Karrykål. I dag får du opskriften på den populære ret med hvidkål stegt med karry – og bacon – i dagens anledning.Hjemme hos os elsker vi bare kål med karry – den nemme, sunde og billige ret med hvidkål.
Vi har efterhånden tilberedt den i mange afskygninger. I dag prøvede jeg at lave den med gulerødder og bacon, fordi disse ingredienser lige bød sig til i køleskabet.
Halløj en god idé! Det blev en super lækker ret.
Det er genialt at bruge bacon i karrykål, for den gode baconsmag steger så fint ind i karrykålen og efterlader en god kraftfuld røget smag.
Retten kan også laves med kyllingefars og kokosmælk eller hakket oksekød. Hakket svinekød eller hakket oksekød vil også passe fint og her også et tip om en lækker karrykål med skinke.
Karry kål kan laves både med hvidkål men prøv den også med spidskål – uhm et hit.
Karrykål kan laves på 1000 måder, med eller uden kokosmælk, med eller uden kød, som tilbehør eller som hovedret.
Retten er en meget billig ret at lave, den er sund og sætter derudover forbrændingen i vejret.
Der er en masse antioxidanter i karry og kål og derfor er karrykål også en ret der kan booste immunforsvaret. Retten er nem, både at tilberede og købe ind til.
Lav gerne retten sidst på måneden, hvis/når der er lavvande i kassen. En kæmpe portion karrykål til 4-6 personer personer vil kunne laves for 40 kr ca og så vil portionen endda række til 2 dage.
Vælg gerne en årstid hvor hvidkål er sæsongrønt – så er det ekstra billigt at købe.
Supplér gerne retten med gulerødder i små tern, det gør retten ekstra sund, fyldig og farvestrålende.
Opskriften på dagens ret med hvidkål, bacon og gulerødder får du lige her:
Karrykål – få en god nem opskrift på hvidkål med karry & bacon hér
Ingredienser
- 300 gram bacon i tern kan udelades
- ⅔ fintstrimlet hvidkål du kan sagtens bruge et helt hvidkål, hvis du har plads i din gryde. Spidskål kan også bruges
- 6 gulerødder i tern kan erstattes af f.eks. porrer eller andre grøntsager
- 2 store løg
- 1 bouillontern
- 3 spsk karry hvis det er den stærke ostindiske, skal du kun bruge den halve mængde
- 2½ dl kogende vand
Sådan gør du
- Find en stor stegegryde frem (hvidkålen fylder meget)
- Svits bacon, til fedtet er svitset væk.
- Tilsæt bouillontern, salt/peber og karry.
- Tilsæt løg og svits dem med, til de er klare.
- Tilsæt gulerødder og fintsnittet hvidkål.
- Rør godt og tilsæt kogende vand.
- Lad retten simre under låg, til det meste vand er kogt væk. Det tager ca. 15-20 minutter.
Noter
Kål i karry med bacon og gulerødder – nemt, sundt og billigt at lave
Har du travlt i køkkenet en hverdag, er karrykål et genialt bud.
Hvis du tilbereder retten med kokosmælk, bliver smagen “rundere” og denne version er også hit. Man kan lave karrykål på så mange lækre måder f.eks. denne variant med pølsestykker?
Da jeg var barn puttede min mor frikadeller ned i karrykålen. Det var også rigtigt lækkert, for frikadellerne fik jo derved den lækre karrysmag. Det barndomstip må jeg huske næste gang 🙂
Her kan du se billeder af hvordan man laver karrykål med bacon og gulerødder her:
Så er der serveret. Karrykål med bacon og gulerødder.
Prøv også denne opskrift på brunkål med bacon. Det smager super godt.
God fornøjelse med retten hjemme hos dig 🙂
Få inspiration til flere opskrifter med karrykål her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Hej Gitte. Tak for alle dine skønne opskrifter. Jeg bruger dem tit for der er så stor variation. Måske husker jeg forkert men har du lagt en opskrift på facebook af karrykål med porre i ? Hvis ikke kan man så putte porre i udover de andre ingredienser. VH Lotte