Kartoffelpizza med havregryn og durummel – nem og lækker

  • Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækker

Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækkerEr du også vild med kartoffelpizza? Det er vi her i familien og vi spiser tit kartoffelpizza, til stor glæde for os alle.

Pizzadejen vi oftest bruger, er den særligt nemme slags der bare skal smøres på pladen. Du slipper for at ælte, trille og udrulle. En dejspartel og vupti, kan dejen trækkes på bagepladerne. Det er SÅ nemt! Vi laver tit 2-3 bageplader af gangen, for så er der nemlig pizza til 2 dage (eller til frokostpizza dagen derpå).

Jeg varierer ofte dejen med diverse gryn og melsorter og den dej du skal høre om i dag er med havregryn og durummel. Dejen har lidt bid og det kan vi godt lide. Rent hvidt mel synes vi ikke mætter så godt.

Du bestemmer helt selv, hvad din pizzadej skal bestå af. Erstat gerne havregryn i dejen her med 2½ dl ekstra hvedemel (eller fuldkornshvedemel/grahamsmel ell. lign). Du kan også prøve en variant med rugmel? Det giver også en super lækker pizza 🙂Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækkerTricket bag en lækker kartoffelpizza er milimeter-tyndt skårne kartofler og en masse olie. Så har jeg løftet lidt af sløret 🙂

Er du ikke fan af kartofler på din pizza, kan du sagtens erstatte med anden yndlingspizzafyld efter eget valg: tomat/mozzarella, skinke/champignon/ananas, pepperoni, oksekød?

Du får opskriften på kartoffelpizzaerne her. Der bliver en-to pizzaer af denne portion – alt efter hvor tynde/tykke du ønsker pizzaerne og hvor godt det lykkes dig at trække dejen tyndt ud på bagepladen.Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækker

Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækker
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 2 pizzaer
Det skal du bruge:
  • Dej:
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl. havregryn (kan erstattes af fuldkornshvedemel, rugmel, grahamsmel ell. andet)
  • 2½ dl durummel
  • 2½ dl hvedemel
  • Fyld:
  • 8-12 kartofler i ultratyndt skårne skiver
  • Frisk timian/ rosmarin (tørret kan også bruges)
  • Evt. bacontern
  • Evt. skiver af rødløg
  • Salt/peber
  • Olie
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i den lunkne vand
  2. Tilsæt salt, sukker og citronsaft.
  3. Tilsæt havregryn og rør herefter resten af melen ud heri.
  4. Lad gerne dejen lynhæve 20 min. i ovnen v. 30 grader varmluft (du kan springe dette punkt over, hvis du er i tidspres).
  5. Beklæd to bageplader med bagepapir og træk dejen herpå med en dejspartel¨- brug gerne olien til at glatte dejen ud med
  6. Lad gerne pizzaerne speedhæve 20 min. ved 30 grader varmluft i ovnen igen.
  7. Snit kartoflerne i tynde skiver og fordel dem på pizzaerne i et tyndt lag
  8. Drys med salt/peber og dryp med ekstra olie.
  9. Fordel evt. bacontern og/eller skiver af rødløg på toppen
  10. Fordel rosmarin/timiankviste på toppen
  11. Varm ovnen op til 225 grader varmluft og bag pizzaerne minimum 20 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
  12. Nydes straks
  13. Servér gerne gulerodsstave og pesto til

Kartoffelpizzaerne smager bedst, hvis du har tålmodighed nok til at vente på, at kartoffelskiverne er helt sprøde på toppen. Vær gerne rundhåndet med olien – så bliver kartoflerne også aller sprødest.

Rosmarin passer rigtigt godt til kartoffelpizza, men timian eller oregano kan også bruges. Brug gerne friske krydderurter. Du kan også lave en hvidløgsdyp og smøre på?Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækker

Kartoffelpizzaer er lækre og du skulle næsten prøve en version med bacontern på toppen. Rødløg fungerer også rigtigt fint på kartoffelpizzaer. De kan også sagtens laves “au naturel” og nøjes med kartoflerne.

Det er en ultrabillig ret, at lave kartoffelpizza, så er der lavvande på madbudgettet, er kartoffelpizza er godt bud. Jeg er sikker på, at din familie vil være fan?

Skulle der være rester, fungerer pizzaen så fint i madpakken dagen efter. Du kan også overraske dine frokostgæster med en kartoffelpizza en dag? Servér f.eks. et par bageplader på et buffetbord ell. lign – de vil forsvinde hurtigt.

Fyldet kan jo varieres i det uendelige. Et af vores yndlings-pizzabrød er dette med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp. Uhm. Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækkerHverdagen starter igen nu og med kartoffelpizzaen er vi klar med én af de nemme hverdagsretter. Skønt med retter der kan laves på ingen tid og hvor der bliver rigeligt til to dage.

En skøn påskeferie er til ende og jeg er komplet afslappet og nede i gear. Mit hoved, min krop og min sjæl er komplet renset ud. Jeg synes vi har fået så meget ud af fridagene – afslapning, familiebesøg, kagebag, lækkert mad, samvær, grin, glæde og gode energier. Ahhh. Jeg er komlet ladet op – og ruster mig til hverdagen.

I mit sidste indlæg lød det vist lidt som om jeg frygter hverdagene og kun er lykkelig i mine ferier. Sådan er det absolut ikke. Jeg er storfan af mit arbejde og nyder samværet med mine kolleger og bibliotekets brugere. Jeg er totalt vild med de udfordringer mit arbejde giver mig og ville slet ikke kunne undvære det. Jeg er klar til i morgen. Håber du har det på samme måde 🙂

Dejligt du har hængt på, på bloggen, her i ferien. Jeg har hygget mig med dine besøg her og med dine små hilsner både her og på bloggens side på Facebook

Jeg håber du har haft den skønneste påskeferie.

Mange hilsner Gitte

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Erik Brejner 20. april 2017 af 17:55- Svar

    Trøffelolie på kartoffel pizza – når den er færdig.

    • Gitte Hansen 21. april 2017 af 21:28- Svar

      Hej Erik
      Tak for tippet Erik – jeg vil prøve at se om jeg kan få fingre i noget trøffelolie – hvor køber du det henne monstro?`
      Tak for din hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar