikke? Det skulle jo være så let og tricket hører jeg gerne om 😉Håber du har haft en dejlig dag i sommersolen 🙂

Mere inspiration

3 tanker om "Karbonader, pommes frites med sesam og hjemmerørt aioli"

  1. Hej, Faldt over dine dejlige opskrifter. Mht. Variation af Pommes frites med sesam, så laver jeg dem med polenta (grov majsmel) 😀
    Super alternativ!

    1. Hejsa
      Tak for din søde hilsen 🙂
      Den med majsmelet var da en superlækker ide! Tak for den. Blander du majsmelet med lidt krydderi? Dem må jeg altså prøve. Tak for det gode tip 🙂
      God fornøjelse i dit køkken fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *