Kartoffelfrikadeller – smørstegte, sprøde og lækre

  • Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre

Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækreNæste gang du serverer kartoffelmos, så lav endelig en stor portion. Hvorfor mon det? Tjo fordi så er du så heldig at du dagen efter kan trylle de lækreste, sprøde kartoffelfrikadeller af resten. De smager skønt til alle kødretter, en lækker steg måske og med en god sauce til?

Det allerfineste stop-madspilds-initiativ og så er “frikadellerne” forresten også mega-nemme at lave.  Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækreOpskriften er enkel og kræver meget få ingredienser.  Du får den lige her:

Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 10-12 stk.
Det skal du bruge:
  • 3-4 dl kartoffelmos (alternativt kog kartoffelmos af 6-7 kartofler, lidt mælk og en god smørklat)
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • 4 spsk rasp
  • 1 fintrevet løg
  • Rigeligt salt/peber
  • Evt. lidt friskhakkede krydderurter eller andre krydderier måske: paprika
  • Smør til stegning
Sådan gør du:
  1. Bland alle ingredienser godt sammen. Dejen skal være godt fast i det.
  2. Steg kartoffelfrikadellerne i rigeligt smør ved middel varme. Form "frikadellerne" med en ske. Dyp evt. skeen i smeltet smør, så slipper "mosen" bedre.
  3. Steg frikadellerne 4-5 minutter på den ene side, før du vender dem. Stegeskorpen skal være gylden og sprød og hvis du vender dem for tidligt, kan de være så porøse at de falder fra hinanden.
  4. Steg dem godt gyldne på begge sider og vend dem flere gange.
  5. Serveres rygende varme.

Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækreEn lækker måde at få tryllet nyt liv i din daggamle kartoffelmos på. “Frikadellefarsen” er hurtigt rørt sammen og du kan fint tilsætte lidt friske krydderurter, hvis du synes? Du bestemmer.

Vi spiste karoffelfrikadellerne til resten af denne lækre rådyrkølle. Der var en stor portion flødesauce tilbage og det var en perfekt servering til de sprøde kartoffelfrikadeller.

Dyrekølle med bacon og hvidløg – langtidsstegt i stegeso

Brug endelig rigeligt smør når du steger “frikadellerne” – smørret giver nemlig både sprødhed og smag og så undgår du også at de vokser fast i panden. Uhm – en lækker servering. Perfekt stop madspilds-initiativ.  🙂Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre

Arbejdsprocessen er rigtig nem og du kan se billeder fra start til slut lige her:

Rigtig god fornøjelse med de lækre, sprøde kartoffelfrikadeller. Håber de vil smage dig godt 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Jenny 12. november 2017 af 16:39- Svar

    Hej Gitte
    Et godt trick er at komme rygeost i, den røgede smag gør virkelig noget.

    • Gitte Hansen 12. november 2017 af 21:24- Svar

      Hej Jenny
      Tak for tippet , det ville jeg aldrig selv tænkt mig til, så det var pænt af dig at tippe mig om den gode ide. Tak Jenny 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jytte Bruun 4. november 2017 af 13:54- Svar

    Kære Gitte
    Det du laver og sætter på,ser altid lækkert ud
    Jeg har lavrt nogle af dine tig,det er dejligt nemt
    En kærlig hilsen
    Jytte

    • Gitte Hansen 4. november 2017 af 20:10- Svar

      Hej Jytte
      Tusind tak skal du have – det glæder mig.
      Tak for din søde tilbagemelding og god fornøjelse med kødgryderne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar