Kartoffelgratin. Uhm – i dag får du opskriften på den lækreste kartoffel gratin med bacon og ost. Kartoffelgratin med bacon og ostHer kommer du til at høre om en vaskeægte gratin succes!. Gratin med revede kartofler, bacontern og revet ost.

Kartoffelgratinen er nem og hurtig at lave og du skal kun bruge ganske få enkle ingredienser.

Halløj en skøn ret! Er du vimmer hvor vi storspiste her i familien, da den blev serveret herhjemme sidste weekend.

Der var jubel omkring middagsbordet! Både børn og voksne elskede den! Vi har fået en ny livret i familien. 🙂

Retten vil med garanti vække jubel i din familie. Den kan fungere fint som hovedret alene, serveret med salat til.

Du kan også servere den som kartoffel tilbehør, til en god steak eller oksesteg måske? Den vil passe godt til mange retter.

Du skal dog skrælle MANGE kartofler til retten.

Det er vildt så mange kartofler I vil kunne spise, når de serveres som kartoffelgratin med bacon og ost.

Når først du har klaret kartoffelskrælningen og rive-arbejdet, så klarer ovnen resten af arbejdet. Har du en køkkenmaskine, så brug den gerne som hjælper.Kartoffelgratin med bacon og ost

Opskrift på den lækre gratin med kartofler er nem og du får den lige her

Kartoffelgratin med bacon og ost – få opskriften på gratin med kartofler her

Kartoffelgratin med ost og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg revne kartofler skrællede og revne.
  • 2 store store revne løg
  • 4 fed pressede hvidløg kan udelades
  • 200 gram bacon i tern
  • dl mælk/fløde fløde giver bedst resultat, men mælk kan også bruges
  • 100 gram revet ost eller gerne mere
  • Salt/peber
  • 1 tsk tørret paprika kan udelades
  • 10 gram smør

Sådan gør du

  • Riv kartofler og løg. Brug gerne minihakker/køkkenmaskine.
  • Hæld kartofler og løg i et stort smurt ildfast fad. Brug evt. gerne to fade, så større overflade, jo sprødere gratin.
  • Bland med friskpressede hvidløgsfed.
  • Tilsæt bacontern, kryddderi og revet ost. Bland godt. Bacon skal ikke steges først
  • Hæld mælk/fløde ved. Fløde bliver en tand for meget tænker jeg, mælk var fint.
  • Læg smørklatter på toppen. Brug gerne en ostehøvl, til at "høvle" tynde smørskiver.
  • Gratinér kartoffelfadet i ovnen minimum 45 minutter v. 175 grader varmluft, eller til toppen er gylden og sprød.
  • Servér gerne med en grøn salat til.

Noter

Baconternene skal ikke steges på forhånd
Rettten smager allerbedst på tilberedningsdagen, men den kan genopvarmes dagen efter
Du kan rive lidt rodfrugter/gulerødder i retten, for at gøre den lidt sundere. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kartoffel gratin med bacon og ost – nemt og lækkert kartoffeltilbehør. Til hverdag og fest

Kartoffelgratin med bacon og ost - opskriftRetten er ultra nem at lave, og den smager SP lækkert. Indrømmet, den er jo nok ikke den sundeste ret.

Riv evt. gerne gulerødder eller andre rodfrugter i. Det tror jeg vil smage lækkert og også gøre retten lidt sundere

Her ser du hvor nemt det er at lave retten:

Sådan laver du kartoffelgratin – se billederne her:

Kartoffelgratin ved jeg ikke om retten kan kaldes, men skal vi ikke bare sige den hedder det?

Måske der kræves æg før det er en gratin? Jeg er blevet god til at sige pyt – også i gratinsammenhæng.Kartoffelgratin med bacon og ost

Du kan være sikker på succes, hvis du laver denne gratin med kartofler.

Retten er faktisk nem både at lave og købe ind til. Den vil være et hit at servere som tilbehør til aftensmaden en hverdag.Den vil også være fin i weekenden, hvis I skulle få gæster?

Jeg håber du har en god stor minihakker eller en køkkenmaskine til at  hjælpe dig? Ellers er der risiko for at du kan blive lam i armen af at rive alle de kartofler på et rivejern.

Det kan dog sagtens lade sig gøre. Jeg lover dig, at det er alle anstrengelserne værd. 🙂


Kartoffelgratin med bacon og ost
Rigtig god fornøjelse med den dejlige kartoffelgration – jeg er sikker på at I bliver kæmpefand hjemme hos jer.

Hvis du savner mere inspiration til lækkert kartoffeltilbehør, så klik her og se mange flere opskrifter med kartofler til hverdag og fest.

Velbekomme dig/jer og her lige en hyggelig hilsen fra Kallehunden. Åh hvor den nyder efteråret foran brændeovnen og i sofaens tæpper. 🙂2015-10-02 19.10.27


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.