Fedtfattige bananmuffins. Uhm her får du opskriften på lidt sundere bananmuffins bagt uden fedtstof. Der er chokolade og kardemomme i. Uhm nogle lækre kager.
Har du brune bananer på lager og lidt yoghurt eller kærnemælk, så spring på en portion af disse lækre bananmuffins med kardemomme.
Jeg elsker bare kager og brød med kardemomme, er du også fan?
Hvis ikke så kan du selvfølgelig sagtens bage muffins’ene uden kardemomme eller måske erstatte med f.eks. ingefær eller bare vaniljesukker.
Kardemomme og bananer klæder faktisk hinanden rigtigt godt, så har du endnu ikke prøvet denne version, så spring du bare på.
I dette lækre bananbrød, har jeg også eksperimenteret med bananer og kardemomme. Uhm en succes! 🙂
Muffins’ene smager dejligt og lidt af jul, så kommer du forbi opskriften ved juletid, så kan disse muffins fint bruges som julemuffins.
Hvis du elsker krydderkage, vil du være vild med disse muffins. Faktisk er de også fedtfattige.
De kan bages helt uden fedtstof, da bananer og yoghurt tilfører både fedt og sødme og gør muffins’ene ekstra saftige og lækre.
Hurtige muffins med kardemomme og banan og de smagte himmelsk! Kardemomme er GULD i bagværk og de duftede juleagtigt godt. En duft vi jo faktisk er ret vilde med hele året rundt også.
Dejen til muffins’ene kan røres sammen på få minutter – faktisk tog det kun under 10 minutter at lave dejen til disse muffins.
Disse muffins er fedtfattige og det er en genial stop-madspilds opskrift også. Du kan nemlig både få brugt dine brune bananer og en rest yoghurt/skyr/kærnemælk.Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Fedtfattige bananmuffins med chokolade og kardemomme – nem opskrift
Ingredienser
- 2 æg
- 175 gram sukker - du kan reducere sukkermængden, hvis du vil gøre dem lidt sundere
- 2 tsk vaniljesukker
- 2-3 mosede bananer. jo brunere bananer, så sødere er de
- 2 dl. yoghurt/tykmælk/kærnemælk eller andet surmælksprodukt. Mælk kan også bruges
- 300 gram mel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. kardemomme kan udelades eller erstattes med andet krydderi
- 2 spsk sirup både mørk og lys kan bruges. Kan udelades eller erstattes med honning.
- ½ dl olie eller smeltet smør kan udelades
- Evt: 100 gram grofthakket chokolade eller en chokoladefirkant på toppen - chokolade kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker og vaniljesukker. Tilsæt surmælksprodukt.
- Tilsæt mosede bananer. Bland mel/kardemomme/bagepulver og tilsæt. Tilsæt sirup og evt. ½ dl. olie (eller smeltet smør)
- Dejen kan fint røres bare med ske
- Hak evt. chokolade groft og tilsæt eller stop en chokoladefirkant ned i toppen
- Fyld dejen i muffinsforme af silicone allerhelst. Bruger du papirforme, så spray dem med sprayfedt først, ellers kan kagerne godt hænge i.
- Bag kagerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til dem undervejs. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
- Kagerne kan nydes både lune og afkølede
Noter
Muffins'ene er fryseegnede
Kardemomme kan udelades eller erstattes med andet krydderi
Al slags surmælksprodukt kan brugesNemme, svampede og fedtfattige muffin smed banan, kardemomme og chokolade. Kan også bages som hel banankage
Jeg havde en rest jordbæryoghurt der skulle bruges. Den havde lige overskredet datoen, men pyt, det kan nemlig fint bruges i bagværk alligevel.
Yoghurt og tykmælk er genialt at bage med, for det tilfører både fugt og saftighed og gør både kager og brød ekstra svampet og lækkert.
Man skal bruge ganske få ingredienser til disse muffins og de er super hurtige at lave.
Dejen bliver nem og lind at røre sammen og den kan fint røres bare med ske.Fyld dejen i muffinsforme af silicone allerhelst. Bruger du papirforme, så spray dem med sprayfedt først, ellers kan kagerne hænge i.
Sikke nemme kager.
Jeg var doven, så jeg stoppede bare en firkant ned oveni kagerne. Hak evt. chokoladen groft og tilsæt den til kagerne.
Det pyntede fint med en chokoladeknop synes jeg. Det var også lækkert med en chokoladekerne at arbejde sig ind imod. 🙂I ovnen er kagerne flotte og ranke, men de falder lidt sammen når de kommer ud af ovnen. Konsistensen er svampet og lækker – det skyldes både bananerne og tykmælken.r.
Her kan du se hvordan mine så ud.
Så er der serveret! Familiemedlemmerne blev hidkaldt af den liflige duft der spredte sig i huset.
Det er altid spændende om mine teenagere tør kaste sig ud i mine kageeksperimenter. Især hvis jeg eksperimenterer i den fedtfattige kategori.
Min datter udbrød straks i dag .”HVOR ER DE GODE!” – herligt med en ny bananmuffin succes!
Tit vil min datter gerne kommentere og vurdere. Hun elsker nemlig også at bage selv. Min søn nyder bare at spise kagerne og han kan godt spise MEGET kage, hvis de er gode nok. 🙂
Han kom jævnligt forbi kagefadet og snuppede kager i løbet af aftenen. Når en kage kan stoppes ind næsten i en mundfuld af et barn, så ved jeg bare at det er en kagesucces!! 😉Bananmuffins’ene er godkendt og kan anbefales.
De ryger ind i kategorien “Familiens favoritter”. Vi har TIT brune bananer i køleskabet og en sjat yoghurt eller tykmælk, så for os vil de være geniale og mon ikke også for dig?
Rigtig god fornøjelse med kagerne til dig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på bananmuffins her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.