Karrygryde: svinekød i karry med ingefær, æble og kokosmælk

DSC_3954

karrygryde

Det går i hæsblæsende gear hos bagenørden. Jeg stormer afsted i arbejdslivet, cykler i stormvejr og så har jeg også stormet rundt i brillebutikker de sidste dage. Bagenørden er nu officielt en brilleabe!

Nå men nu til kødgryderne.

I dag skal du høre om Bagenørdens karrygryde: Svinekød i karrysauce bestående af kokosmælk, ingefær og æble. Retten var hurtig at lave og smagte FANTASTISK! Endnu bedre! Der var mad nok til to dage, så der var rigelig tid til brilleshopping.

DSC_3958

Her kommer opskriften på Bagenørdens karrygryde:

Du skal bruge: 

700 gram svinekød i tern

4 groftrevne løg

5 fed hvidløg

1 glas syltet peberfrugt (eller en rød peberfrugt)

1 glas champignon incl. væde

4 svinebouillonterninger

2 groftrevne æbler

1 spsk. karry,1 tsk tørret ingefær,1 knivspidst salt og peber.

2 små dåser kokosmælk

1 liter kogende vand

meljævning

lidt olie til stegning

DSC_3959Sådan gør du:

Brænd karryen af i lidt olie. Svits svinekødet med. Tilsæt bouillonterninger. Svits kødet til det har skiftet farve. Rør godt undervejs.

DSC_3920

Riv løg og æbler groft og tilsæt. Tilsæt friskpressede hvidløg. Tilsæt ingefær, salt og peber.

DSC_3929 DSC_3930 DSC_3931DSC_3932Tilsæt champignon på glas og peberfrugt i strimler. Tilsæt væden, den giver nemlig også smag. Tilsæt kogende vand.
DSC_3935 Lad karrygryden simre i en halv time ca. Gerne lidt mere.

Tilsæt 2 dåser kokosmælk, og jævn med meljævning. Smag til med salt og peber. Voila! En nem og lækker karrygryde blev tryllet frem.

DSC_3949Karrygryden kan nydes med ris eller pasta. Vi valgte pasta, selvom ris nok ville have passet bedre. Jeg dryssede med lidt ristede pinjekerner, som var tilovers fra sidste aftens spinatsalat-eksperiment. Det smager SÅ godt med f.eks. saltede peanuts eller pinjekerner ovenpå karryretter. Bare lige et tip

Retten smagte fantastisk lækkert, så den er hermed givet mine allerbedste anbefalinger. Den er er også smuk synes jeg? De syltede paprika/peberfrugter pynter gevaldigt på udseendet (og smagen også) synes jeg.

Jeg tænker at du også sagtens kan bruge friske røde peberfrugter, men de syltede har altså en særlig god smag til gryderetter, hvis man spørger mig.
DSC_3955

God fornøjelse med karrygryden! 🙂

Mere inspiration

7 Kommentarer

  1. Steen Myrhøj 17. oktober 2015 af 19:56- Svar

    Hej,

    Det smager ganske fint, men er du sikker på de 1,5 liter kogende vand. Burde det ikke være 1,5 DL ?

    Steen

    • Gitte Hansen 17. oktober 2015 af 21:09- Svar

      Hej Steen

      Kan godt forstå du undrer dig. Det er jo en kæmpe portion, til to dage, derfor den store mængde vand. Man kan sagtens nøjes med mindre, hvilket du nok også har gjort. Jeg har rettet opskriften til 1 liter vand og det bør kunne række. Det du’r jo ikke gæsterne klager over saucen er for tynd 😉
      Tak for din feedback og dejligt retten smagte dig
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Tina 3. juli 2014 af 20:30- Svar

    MUMS for en lækker ret.
    Jeg brugte dog mørbradbøffer og skiftede champignon ud med revet squash. Kom også frisk grøn chili i gryden. Lavede en kæmpe portion så der er mad til i morgen og en portion til fryseren.
    Tak for endnu en lækker opskrift.
    Tina

    • Gitte Hansen 3. juli 2014 af 21:47- Svar

      Hej Tina
      Superkreativt og sikke da gode ideer. Dejligt du improviserer. Uha jeg gad godt spise med ved dine kødgryder, lækre menuer du serverer.Skønt også med mad til flere dage, det elsker jeg også.
      Tusind tak for din feedback – den er guld værd 🙂
      God sommer til dig
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Karen 21. marts 2014 af 10:27- Svar

    Det ser lækkert ud – og mad til to dage er altid godt. Det behøver jo ikke være to dage i træk, når man har en fryser. Jeg er også vild med de syltede peberfrugter – ikke mindst på pizza – mumf.

    God weekend og vh/Karen

    • Gitte Hansen 21. marts 2014 af 21:29- Svar

      Hej Karen
      Tak – jamen det var også en virkelig lækker ret. Den skal du da også prøve at lave. Igen har vi samme smag. Syltede peberfrugter. Uhm! Har aldrig prøvet det på pizza, men det skal da absolut prøves! 🙂
      Rigtig god weekend til dig
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar