Kartoffelpølselivret og bagte gulerødder med sesam

DSC_4773

I aften er der lidt ekstra liv i huset. Sønnikke har kammeraten på besøg til overnatning. Forældrene skal til Bruce Springsteen koncert (ligesom resten af det meste af Jylland). Drengene hygger sig helt vildt!

Når sønnikes bedste ven er på besøg plejer vi at kredse lidt om livretterne, hvidt brød, kage o.a.

Således også i dag. Der blev lavet en af familiens absolutte yndlingsfavoritter. “Mors sprøde kartoffelpølseret”.

Den slår næsten alt! Det er børnene der har døbt retten, da de var små. De ELSKER den. Især hvis den får så lang tid i ovnen, at både kartofler og pølsestykker bliver sprøde.

stegte kartofler med pølser og paprika sprød kartoffelret med pølser retter med få ingredienser pølser ovnstegte kartofler med pølser og paprika kartofler kartoffelfad med pølser hjemmelavede pommes frites kartofler med pølsestykker billige retter billige aftenretter  Sprød ovnstegt kartoffelpølselivret med paprika og olie

TRE KILO KARTOFLER blev der skrællet. (vi var 5! heriblandt to sultne teenagedrenge)

Der går VILDT mange kartofler til, til denne ret. Skræl overdrevent mange. Appetitten er stor og glubende, når denne ret stilles på bordet. Er der en rest, kan den varmes i mikrobølgeovnen af hjemvendte skolebørn dagen efter.

800 gram pølser i skiver.

3 spsk. paprika.

1 dl. olie.

Sådan laver du “kartoffelpølselivretten”:

Kartofler i tern, pølser i skiver, vendes rundt med olie, paprika og salt.

Steges minimum 1 time ved 225 grader varmluft i dit bedste aluminiumsfad (så kartoflerne bliver sprøde under bunden).

Kartoflerne vendes rundt flere gange undervejs.

Voila. Så let laver man en familiefavorit.

stegte kartofler med pølser og paprika sprød kartoffelret med pølser retter med få ingredienser pølser ovnstegte kartofler med pølser og paprika kartofler kartoffelfad med pølser hjemmelavede pommes frites kartofler med pølsestykker billige retter billige aftenretter  Sprød ovnstegt kartoffelpølselivret med paprika og olie

Altså for drengenes skyld havde jeg ikke behøvet at lavet grøntsager til kartoffelpølselivretten, men der er ALTID grøntsager på bordet hos os. Hvis ikke der indgår grønt i hovedretten, laver jeg det altid som tilbehør. Glorien pudses lige, men jeg savner faktisk grønt til maden, så ikke noget med at springe over.

Er batterierne flade en dag, og orker jeg ikke at snitte, skrælle og hakke, så kan vi i en snæver håndvending åbne en dåse majs (og stege majskernerne i ovnen med lidt smør og salt) eller spise kernerne au naturel. I dag snittede vi også en agurk til stave, og den forsvandt også. Altid grønt her i huset, nogle dage mere festligt end andre dage 😉

I dag lidt mere festligt, men dog alligevel fastfood-grønt.

DSC_4772

Ovnen var i fuld gang, så det var oplagt at bruge ovnvarmen.

Jeg skrællede 1 kilo gulerødder, dryssede med hvidløgssalt og sesam, vendte med olie og bagte gulerødderne i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 30-45 minutter.

DSC_4771

DSC_4770

Hvis man spiser gulerødder rå, kan der måske max. forsvinde 300 gram i min familie på 4 (hvis der er pesto og aioli at dyppe i, måske lidt mere).

Hvis du tilbereder bagte gulerødder, så kan der uden problemer forsvinde mere end 1 kilo gulerødder på denne måde.

Skulle hilse og sige at også bagte gulerødder smager fantastisk med aioli (det meste smager fantastisk med aioli, hvis man spørger mig. 😉 Kender du ikke til aioli, så glæd dig til at smage. Aioli er hvidløgsmayonnaise og det smager FANTASTISK.

DSC_4774

Kartoffelpølselivretten blev selvfølgelig spist med karryketchup. Helt som hvis man bestiller pølsemix på grillbaren. Vi fik dog ikke rå løg til, men det må vi da forresten prøve en dag. Rå løg og karryketchup hører der til en pølsemix-classic 🙂

Gulerødderne? De forsvandt…1 kilo….;-)

Dejlig dag.

Mon vi kan få teenagedrengene til at sove i aften? Der er skoledag i morgen. Gruer lidt for det. Mon vi kan holde os vågne længe nok til at tjekke om deres hoveder ligger på puden?? 😉

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Birte Deenfeldt 20. marts 2017 af 18:36- Svar

    Lækre opskrifter igen igen , tak for det , men vil pokkers gerne vide hvordan du laver din Aioli ?

    • Gitte Hansen 23. marts 2017 af 20:05- Svar

      Beklager mit sene svar.
      Hvis du kan finde ud af lave en hjemmelavet mayonnaise, vil det være et hit. Jeg bruger en god mayo f.eks. fra Hellmanns og presser 2-3 fed hvidløg heri. Smages til med salt. Du kan også bruge et drys chili i stedet for hvidløg, så har du chilimayo.
      Rigtig god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Sus 17. maj 2013 af 09:44- Svar

    Hej 🙂

    Hvilket mærke er dit fine aluminiumsfad – og kunne du mon lokkes til at poste et billede af det..? Evt. på Facebook eller Instagram, der lurer jeg også med… 😉

    Mvh. Sus

    • Gitte Hansen 17. maj 2013 af 19:12- Svar

      Hej Sus
      Skønt at have én som dig, der følger med både her og der 😉

      Her i dette indlæg viser jeg et billede af aluminiumsfadet http://nogetiovnen.dk/tag/aluminiumsfad/ Desværre kan jeg ikke huske mærket, det piner mig jo lidt, at jeg ikke kan fortælle dig det Mon det er et Kløverblad?

      Måske en tur i Kop & Kande eller Inspiration vil kunne føre dig til det rigtige fad? Jeg købte mit på tilbud til 150-200 kr mener jeg det var og de penge er GODT givet ud. Intet brænder på i det fed og fuld sprødhed hele vejen rundt.
      Håber det lykkes dig at finde et fad som mit og at du bliver glad for det 🙂

      Dejligt du har lyst til at følge med…her og der 😉

      Rigtig god pinse til dig 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar