Kartoffelgratin. Uhm – i dag får du opskriften på den lækreste kartoffel gratin med bacon og ost. Her kommer du til at høre om en vaskeægte gratin succes!. Gratin med revede kartofler, bacontern og revet ost.
Kartoffelgratinen er nem og hurtig at lave og du skal kun bruge ganske få enkle ingredienser.
Halløj en skøn ret! Er du vimmer hvor vi storspiste her i familien, da den blev serveret herhjemme sidste weekend.
Der var jubel omkring middagsbordet! Både børn og voksne elskede den! Vi har fået en ny livret i familien. 🙂
Retten vil med garanti vække jubel i din familie. Den kan fungere fint som hovedret alene, serveret med salat til.
Du kan også servere den som kartoffel tilbehør, til en god steak eller oksesteg måske? Den vil passe godt til mange retter.
Du skal dog skrælle MANGE kartofler til retten.
Det er vildt så mange kartofler I vil kunne spise, når de serveres som kartoffelgratin med bacon og ost.
Når først du har klaret kartoffelskrælningen og rive-arbejdet, så klarer ovnen resten af arbejdet. Har du en køkkenmaskine, så brug den gerne som hjælper.
Opskrift på den lækre gratin med kartofler er nem og du får den lige her
Kartoffelgratin med bacon og ost – få opskriften på gratin med kartofler her
Ingredienser
- 2 kg revne kartofler skrællede og revne.
- 2 store store revne løg
- 4 fed pressede hvidløg kan udelades
- 200 gram bacon i tern
- 2½ dl mælk/fløde fløde giver bedst resultat, men mælk kan også bruges
- 100 gram revet ost eller gerne mere
- Salt/peber
- 1 tsk tørret paprika kan udelades
- 10 gram smør
Sådan gør du
- Riv kartofler og løg. Brug gerne minihakker/køkkenmaskine.
- Hæld kartofler og løg i et stort smurt ildfast fad. Brug evt. gerne to fade, så større overflade, jo sprødere gratin.
- Bland med friskpressede hvidløgsfed.
- Tilsæt bacontern, kryddderi og revet ost. Bland godt. Bacon skal ikke steges først
- Hæld mælk/fløde ved. Fløde bliver en tand for meget tænker jeg, mælk var fint.
- Læg smørklatter på toppen. Brug gerne en ostehøvl, til at "høvle" tynde smørskiver.
- Gratinér kartoffelfadet i ovnen minimum 45 minutter v. 175 grader varmluft, eller til toppen er gylden og sprød.
- Servér gerne med en grøn salat til.
Noter
Kartoffel gratin med bacon og ost – nemt og lækkert kartoffeltilbehør. Til hverdag og fest
Retten er ultra nem at lave, og den smager SP lækkert. Indrømmet, den er jo nok ikke den sundeste ret.
Riv evt. gerne gulerødder eller andre rodfrugter i. Det tror jeg vil smage lækkert og også gøre retten lidt sundere
Her ser du hvor nemt det er at lave retten:
Sådan laver du kartoffelgratin – se billederne her:
Kartoffelgratin ved jeg ikke om retten kan kaldes, men skal vi ikke bare sige den hedder det?
Måske der kræves æg før det er en gratin? Jeg er blevet god til at sige pyt – også i gratinsammenhæng.
Du kan være sikker på succes, hvis du laver denne gratin med kartofler.
Retten er faktisk nem både at lave og købe ind til. Den vil være et hit at servere som tilbehør til aftensmaden en hverdag.Den vil også være fin i weekenden, hvis I skulle få gæster?
Jeg håber du har en god stor minihakker eller en køkkenmaskine til at hjælpe dig? Ellers er der risiko for at du kan blive lam i armen af at rive alle de kartofler på et rivejern.
Det kan dog sagtens lade sig gøre. Jeg lover dig, at det er alle anstrengelserne værd. 🙂
Rigtig god fornøjelse med den dejlige kartoffelgration – jeg er sikker på at I bliver kæmpefand hjemme hos jer.
Velbekomme dig/jer og her lige en hyggelig hilsen fra Kallehunden. Åh hvor den nyder efteråret foran brændeovnen og i sofaens tæpper. 🙂
Er kartoflerne med eller uden skræl?
Jeg forsøgte mig med denne opskrift forleden. Jeg rev kartoflerne i god tid, cirka 1-2 timer før middag, da jeg havde travlt senere på aftenen. Jeg satte den rå ret i køleskabet. Kartoflerne nåede desværre at blive grå fordi de blev revet tidligt (læste jeg mig til senere) – og måske er det årsagen til, at retten mislykkedes for mig? Kartoflerne forblev totalt rå, selv om jeg endte med at give retten dobbelt den tid du skriver. Kan jeg have gjort andet forkert?
Ser så lækker ud, vil gerne lykkes med det 🙂
Der står ikke noget om i opskriften at bacon skal steges inden det kommer i fadet. Men mon ikke det skal det🤔kan se der er en anden der har spurgt, men ingen svar
Skal snøret dække hele tippen eller bare spredes ud ?
Hej
Har brugt kartoffel gratinen som topping på cottage eller shepardspie
Det ser lækkert ud.
Jeg tænker på, om kartoflerne skal være rå og om baconen skal være stegt, inden det kommer i fadet? 🙂
Jeg vil bare ønske dig RIGTIG GOD BEDRING….??????
God bedring.
Jeg tænker, at man kan erstatte kartoflerne med selleri eller blomkål, og få en ok sund ret ud af det (jeg er IKKE på lchf, synes bare det lyder godt). Mht kartoffelgrød, så betyder sorten meget, nogle koger ud, andre beholder fasonen. Ren mælk skal evt. Have lidt jævning, og mere salt.
Kram til dig – du er så sej at du visker dine sårbar side. Håber snart du er ovenpå igen
Kære Gitte.
Jeg håber, de snart får styr på blodtrykket, så du kan komme på højkant igen. Vi savner bloggen, men venter selvfølgelig på, at du kommer frisk tilbage 😘
Forsøgte med opskriften her til aften, men det endte med at være en kartoffelgrød uden nogen sønderlig smag… Ærgerligt! Det så ellers så lækkert ud på billedet 🙂