Sent hjemme efter en lang dag hos familien i Ebeltoft. Vi har taget afsked med min niece, som i en alder af 15 år har valgt at tage springet og flytte 1 år til Mexico som udvekslingsstudent. Helt vildt modigt og sejt. Hun er 15 år. FEMTEN ÅR!
Det dirrende bankende mosterhjerte glæder sig til høre nyt. Glæder sig til at blive beroliget. Glæder sig til at høre at pigen er glad og trives i alt det nye, selvom hun ikke forstår 2 ord i de første mange måneder. Sej tøs! Det var vemodigt at sige farvel, og mosteren er temmelig benovet over pigens mod.
Dagen i dag var en lang afskedsfest/åbent hus arrangement med lækker brunch, jordbærkager på terrassen og lækker mørbradgryde i blå himmel. Dejlig dag, selvom følelserne er blandede!
Mosteren er sent hjemme, på en gang både glad og lidt trist. I dag bliver der hevet en solskinsmenu frem fra skuffen. En menu der blev serveret her i huset for et par dage siden.En af familiens livretter. Helt klart. Sesam pommes frites og karbonader. Hertil tomatsalat med feta og hjemmerørt aioliAioli kan du sagtens lave af hjemmerørt mayonnaise men denne gode øko mayonnaise er altså rigtig fin at bruge.
Hvis du vil lave mayonnaise selv, så er det faktisk rigtigt nemt. Du kan finde en opskrift lige her:
Jeg tilsatte 1 fed hvidløg til en lille skål aioli. Du kan lave den stærkere, hvis du synes.
I sådan et glas mayonnaise er der til MANGE portioner aioli. Glasset koster 20 kr.
Aioli smager rigtigt god som dip til grøntsagsstave, som topping på en rejemad og også som dip til pommes frites og gerne sesam pommes frites.
Når vi får sesamfritter her i huset spiser vi gerne karbonader til. Det er børnenes livretter her og det er som om at de to retter følges godt ad sammen.
Sesamfritter laver du sådan:
2 kg kartofler vaskes (lad gerne skrællen blive siddende).
Skær kartoflerne i stave og vend dem i rigeligt olie, salt/peber og rigeligt sesam. Steg dem i dit bedste aluminiumsfad, så kartoflerne bliver sprøde på alle sider. Vend dem flere gange undervejs. Steges ved 200 grader varmluft i 1 time ca.
Det er vigtigt at de er helt sprøde og spar ikke på olien! Rigeligt olie er hemmeligheden bag de allerbedste fritter. Jeg er ked af at sige det, men sådan er det. Øv også, når vi nu alle allerhelst gerne vil smide et par kilo!
Tomatsalaten var simpel. Tomater, forårsløg og feta og lidt olie og groft salt.
Sådan tryller man en let og lækker sommermenu. Jeg må sige at den hjemmerørte aioli var prikken over i’et her.
Skriv gerne lige hvis du har nogle tricks til hvordan man laver en nem, lækker og vellykket hjemmelavet mayonnaise ikke? Det skulle jo være så let og tricket hører jeg gerne om 😉Håber du har haft en dejlig dag i sommersolen 🙂
Hej, Faldt over dine dejlige opskrifter. Mht. Variation af Pommes frites med sesam, så laver jeg dem med polenta (grov majsmel) 😀
Super alternativ!