Karrysuppe med svinekød, kokosmælk, peberfrugt og pikantost

  • Karrysuppe med svinekød, kokosmælk. peberfrugt og pikantost

Karrysuppe med svinekød, kokosmælk. peberfrugt og pikantost

Det er efterår. Sommertiden er gået i vinterhi, det er MØRKT når man cykler hjem fra aftenvagten. Det er mildt for årstiden, javist, men derfor kan man jo godt klaprefryse alligevel?

Det er suppetid – efterår er suppernes årstid.

Det er også suppe du skal høre om i dag. En lækker karrysuppe. Ideen til den udsprang af denne pakke skinkestrimler med grøn karrrypasta. Små fine skinkestrimler i den lækreste karrymarinade. En pakke på tilbud til ingen penge som “Stop madspild – se dato” – jeg købte to pakker og lavede en kæmpe portion suppe. Kan du ikke lige finde skinkestrimler med karrypasta, kan du købe skinkestrimler naturel og så selv tilsætte pastaen eller tilsætte 1 spsk. ekstra karrypulver.

Vi havde mad nok til to dage og nu får du lige en cliff-hanger: Dag 2 blev retten forvandlet fra suppe til…..? ja hvad spiste vi mon på dag 2? Du får svaret i morgen 😉DSC_0028

Her kommer opskriften på karrysuppe med svinekød, kokosmælk, peberfrugt og pikantost (4 personer i 2 dage):

Du skal bruge:

2 spsk. smør

1 kilo skinkekød i strimler (mindre kan gøre det, du kan fint nøjes med halvdelen)

1 lille dåse kokosmælk

2 liter kogende vand

2 spsk. karrypulver, salt/peber

3 svinebouillonterninger

1 peberfrugt i strimler

3 grofthakkede løg

2 glas champignon incl. væde

1 Pikantost (fuldfed eller light)

Karrysuppe med svinekød, kokosmælk. peberfrugt og pikantost

Sådan laver du karrysuppe med svinekød, kokosmælk, peberfrugt og pikantost:

  • Svits svinekød, karry og bouillonterninger i smør.
  • Svits løgene med.
  • Tilsæt grofthakket peberfrugt.
  • Hæld champignon ved incl. væde.
  • Tilsæt kokosmælk og kogende vand
  • Lad suppen simre minimum en halv time og gerne en hel.
  • Tilsæt pikantost. Det er et hit! Pikantosten blødgør, jævner og  “afrunder” suppen smagsmæssigt.
  • Jævn evt. suppen lidt, hvis du synes den er for tynd.
  • Smag suppen til, til dine smagsløg er tilfredse 🙂

Det bliver en god fyldig og mættende suppe, så fyldig at du næsten ikke behøver brød til. Selvfølgelig er det lækkert hvis du orker at bage et suppebrød til, og du kan finde mange opskrifter til inspiration her på bloggen

En lækker suppe blev det og så rasende let at lave også. Hermed er endnu et efterårs-suppe-hit givet videre

Ja og hvad mon vi stillede op med resten af suppen? Denne cliffhanger hænger helt til i morgen. Uha kan du mon sove i nat?? Jeg skal nok love at bringe afsløringen i morgen 😉

DSC_0331

Læg en kommentar