Karrygryde med svinekød, kokosmælk, peberfrugt og pikantost

DSC_0342

I går hørte du om en lækker karrysuppe, smagfuld med rigelige mængder svinekød, kokosmælk og peberfrugt.

En nem og lækker suppe, der er hurtig at lave og hvor der bliver mad nok til flere dage. Jeg sluttede gårsdagens indlæg med en “cliffhanger”. Vi spiste ikke al suppen på dag 1, resten brugte vi til…….

DSC_0341

Jamen det står jo intet skrevet om nogetsteds at det skulle være forbudt, men til gengæld har jeg heller ikke hørt om andre der har kunnet finde på det? Du kender mig jo. Jeg forholder mig gerne antiautoritært til opskrifter og anvisninger og tager gerne chancer i mit køkken.

Altså….

Jeg jævnede resten af suppen og så spiste vi resten som en karrygryderet på dag 2 med ris til!

Det smagte fantastisk! Hvem siger at man ikke må og hvorfor skulle man dog ikke kunne jævne en suppe??

DSC_0338

Hermed er dette tip givet videre til dig, og det er da bare genialt. Med meget få anstrengelser kan du servere mad til to dage og alligevel meget forskellige retter.

….og hvordan laver man så den karrysuppe?

Suppe/karrygryde med svinekød, kokosmælk, peberfrugt og pikantost (4 pers. i 2 dage):

Du skal bruge:

2 spsk. smør

1 kilo skinkekød i strimler (mindre kan gøre det, du kan fint nøjes med halvdelen)

1 lille dåse kokosmælk

2 liter kogende vand

2 spsk. karrypulver, salt/peber

3 svinebouillonterninger

1 peberfrugt i strimler

3 grofthakkede løg

2 glas champignon incl. væde

1 Pikantost (fuldfed eller light)

Jævning

Tilbehør: Ris

DSC_0343

Sådan laver du karrysuppe/karrygryde med svinekød, kokosmælk, peberfrugt og pikantost:

  • Svits svinekød, karry og bouillonterninger i smør.
  • Svits løgene med.
  • Tilsæt grofthakket peberfrugt.
  • Hæld champignon ved incl. væde.
  • Tilsæt kokosmælk og kogende vand
  • Lad suppen simre minimum en halv time og gerne en hel.
  • Tilsæt pikantost. Det er et hit! Pikantosten blødgør, jævner og  “afrunder” suppen smagsmæssigt.
  • Hvis du vil nøjes med suppe kan du fint stoppe her. Hvis du vil lave karrygryde skal du såmænd bare jævne suppen.
  • Voila, så er der karrygryde!
Karrysuppe med svinekød, kokosmælk. peberfrugt og pikantost

Suppen serveres

Servér karrygryden med ris til og that’s it.

DSC_0344

Nemme hverdagsretter til dage hvor det skal gå rigtigt stærkt, og det skal det hos os for tiden. Sommertiden har smadret søvnmønstret, arbejdslivet trækker tænder ud og weekendens tur til Fyn trækker også stadigvæk sine spor.

Ingen piberi her, alt vel, men familien er kvast og kvadret. Kender du mon det? Giver den forskruede sommertid også dig lyst til at gå i seng med hønsene?

I morgen står vi op til en ny dag – begge to – ikke? 🙂

 

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Sysleren 28. oktober 2014 af 23:06- Svar

    Jeg elsker den slags retter, som man kan bygge videre til noget andet dagen efter. Det er gør altså rester lidt mere spændende. Jeg tror dog ikke, at jeg har lavet en suppe til en gryderet, men en tomatsovs er dog blevet til suppe mere end en gang.

    • Gitte Hansen 29. oktober 2014 af 20:53- Svar

      Hej Sysleren
      Ej hvor sjovt, jeg har aldrig lavet “genbrug” den anden vej rundt? Det må jeg da eksperimentere med. En kødsauce der bliver til en minestronesuppe f.eks.? GENIALT! Tak for din hilsen og din gode ide den anden vej rundt.
      Dejligt du har fundet vejen forbi min blog
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar