Sent hjemme efter en lang dag hos familien i Ebeltoft. Vi har taget afsked med min niece, som i en alder af 15 år har valgt at tage springet og flytte 1 år til Mexico som udvekslingsstudent. Helt vildt modigt og sejt. Hun er 15 år. FEMTEN ÅR!

Det dirrende bankende mosterhjerte glæder sig til høre nyt. Glæder sig til at blive beroliget. Glæder sig til at høre at pigen er glad og trives i alt det nye, selvom hun ikke forstår 2 ord i de første mange måneder. Sej tøs! Det var vemodigt at sige farvel, og mosteren er temmelig benovet over pigens mod.

Dagen i dag var en lang afskedsfest/åbent hus arrangement med lækker brunch, jordbærkager på terrassen og lækker mørbradgryde i blå himmel. Dejlig dag, selvom følelserne er blandede!

Mosteren er sent hjemme, på en gang både glad og lidt trist. I dag bliver der hevet en solskinsmenu frem fra skuffen. En menu der blev serveret her i huset for et par dage siden.En af familiens livretter. Helt klart. Sesam pommes frites og karbonader. Hertil tomatsalat med feta og hjemmerørt aioliAioli kan du sagtens lave af hjemmerørt mayonnaise men denne gode øko mayonnaise er altså rigtig fin at bruge.

DSC_6787

Hvis du vil lave mayonnaise selv, så er det faktisk rigtigt nemt. Du kan finde en opskrift lige her:

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

Jeg tilsatte 1 fed hvidløg til en lille skål aioli. Du kan lave den stærkere, hvis du synes.

I sådan et glas mayonnaise er der til MANGE portioner aioli. Glasset koster 20 kr. DSC_6792

DSC_6794 Uhm!

Aioli smager rigtigt god som dip til grøntsagsstave, som topping på en rejemad og også som dip til pommes frites og gerne sesam pommes frites.

Når vi får sesamfritter her i huset spiser vi gerne karbonader til. Det er børnenes livretter her og det er som om at de to retter følges godt ad sammen.


DSC_6797 Sesamfritter laver du sådan:

Pommes frites - ovnkartofler med sesam opskrift
Hjemmelavede pommes frites med sesam
Se opskriften her
Pommes frites med sesam

2 kg kartofler vaskes (lad gerne skrællen blive siddende).

Skær kartoflerne i stave og vend dem i rigeligt olie, salt/peber og rigeligt sesam. Steg dem i dit bedste aluminiumsfad, så kartoflerne bliver sprøde på alle sider. Vend dem flere gange undervejs. Steges ved 200 grader varmluft i 1 time ca.

Det er vigtigt at de er helt sprøde og spar ikke på olien! Rigeligt olie er hemmeligheden bag de allerbedste fritter. Jeg er ked af at sige det, men sådan er det. Øv også, når vi nu alle allerhelst gerne vil smide et par kilo!

Tomatsalaten var simpel. Tomater, forårsløg og feta og lidt olie og groft salt.

Tomatsalat med feta ost & basilikum - opskrift
En nem og lækker tomatsalat med feta puck ost og basilikum
Se opskriften her
Tomatsalat med feta & basilikum - nem opskrift

Sådan tryller man en let og lækker sommermenu. Jeg må sige at den hjemmerørte aioli var prikken over i’et her.

Skriv gerne lige hvis du har nogle tricks til hvordan man laver en nem, lækker og vellykket hjemmelavet mayonnaise ikke? Det skulle jo være så let og tricket hører jeg gerne om 😉Håber du har haft en dejlig dag i sommersolen 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.