Kartoffelsalat med feta, tomat og forårsløg og marineret oksecuvette

DSC_5728

Det er sæson for nye kartofler! Eeeendelig! Små faste lækre nye kartofler. Desværre tager de en krig at skrabe, men det er alle anstrengelserne værd.

DSC_5705

Jeg har eksperimenteret med forskellige former for kartoffelsalat af de lækre nye kartofler. F.eks. denne variant med rødløg, forårsløg og olie/eddikedressing. 

I dag ville jeg eksperimentere med en feta variant med tomat og nøj det var en god idé! Den blev så lækker så lækker og den var så nem! Den hidtil bedste kartoffelsalat jeg har lavet. Er tæt på stikke kartoffelsalat-klassikeren med løg og creme fraiche. Ej ok. Den stikker den faktisk!

DSC_5726

Her kommer opskriften (til 8 personer)

2 kg nye kartofler

2 bundter forårsløg

8 tomater

1 blok feta

4 spsk olie

2 spsk hvidvinseddike

Salt, hvidløgspeber.

Fremgangsmåde:

Pil og kog kartoflerne. Lad dem afkøle. Snit forårsløg og tomat og vend med kartoflerne.
DSC_5714 DSC_5715 Tilsæt olie, hvidvinseddike og krydderier.

DSC_5716

Fetablokken skæres i tern og vendes forsigtigt i.

DSC_5722

Kartoffelsalaten stilles på køl til den skal spises.

Til kartoffelsalaten lavede jeg en oksecuvette. En marineret oksecuvette.

Stegen kom i ovnen på 200 grader varmluft det første kvarter og herefter 175 grader varmluft i et kvarter. Når stegetermometret viser 62-65 grader tages stegen ud. Nu skal den hvile 15-20 minutter.DSC_5720Stegen skæres ud i så tynde skiver som muligt. Uhm den var MØR af en cuvette at være…
DSC_5733Kartoffelsalaten findes frem. Den har godt af at trække en times tid i køleskabet inden servering. Det passer fint med stegens stegetid. 
DSC_5731DSC_5735 Lækker mør saftig oksesteg. Nogen gange er man bare så heldig, at en cuvette er lige så mør og saftig som en culotte. DSC_5741Sådan en lækker middag skal da sluttes af med en dessert.

Det blev en lille hurtig let og lækker sommerdessert.

Flødeskum med knust marengs og hindbær. Så nem og lækker. Du hører mere om den snarest 🙂DSC_5766

 

Mere inspiration

Læg en kommentar