Kartoffelfad & kyllingefilet i baconsvøb

Kartoffelfad & kyllingefilet i baconsvøb DSC_1683

Her får du lige et tip til en nem, lækker og rimeligt fedtfattig ret. En “alt-i-en-ret” hvor både kød og tilbehør laves færdig i et fad. Retten er ret enkel og består af ganske få ingredienser. Det er nemt at købe ind til denne ret 🙂

Opskriften finder du her:  

1½-2 kg kartofler (lidt afhængig af hvor mange munde der skal mættes?)

4 rødløg

2 peberfrugter (rød+gul)

500 gr kyllingeinderfilet eller kyllingeschnitzler

1 pakke bacon

Olie, salt, peber og paprika eller andet yndlingskrydderi

Fremgangsmåde: 

Skræl kartoflerne og skær dem i både. Du bør nok give dem et kog på 5-10 minutter inden de bliver brugt som bund i dit kartoffelfad. Da jeg lavede retten blev kyllingen færdig før kartoflerne, med det resultat at mine kartofler ikke blev helt så sprødstegte som jeg gerne ville have dem. Jeg tænker, at hvis du giver dem et opkog, så kommer det til at passe lidt bedre?

Brug gerne et slip-let aluminiumsfad. Så bliver dine kartofler også sprøde i bunden.

DSC_1640 Vend kartoflerne med olie og salt og peber. Jeg har brugt min italienske peberolie, hvilket tydeligt kan ses af de hele peberkorn der kom med på billederne 🙂

Tilsæt herefter rødløg i både og peberfrugt i smalle strimler. Bagte rødløg smager FANTASTISK! men mit råd til dig er :  Brug en rød eller gul peberfrugt, og ikke en grøn som jeg. En grøn bliver nemt lidt bitter og smager måske i virkeligheden kun allerbedst på en ostemad?

Jeg brugte disse grøntsager fordi jeg lige havde dem i grøntsagsskuffen. Jeg tænker at du kan bruge alle mulige andre grøntsager? Gulerod, rodfrugter, almindelige løg, tja kun fantasien sætter vel grænser her? DSC_1643 Sæt kartoffelfadet ind i ovnen på 175 grader varmluft imens du gør kyllingefiletterne klar.

Jeg klippede baconen halvt over og snurrede ½ stykke bacon omkring hvert stykke kyllingefilet. Hvis du bruger hele kyllingeschnitzler kræves der nok et helt stykke bacon pr. schnitzel? Husk at krydr kyllingestykkerne godt først inden du vikler bacon omkring.  DSC_1646 DSC_1648 Kyllingestykkerne lægges godt tilrette på kartoffel/grøntsagsfadet. Krydr det hele godt inden fadet sættes i ovnen igen. Jeg brugte pommes frites krydderi (ja hvorfor ved jeg egentlig ikke. Man kunne have brugt paprika, timian, tja eller hvad ville passe godt tænker du?)DSC_1649 Fadet sættes i ovnen i 15 minutter i første omgang. Fadet tages ud og kartoflerne og kyllingestykker vendes rundt. Fadet steger videre i 15 minutter. DSC_1672 Hvis du synes dine kyllingestykker begynder at se lidt for færdige ud, kan du evt tage dem ud og holde dem varme i dækket med staniol. Fyr imens gerne kartoflerne op på 225 grader varmluft, så de kan blive sprødstegte. Ovnkartofler skal have minimum 45 grader. Undgå gerne at kartoflerne ligger alt for meget i lag. Så skal de nemlig have længere tid. DSC_1673 Kyllingestykkerne blev fine og kartoflerne gennemstegte men som sagt ikke helt så sprødstegte som jeg gerne ville have haft dem. Min familie synes at jeg er meget vanskelig og svær at gøre tilfreds. Næh nej forholder mig bare kritisk og konstant evaluerende i mit køkken 😉DSC_1674 DSC_1678Vi spiste også en bønnesalat til kartoffelfadet. Jeg synes ikke at der var helt grøntsager nok  til denne Dagens Ret.  En bønnesalat er ultralet at lave: Kogte bønner, tomater, rødløg og en marinade af olivenolie, dijonsennep, hvidvinseddike, hvidløgspeber og salt. Lav gerne salat af en hel pose frosne bønner. Er der en rest til dagen efter, smager den faktisk allerbedst der 🙂
DSC_1679 Sprøde kyllingestykker med bacon omkring. Haps. Der var rift om dem og vi måtte rationere. Min familie kunne have spist 1 kilo kylling tilberedt på den måde, hvis de fik lov 😉DSC_1680 Moren var skrap. Der skulle spises kartofler til 🙂

Synes du retten mangler lidt sauce, kan du lave en koldrørt cremefraiche dressing til (brug gerne tykmælk i stedet. Der er mindre kalorier i og smagsmæssigt er det også fint). Du kunne også lave et hurtigt brev knorr cabaretsauce til?

Vi undlod saucen og klarede det fint 😉

DSC_1684Velbekomme 🙂

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Lis 3. december 2015 af 14:22- Svar

    De er nu 2. gang, jeg laver denne lækre ret.
    Den smager fortrinligt, er mættende og fedtfattig – og let at lave.
    Tak for opskriften, som er blandt favoritterne heri huset

    • Gitte Hansen 3. december 2015 af 20:32- Svar

      Hej Lis
      Det lyder da bare rigtigt godt. Ja dejligt med en lækker mættende ret. Tusind tak for din tilbagemelding – det var rigtigt sødt af dig at skrive 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Toby 11. september 2013 af 18:21- Svar

    Er det ikke længe at give kyllingeinderfilet i alt 30 minutter i ovnen (2x15min)? Jeg plejer at give dem MAX 15 min i alt.

    • Gitte Hansen 11. september 2013 af 22:05- Svar

      ja det kan da godt være, men de smagte nu ganske glimrende. Fortsæt du bare med 15 minutter hvis du synes det passer bedre.
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Karen Thulesen 12. februar 2013 af 11:09- Svar

    Lyder lækkert – kunne godt være menuen i aften. I stedet for at give kartoflerne et opkog, kunne man jo i første omgang give kartoflerne 20-25 min i ovnen, dernæst grøntsagerne ovenpå, og så til sidst de små kyllingestykker. Sådan en trinvis raket.

    • Gitte Hansen 12. februar 2013 af 11:24- Svar

      Ja Karen du har ret. Det var nok en bedre idé. Tak for det gode forslag og god fornøjelse med din menu i aften 🙂 Dejligt du har lyst itl at kigge med her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar